Çavuşoğlu: Bu İnsanların Hayat Biçimi ve İlgi Alanlarını Biliyoruz - Son Dakika
Politika

Çavuşoğlu: Bu İnsanların Hayat Biçimi ve İlgi Alanlarını Biliyoruz

Çavuşoğlu: Bu İnsanların Hayat Biçimi ve İlgi Alanlarını Biliyoruz

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, The Times'da tam sayfa yayınlanan ilanın dünyaca ünlü David Lynch, Sean Penn, Ben Kingsley gibi imzacıları için "Bu insanların hayat biçimi ve ilgi alanlarının ne olduğunu sizler gazetelerden"...

31.07.2013 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, The Times'da tam sayfa yayınlanan ilanın dünyaca ünlü David Lynch, Sean Penn, Ben Kingsley gibi imzacıları için "Bu insanların hayat biçimi ve ilgi alanlarının ne olduğunu sizler gazetelerden okuyabilirsiniz, bizler de sanatı yakından takip eden insanlar olarak bunları çok iyi görüyoruz" dedi.

Ak Parti Antalya İl Başkanlığı Temmuz ayı İl Danışma Meclisi, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Çavuşoğlu, Menderes Türel, Milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökcen Özdoğan Enç'in katılımıyla toplandı. Burada konuşan Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin son birkaç aydır önemli bir süreç yaşadığını söyledi. Bu dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti'nin bir saldırı altında olduğunu savunan Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Ak Parti'ye saldıranların, Başbakanımızı, çok özür dileyerek söylüyorum, diktatör ya da otokratik bir lider gibi göstermeye çalışanların demokrasiyle, insan haklarıyla, sosyal devlet anlayışıyla, çevreyle, barışla hiçbir ilgisi olmadığını gördük. Biz tam bağımsız bir ülke, Türkiye Cumhuriyeti oluşturmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin bağımsız ekonomi politikasına karşı gelenlere bakıyoruz yıllardır 'Tam bağımsız bir Türkiye' sloganıyla yola çıkmış çakma solcuları, çakma milliyetçileri görüyoruz. Gerçek milliyetçilere, sosyal demokratlara lafımız yok."

Türkiye'ye dışardan yapılan müdahalelerde CNN, BBC, Russia Today gibi televizyon ve gazetelerin demokrasi, insan hakları ve diğer konularda standartın olmadığı ve ikiyüzlü olduklarını ortaya serdiğini savunan Çavuşoğlu, "Demokrasiye inanıyorsunuz Mısır'daki darbeye 'darbe' derdiniz ve askeri rejimin katlettiği insanlara karşı birazcık insani duygu varsa bu katliama dur derdiniz" diye konuştu.

'HAYAT BİÇİMLERİNİ BİLİYORUZ'

Uluslararası örgütler dahil olmak üzere kendini demokrasinin beşiği olarak gösteren batı dünyasının bugün Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Moldova gibi ülkelere dahi demokrasi dersi verecek noktada olmadığını kaydeden Mevlüt Çavuşoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye'ye karşı İngiltere'de Times gazetesinde figüranlar ilan veriyorlar, Sayın Başbakanımız ve Türkiye'yi eleştiren. O zaman da söyledik, bu figüranların da insan haklarıyla, özgürlükle, demokrasiyle ilgisi yoktur. Bunlar kim yönlendirirse ilgi alanları bellidir. Kişilik haklarına girdiği için bunları burada tanımlamayacağım. Bu insanların hayat biçimi ve ilgi alanlarının ne olduğunu da sizler de gazetelerden okuyabilirsiniz, bizler de sanatı yakından takip eden insanlar olarak bunları çok iyi görüyoruz. Eğer bu insanlar gerçekten demokrasiye inansalardı başta Mısır olmak üzere antidemokratik yönetimlere seslerini çıkarırlardı."

'GEZİ POSTMODERN DARBEDİR'

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Mart 2014 yerel seçimlerine doğru Türkiye'de siyaset gündeminin daha da ısınacağını söyledi. Yerel seçimleri takip eden Cumhurbaşkanlığı ve arkasından genel seçimlerde bu atmosferin devam edeceğini kaydeden Türel, "Bağımsız anket kuruluşu tarafından yeni anket sonucu açıklandı. En başarılı belediye başkanları sıralamasında Ak Partili belediyeler ilk sıralarda, sondan başa çıktığında muhalefet partilerinin CHP ve MHP'li belediyeler var" diye konuştu.

Mart 2014 seçimlerinde amaçlarının Ak Parti belediyeciliği ile tanışmamış belediyeleri de Ak Parti hizmet anlayışıyla buluşturmak olduğunu kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Türel, şunları söyledi: "Ak Parti Türkiye'nin en güçlü partisidir. Ne yaparlarsa yapsınlar yüzde 50'nin altına Ak Parti'nin oyları hiç bir zaman inmedi. Ak Parti'yi sandıkta deviremeyeceğini bilenler alışık oldukları antidemokratik yöntemlere başvurarak 'Sandık dışı nasıl deviririz' diye yola başvurdular. Gezi bunun bir ürünüdür. Gezi Parkı olayları, 3-5 ağacı korumaktan ibaret masum bir çevre olayı değil, Ak Parti'ye karşı yapılmış postmodern bir darbe girişimidir, antidemokratik bir yöntemdir."

EN İYİYİ DEĞİL EN UYGUNU SEÇECEĞİZ

Partisinde yerel seçimlere yönelik bir aday adayı rekabeti yaşanacağını hatırlatarak konuşmasına devam eden Menderes Türel, "Bu sürecin Ak Parti'yi büyütmesi noktasında teşvik edici bir unsur olması gerektiğini dile getirdi. Aday tespitlerinde 'en iyiyi' değil 'en uygunu' seçme anlayışıyla hareket ettiklerini dile getiren Menderes Türel, "Antalya için uygun olan bir aday Van için uygun olmayabilir. Ama biz orada en iyi aday tespitini yapmak yerine uygununu seçersek hata oranımızı minimize etmiş oluruz. Böylelikle sandıkta da daha iyi netice almanın yolunu açmış oluruz" dedi.

'YEREL YÖNETİCİLİĞİN USTASIYIZ'

Adayların belirlenmesinin ardından partililere düşen tek görevin o aday etrafında kenetlenmek olduğunu belirten Menderes Türel, "Bizim belediyelerle ilgili aday adaylığı içinde ismi geçenler arasında sanki bir gerginlik, küskünlük varmış gibi gösterilmek isteniyor. Başaramazlar. Aramıza nifak sokmak isteyenler hayal kırıklığına uğrayacaktır. Yerel yöneticiliğin Ak Parti olarak biz ustasıyız" diye konuştu. Türel, yaklaşan yerel seçim sürecinin sloganını ise 'Uyumak yok, yola devam' olarak ilan etti.

ANTALYA'DA AK PARTİ BİRİNCİ

Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse ise Antalya'nın gerçek gündemini göstermeyen birtakım manipülatif anketlerin kamuoyunda dillendirilmeye başladığını söyledi. Antalya'da Ak Parti'nin birinci parti değilmiş gibi gösterilmeye çalışıldığını savunan İl Başkanı Köse, "Hem bizim sahada gördüğümüz hem vatandaşın arasında gördüğümüz hem de gerçek anketlerde gördüğümüz Ak Parti Antalya'da birinci partidir" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Çavuşoğlu: Bu İnsanların Hayat Biçimi ve İlgi Alanlarını Biliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement