Blinken ziyareti öncesi ABD'den açıklama: Masada İsveç'in NATO üyeliği var - Son Dakika
Gündem

Blinken ziyareti öncesi ABD'den açıklama: Masada İsveç'in NATO üyeliği var

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, cumartesi günü Türkiye'ye yapacağı ziyarette Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşme gerçekleştirecek. Blinken, Fidan ile İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanması sürecini ele alacak.

04.01.2024 22:54  Güncelleme: 23:17

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, cumartesi günü Türkiye'ye yapacağı ziyarette Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşme gerçekleştirecek. Kritik ziyarete ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Blinken'in Hakan Fidan ile İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanması sürecini görüşeceği bildirildi.

MASADAKİ KONU İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, mevkidaşı Fidan ile görüşmek üzere cumartesi günü Türkiye'ye gelecek. Kritik ziyarete ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı açıklama yayınladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Blinken'in Fidan ile İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanması sürecini görüşeceği duyuruldu.

Blinken ziyareti öncesi ABD'den açıklama: Masada İsveç'in NATO üyeliği olacak

BAKAN FİDAN'DAN AÇIKLAMA

Görüşmeye ilişkin olarak Dışişleri Bakanı Fidan, Ankara'da basın mensuplarının sorularını cevapladı. Blinken'ın cumartesi günü Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirten Bakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın zamanda ABD Başkanı Joe Biden ile görüşüp görüşmeyeceğine yönelik soruya da "Cumhurbaşkanımızın şu anda planlanan bir seyahati yok. Yani üzerinde konuştuğumuz seyahat yok şu anda." yanıtını verdi.

Blinken ziyareti öncesi ABD'den açıklama: Masada İsveç'in NATO üyeliği olacak

İLK GÖRÜŞMEDE TANSİYON BİR HAYLİ YÜKSEKTİ

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, geçtiğimiz aylarda Gazze'yi kana bulayan İsrail'e destek ziyaretinin ardından soluğu Türkiye'de almıştı. Görüşme öncesinde Blinken'ı karşılayan Bakan Fidan'ın, ABD'li mevkidaşının sarılmak istemesine karşın sadece elini sıkarak selamlaması sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

Blinken ziyareti öncesi ABD\'den açıklama: Masada İsveç\'in NATO üyeliği var
Abdullah Aydemir
Abdullah Aydemir
Sondakika.com - Gündem

Son Dakika Gündem Blinken ziyareti öncesi ABD'den açıklama: Masada İsveç'in NATO üyeliği var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • mehmet uyar: Adamlar gelmeden gundemı belirliyor neyapacaklar onu bıle dıle getırıyor. 20 2 Yanıtla
  • Serkan Basar: isveç ve daha kaç filistinli öldürürüz meseleleri falan filan 18 3 Yanıtla
  • Serdar Dur: Yakalanan ajanlar için geliyor olmasın! 12 6 Yanıtla
  • Hüseyin Ermurat: Neye gelecek başka turkiyede onaylar ne istedide abd yapmadık buna hayır diyelim kuran da yaksr pkk destekler biz gine devam.hizmete 2 1 Yanıtla
  • Murat Yavuz: Alacağını alır gider hep böyle olmuştur. 0 0 Yanıtla
  • mert çelik: dünyayı ele gecirne projesi olan abd varya...acaba hitlerin cocukları varsa zaten zenginse..bunlar abd nin basinami gecti 0 0 Yanıtla

Advertisement