Başbakan Yıldırım: (2) - Son Dakika
Politika

Başbakan Yıldırım: (2)

Başbakan Binali Yıldırım, Mehmet Akif İnan'ın 12 Eylül'de bütün şehirleri tek tek dolaşıp, konferanslarıyla vesayet rejimine karşı dimdik durduğunu belirterek, "15 yıl boyunca tıpkı biz de Akif Hocamızın yolundan gidiyoruz.

05.01.2018 13:22

Başbakan Binali Yıldırım, Mehmet Akif İnan'ın 12 Eylül'de bütün şehirleri tek tek dolaşıp, konferanslarıyla vesayet rejimine karşı dimdik durduğunu belirterek, "15 yıl boyunca tıpkı biz de Akif Hocamızın yolundan gidiyoruz. Hiç kimsenin karşısında eğilmedik, bükülmedik, bel bağlamadık. Bundan sonra da dimdik duracak, asla eğilip, bükülmeyeceğiz." dedi.

Yıldırım, Hamamönü'nde Mehmet Akif İnan Vakfı hizmet binasının açılışındaki konuşmasında, Türkiye'nin 2017'de zor ancak başarılı bir yıl geçirdiğini söyledi.

Ekonomi, savunma sanayi, yatırımlar ve ülkenin itibarının büyüyüp geliştiğine dikkati çeken Yıldırım, "2023 hedeflerimize doğru ilerlerken, madden kuvvetli olduğu kadar manen de kuvvetli, güçlü bir Türkiye'yi inşa etmenin gayreti içerisindeyiz." diye konuştu.

Bundan dolayı sanata, kültüre ve düşünce dünyasının bütün değerlerine önem verdiklerini belirten Yıldırım, bu yöndeki destek ve teşviklerinin artarak devam edeceğini bildirdi. Düşünce hayatını, sanatı, eylemle ve aksiyonla yürüten çok fazla kişinin olmadığını dile getiren Yıldırım, bunlardan en önemlilerinden birinin de Akif İnan olduğunu vurguladı. Başbakan Yıldırım, İnan'ın hicret ruhu ve geleneğin gücünü şiirine taşıyan büyük bir şair olduğuna işaret ederek, birçok şairden farkının arkasında emek mücadelesi bırakması olduğunun altını çizdi.

Akif İnan'ın sözü söylemde bırakmayıp, bütün hayatını Anadolu yollarında geçirmiş eğitimci, sanatçı ve düşünür olduğunu anlatan Yıldırım, İnan'ın konferans vermediği ve gitmediği il olmadığını vurguladı.

Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"12 Eylül karanlığında bütün şehirleri tek tek dolaşarak, konferanslarıyla vesayet rejimine karşı dimdik durmuştur. 15 yıl boyunca tıpkı biz de Akif Hocamızın yolundan gidiyoruz. Hiç kimsenin karşısında eğilmedik, bükülmedik, bel bağlamadık. Bundan sonra da dimdik duracak, asla eğilip, bükülmeyeceğiz. Bu millete hayal kırıklığı yaşatmadık, Allah'ın izniyle bundan sonra da yaşatmayacağız. Milletimiz bize bir emanet verdi. Kim ki o emaneti almaya, gasp etmeye yeltenir, önce bizi ve milletimizi karşısında bulur. Milletin emaneti kutsaldır ve o emanete uzanan ellere, 'dur bakalım' demek ve bunun hesabını da hukuk içerisinde sormak bizim en büyük görevimizdir, mükellefiyetimizdir. Çirkin oyunlarla tahriklerle kışkırtmalarla hiç kimsenin varacağı bir yer yoktur ve artık o dönemler geride kalmıştır."

Tek başlarına da kalsalar, millet emanetini, milletin egemenliğini, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü her şart altında savunmaya devam edeceklerini belirten Yıldırım, bunu en zor dönemlerde demokrasiyi muhafaza etme mücadelesi verenlerin aziz hatıraları, Türk milleti ve ülkenin geleceği genç nesiller için yapacaklarını anlattı.

Binali Yıldırım, sadece Türk vatandaşlarının değil bütün mazlumların, mağdurların hak ve hukukunun koruyucusu olacaklarını söyledi.

Bugün aynı zamanda İzmir'deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in vefatının birinci yılı olduğunu da hatırlatan Yıldırım, "Polis memurumuz, şehidimiz Fethi Sekin'e, bugün yine Beytüşşebab'ta şehit olan Mehmetçikimize ve bütün vatan şehitlerine, bu vesileyle Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Gazilerimize hayırlı, uzun ömürler diliyorum." ifadelerini kullandı.

"PTT millete yük olmuyor"

Yıldırım, PTT'de de bir hizmet birimi açıldığını belirterek, burada çıkarılan kartla Mehmet Akif İnan Vakfı'nın faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasına önemli bir katkı sağladığını dile getirdi. PTT'nin 2003'te 11 trilyon lira zarar eden ve bir yada yaptığı işlem sayısı 2 milyon 400 bin olan bir kurum olduğunu anımsatan Yıldırım, "Şu anda yaptığı işlem sayısı 30 milyonun üzerine çıktı ve PTT yarım milyar civarında kar ediyor. PTT millete yük olmuyor, milletin yükünü taşımaya devam ediyor." değerlendirmesini yaptı.

PTT'nin sadece Türkiye'nin değil, Türk Hava Yolları, Türk Telekom gibi bir dünya markası olduğunu vurgulayan Yıldırım, bunların ülkenin değerleri olduğunu, yaşatmak ve millete yük getirmeden, milletin yükünü taşıyacak şekilde gelecek kuşaklara aktarmanın görevleri arasında yer aldığını dile getirdi.

Başbakan Yıldırım, Memur-Sen'in de emek ve çalışma hayatı için güzel faaliyetler yaptığına dikkati çekerek, Genel Başkan Ali Yalçın ve arkadaşlarına vefa örneğini en güzel şekilde ortaya koymalarından dolayı teşekkür etti.

Mehmet Akif İnan'ın hatırası ve adının açılan hizmet binasında genç kuşaklara aktarılmaya devam edeceğini belirten Yıldırım, "Bu değerlerimiz yeni kuşakların gerçek anlamda geçmişlerini, bilerek geleceği inşa etmelerine vesile olacak." dedi.

Yıldırım, programa katılan ve hizmet binasının yapımında emeği geçenlere de teşekkür etti.

Açılıştan notlar

Başbakan Yıldırım, Altındağ ilçesi Talat Paşa Bulvarı üzerinde bulunan Mehmet Akif İnan Vakfı ile PTT Hamamönü Şubesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Yıldırım, alana gelişinde mehteran eşliğinde karşılandı.

Açılış, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Osman Aydın'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Konuşmaların ardından Başbakan Yıldırım, beraberindekilerle kurdele keserek, vakfın hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Mehmet Akif İnan Vakfı'nı ziyaret eden Yıldırım, yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaretçi defterini imzalayan Yıldırım, şunları yazdı:

"Üstat Mehmet Akif İnan'ın aziz hatırasını yaşatmak ve adına yaraşır faaliyetlerde bulunmak niyetiyle kurulan Mehmet Akif İnan Vakfı Genel Merkezi hizmet binasının açılışını yapmaktan büyük bir memnuniyet duydum. Kudüs şairi, büyük dava adamı, öğretmen, sendikacı, Memur-Sen Konfederasyonu'nun ve Bir-Sen'in kurucu genel başkanı olarak hatırlanan merhum Mehmet Akif İnan, örnek ahlakı, mücadeleci kişiliği, milli ve yerli duruşuyla gönüllerde taht kuran bir kanaat önderiydi. Onun adı ile anılacak bu güzide vakfımızın, insani ve ahlaki değerlerle donanan ve ilim, irfan yolunda üstün gayretler gösteren nesiller yetiştirilmesine vesile olmasını diliyorum."

Açılışa, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mahir Ünal, Fatih Şahin, Çiğdem Karaaslan ve Ravza Kavakcı, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.

Başbakan Yıldırım, daha sonra Hamamönü esnafını ziyaret etti. Vatandaşlarla ayak üstü sohbet eden ve fotoğraf çektiren Yıldırım, ardından cuma namazı için Tacettin Dergahı Camisi'ne geçti.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yıldırım: (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement