Chp, Gökçek Ucubelerini Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Chp, Gökçek Ucubelerini Protesto Etti

Chp, Gökçek Ucubelerini Protesto Etti

"Ankara'da Kırk Gün Katlı Kavşaklarından Sonra Kırk Yıl Metrosu!"

28.02.2011 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanlığı, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından Bahçelievler de yapılan Gökkuşağı ve Eskişehir Yolu'ndaki demir kafesi önünde Başkent'te yarattığı görüntü kirlilikleri ve yasal olmayan binalrı protesto etti. Yasa dışı olduğu iddia edilen binaları Ucubelere benzeten CHP yönetimi Gökçek kaldırmazsa biz kaldıracağız"dedi.

İlk olarak Armada Alışveriş Merkezi karşında bulunan ve Çukurambar ile İşçi blokları mahallesini Eskişehir Yolu'nda buluşturan dar bir boğaz geçişine neden olan demir kafesi önünde buluşan CHP'liler, Melih Gökçek'e göndermelerde bulundular.

"4000 Nüfuslu Kasaba Bile Verilmez"

Ucube olarak nitelendirilen bina önünde açıklama yapan CHP Ankara İl Başkanı Doç. Dr. H.Tarık Şengül, Gökçek' e yönetmek üzere 4000 nüfuslu bir kasabanın bile teslim edilmemesi gerektiğini belirterek konuşmasında " 4 milyon nüfuslu bir metropol Cumhuriyetin Başkenti Ankara'nın direksiyonunu ele geçirip, başkenti perişan edip, yönetemedikleri için buraya geldiklerini" söyledi.

Yola Tecavüz Eden Metal Yığını

Sert açıklamalarda bulunan Sengül ; Eskişehir Yolu/İnönü Bulvarı'nda yoğunlaşan keyfi kasaba yönetimi anlayışının simgesi haline gelen Demir Kafes önündeyiz. Ardından aynı yol üzerindeki bir diğer ucube olan Gökkuşağı'nın önüne gideceğiz. Ankara'da yaşayanların belli ölçülerde gözü alışmış olsa da Demir Kafes ve Gökkuşağı Ucubeleri, kente gelen herkesi varlığı ve görüntüsü ile hayret ve meraka hatta dehşete düşüren iki büyük garabet. Söğütözü'ndeki ucube yola dayanan, hatta yola tecavüz eden bir metal yığını.Bu yığının yarattığı işgal 100 yıl ve Çukurambar'dan gelenlerin Eskişehir Yolu'na bağlanmasını yıllardır bir ızdıraba dönüştürmüş bulunuyor. Başbakan da Parti Genel Merkezi'nden çıktığında, bu yapının yarattığı engel nedeniyle Kızılay yönüne gidemiyor.

Başbakanın Gücü Yetmiyor mu?

Kars'ta sanat eserine ucube diyen Başbakan her gün önünden geçtiği bu estetik ve hukuk ucubesini görmezden geliyor. Ses çıkarmıyor. Ya da gücü yetmiyor. Sayın Başbakan hukuksuzluğu, keyfiliği, savurganlığı ve Ankara'nın ucubelerini korumayın. Belediye Başkanınızın suçuna ortak olmayınız. İmar düzenlemelerinin olmaz dediği bile bile "ben yaparım olur" diyen anlayış orada da çok uzun süre İnönü Bulvarı'nı kapatıp Ankaralıların işine gidiş gelişlerini ızdırap haline getirdi. Sonuç tam bir fiyasko, mahkeme kararıyla yolun ticarethane olamayacağı tescillendi. AKP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kaynakları ne derece kötü ve keyfi kullandığını gösteriyor. Hepsinden önemlisi hukukun dur dediği yerde, hukuk benim diyerek kamu kaynaklarını kötüye kullanıyor.'dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'da yasal olmayan ucubelerin kaldırılması için çaba harcayacaklarını'' söylediler. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Bu alanlar halkın ortak kullanımıdır. Buralar meydan veya otopark yapılması gerekirdi. Burada alışveriş merkezi olmaz. Burayı Melih Gökçek kaldırmaz ise biz kaldıracağız'' dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Chp, Gökçek Ucubelerini Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement