Berlin Senfoni Orkestrası Konseri ile Side Kültür Sanat Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Berlin Senfoni Orkestrası Konseri ile Side Kültür Sanat Festivali Başladı

Berlin Senfoni Orkestrası Konseri ile Side Kültür Sanat Festivali Başladı

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde bu yıl 11'incisi düzenlenen 'Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali', Side Antik Tiyatrosu'nda Berlin Senfoni Oda Orkestrası'nın konseriyle başladı.

24.07.2011 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde bu yıl 11'incisi düzenlenen 'Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali', Side Antik Tiyatrosu'nda Berlin Senfoni Oda Orkestrası'nın konseriyle başladı.

Mamavgat'ta Side Belde Belediyesi'nce düzenlenen 11'inci Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Roma döneminden kalan eşsiz sanat yapıtlarından Side Antik Tiyatrosu'nda, Berlin Senfoni Oda Orkestrası'nın açılış konseriyle başladı. Konsere, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Moldova Kültür Bakanı Boris Focşa, Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Manavgat Kaymakam Vekili ve Antalya Vali Yardımcısı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Belediye Başkanvekili CHP'li Sema Ecevitoğlu, Side Belediye Başkanı AK Partili Abdulkadir Uçar, yerli ve yabancı konuklardan oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Konsere Side ve çevresinde otellerde konaklayan yabancı turistler de büyük ilgi gösterdi. Açılış kokteylinde konuşan AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Avrupa'da son zamanlarda ırkçı eğilimlerin güçlendiğini bildirirken şöyle dedi:

"Side'ye her yıl gelen turistler bizim gelenek ve göreneklerimizi öğreniyor. Burada düzenlenecek olan festivalle bizlere farklı ülkelerin kültürlerini sunacaklar. Bizler onların kültürlerini tanıma fırsatı buluyoruz. Bu bir anlamda kültürlerarası diyalogdur. Avrupa'da ırkçılık ve hoşgörüsüzlüğün arttığı dönemde bu tip faaliyetler çok önemlidir. Biz böyle çalışmalarla ırkçı akımlarla mücadele etmeliyiz. "

11 YILDIR BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR

Side Belediye Başkanı Uçar ise, festivalin 11 yıldan bu yana başarıyla yapıldığını anlatırken, "11 yıl önce yaktığımız ateşin bugün bütün Avrupa tarafından kabul edilmesini gururunu yaşıyoruz. Festival kapsamında 15 ayrı etkinlik 2 aydan uzun bir süre devam edecek. Çok uzun soluklu bir festival" diye konuştu.

ÖZEL ÖDÜL ÇAVUŞOĞLU'NA

Konuşmaların ardından festival komitesince yaptığı hizmetlerden dolayı özel ödüle layık görülen Çavuşoğlu, ödülünü Belediye Başkanı Uçar'ın elinden aldı. 'Sanat Ödülü'ne layık görülen Hürriyet gazetesi yazarı Doğan Hızlan ise sağlık nedenlerinden dolayı açılış konserine katılamadı. Başkan Uçar, Hızlan'ın ödülünün kendisine ulaştırılacağını söyledi.

ORKESTRAYA AYAKTA ALKIŞ

Side Meydanı'nda düzenlenen kokteyl ve ödül töreninin ardından Berlin Senfoni Oda Orkestrası, antik tiyatronun muhteşem atmosferinde verdiği konserle festivalin açılışını yaptı. Ulrike Petersen keman solisti olarak katıldığı konserde, W. A. Mozart, J. Haydn ve P. I. Tchaikovsky'nin eserlerini seslendirdi. Tarihi tiyatronun muhteşem atmosferinde gerçekleşen konser sonunda seyirciler orkestrayı ayakta alkışlandı.

TÜM ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ

Geçen yıl Avrupa Festivaller Birliği üyeliğine kabul edilen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 17 Eylül'e kadar devam edecek. Festival kapsamında yer alan konser ve gösteriler, doğal açıkhava sahneleri Side Antik Tiyatrosu ve Apollon Tapınağı'nın görkemli atmosferinde gerçekleşecek. Festivalde, Berlin Senfoni Oda Orkestrası'nın yanı sıra, Bodrum Oda Orkestrası, Viyana Senfoni Yaylı Çalgılar Kanteti, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Birliği, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Antalya Devlet Opera ve Balesi'ni konuk edecek. Festivalde ayrıca; uluslararası bir buluşma olan Marphe String Quartet, 10 usta trompetçinin yer aldığı Ten of The Best Trompet, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim üyelerinden oluşan Jazz-Ist Kuartet ile arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu'nun 'Cafe Tango', piyano sanatçısı Burçin Büke'nin 'Klasikten Caza' ve sevilen müzisyen Emre Aydın'ın konserleri ile Dünya Çiftler Dans şampiyonlarının gösterisi sanatseverlere sunulacak. Festivaldeki tüm etkinlikler ücretsiz izlenebilecek. - Antalya/ Manavgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berlin Senfoni Orkestrası Konseri ile Side Kültür Sanat Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement