Başakşehir'in İlk Belediye Başkan Adayı Özgür Karabat Oldu - Son Dakika
Güncel

Başakşehir'in İlk Belediye Başkan Adayı Özgür Karabat Oldu

Başakşehir\'in İlk Belediye Başkan Adayı Özgür Karabat Oldu

CHP'nin yerel seçim adaylarını belirlemek üzere İstanbul'daki 17 ilçesinde yaptığı eğilim yoklamasında, Başakşehir ilçe üyeleri Özgür Karabat dedi.

02.12.2013 15:26  Güncelleme: 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özgür Karabat: Kazanan Kardeşliğimiz ve Başakşehir Olacak

CHP'nin yerel seçim adaylarını belirlemek üzere İstanbul'daki 17 ilçesinde yaptığı eğilim yoklamasında, Başakşehir ilçe üyeleri Özgür Karabat dedi. İşte Başakşehir ön seçim yoklaması sonuçları ve ayrıntıları.

CHP Merkez Yürütme Kurulu'nun kararı doğrultusunda aday belirleme yöntemi olarak belirlenen eğilim yoklamalarında CHP Başakşehir ilçe örgütü Başakşehir Şair Erdem Beyazıt ilköğretim okulunda üyelerini sandığa davet etti. Saat 17.00'a kadar süren oylamada Özgür Karabat % 67 oy alarak ön seçimin birincisi oldu.

Sandık sonuçları açıklandıktan sonra Başakşehir Belediyesi Başkan Adayı Özgür Karabat bir açıklama gerçekleştirdi. Özgür Karabat: '' Kazanan kardeşliğimiz olmuştur. Kazanan Başakşehir olmuştur. Diğer aday adayı kardeşlerimize teşekkür ederim. Tüm aday adayı ve üye arkadaşlarımızla Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında demokrasi mücadelesi vereceğiz. Üyelerimiz demokrasinin gereği olan ön seçimde kendi belediye başkanlarını kendileri belirlemişlerdir. Parti içi demokrasi budur. Dilerim ki bundan sonrada hep öyle olacaktır.'' Dedi.

Gönül yıkmaya değil gönül kurmaya geliyoruz.

Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi Başakşehir ilçe binasında eşi Dilek Karabat ile birlikte giderek bir açıklama gerçekleştiren Özgür Karabat: '' Bugün halk kendi belediye başkan adayını belirlemiştir. Sizlerin teveccühü ile buradayım. Seçim süreci boyunca emek veren ter döken tüm kardeşlerim benim gönlümde ayrı ayrı değeri vardır. Bugün demokrasi tarihimizde ve Başakşehir'imizde kardeşlik bağlarının bir kez daha fotoğrafı görüntülendi. Emeğimizin değerini bana bir kez daha gösterdiniz. Kadın kollarımıza çok teşekkür ederim, Cumhuriyet çarşaflı annelerimizle, nene hatunların, Halide Edipler 'in mücadelesi ile ve aynı zamanda Mülkiyeli, tıbbiyeli kadınlarımızın sayesinde kuruldu. Kadın kollarımız inanıyorum ki Başakşehir 'de çok çalışıp kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin esasını anlatacaklardır. Biz ötekileştirme yapmayacağız. Başakşehir Anne sevgisiyle yönetilecek dedik, şefkatimizi herkes göstereceğiz. Genç arkadaşlarımıza da sonsuz teşekkür ederim. Çok emek verdiler çok yoruldular. Söz veriyorum Şahintepe'de Güvercintepe'de evleri yıktırmayacağız.

Komşuluğumuz, fedakârlığımız kardeşliğimiz hep devam edecek. Başakşehir 'in her mahallesi bizim için birdirbir olacak ve daha da çok gelişecek. Başakşehir'e, Bahçeşehir'e nasıl hizmet sunuluyorsa Güvercintepe'ye, Ziya Gökalp Mahallesine, Şahintepe'ye, Kayaşehir'e aynı hizmet sunulacak. İnanıyorum ki farklılıklarımız değil kardeşliğimiz kazanacak. ''dedi.
Yoksulluk üzerinden siyaset yapmayacağız.

Halkın yoksulluğu üzerinden siyaset yapmak çok onur kırıcıdır. ''Halk önce yoksullaştırılıyor, sonra da onurunu zedeleyecek şekilde teşhir ediliyor'' Bizim için eşitlik ve kardeşlik ilkesi ön plandadır. İktidara gelirsek belediyede çalışan işçileri çıkartmakla söylemde bulunanlara şunu söylüyorum; Bizi başkasının ekmeğini elinden almakla suçlayanlara şunu diyoruz ''Allah bize kimsenin ekmeğiyle oynamayı nasip etmesin.'' Biz gönül yıkmaya değil gönül kurmaya geliyoruz. Özgür Karabat'ın konuşmasında duygu seli gerçekleşirken bir çok partili göz yaşlarına hakim olamadı. Özgür Karabat Tüm partililere ve aday adaylara gönderdiği mesajında; '' Demokrasi şölenimize katılarak oylarıyla katkı sunan parti üyesi emekçilerimize, yarışa katılan aday adaylarımıza ve ilçe örgütümüze teşekkür ediyorum'' dedi.

Konuşmanın ardından partililerin ve vatandaşların kendisini tebrik etmeleri ve hatıra fotoğrafı çektirilmesi sonucu, Özgür Karabat davet edildiği bir nişana katılarak genç çiftleri bu mutlu günde yalnız bırakmadı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başakşehir'in İlk Belediye Başkan Adayı Özgür Karabat Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement