Demirtaş Şiddet Şu Saatten İtibaren Durmalıdır Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

Demirtaş Şiddet Şu Saatten İtibaren Durmalıdır Haberine Ek

Demirtaş Şiddet Şu Saatten İtibaren Durmalıdır Haberine Ek

Dtk'daki basın toplantısından sonra bina önünde toplanan ve PKK ile Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan kalabalığa seslenen Selahattin Demirtaş, bugünün Abdullah Öcalan'a kurulan komplonun yıldönümü olduğunu belirterek, bu uluslararası komployu kınadıklarını söyledi.

09.10.2014 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dtk'daki basın toplantısından sonra bina önünde toplanan ve PKK ile Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan kalabalığa seslenen Selahattin Demirtaş, bugünün Abdullah Öcalan'a kurulan komplonun yıldönümü olduğunu belirterek, bu uluslararası komployu kınadıklarını söyledi. Uluslararası komployu yapanların aslında bu bölgede bütün halkları birbirine düşman edip iç savaş yaptırmak istediğini belirten Demirtaş, Ancak 15 Şubatla birlikte pratikleşen uluslararası komplo bugün Sayın Öcalan'ın çağrılarıyla, çabalarıyla boşa çıkarıldı. Zorlu, sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Gerçekten de sancılı saatlerden geçiyoruz. Fakat unutmayın ki bizler bu uluslararası komployu hep birlikte nasıl boşa çıkardıysak, bu kardeş kavgasını, iç savaşı yaratmaya çalışanları IŞİD'i başımıza bela edenleri de boşa çıkaracağız bunu hep birlikte başaracağız dedi.

TOPLUMSAL ÖFKEYİ HERKES DOĞRU ANLAMALI

4 gündür Türkiye'deki olaylarda 23 insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Demirtaş, şunları söyledi

Bütün bu yaşananların, gelişmelerin altında yatan toplumsal öfkeyi, kırılmayı herkesin doğru anlaması lazım. Herkesin toplumdaki bu patlamayı, hazır bombayı anlaması lazım. ve el birliğiyle bu katliam ortamından, el birliğiyle bu büyük provokasyon ortamından çıkmamız lazım. Kobani direnişi sadece Kürt halkını ilgilendiren bir direniş değil. Bütün Türkiye'yi ilgilendiren, hepimizin ortak geleceğini ilgilendiren bir direniştir. ve bu direnişi sahiplenen orada IŞİD tecavüzcülerine, barbarlarına yol, yer vermeyeceğiz diyerek alanlara meydanlara çıkan herkese biz teşekkür ediyoruz dedi.

Kobani etrafında Hopa'dan Denizli'ye, Antalya'dan İstanbul'a, İzmir'den Ankara'ya, Hakkari'den Iğdır'a, Van'a, Amed'e kadar geliştirilen bu sahiplenmenin çok anlamlı olduğunu vurgulayan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü

HALKLAR ARASI SAVAŞA İZİN VERMEYİZ

Mutlaka bu sahiplenmenin devam etmesi gerektiğini belirtiyoruz. Bütün halkımızdan özellikle genç arkadaşlarımızdan, kardeşlerimizden özellikle ricamız şudur Hiçbir yerde asla şiddete başvurulmamalıdır. Hiçbir yerde şiddet kullanılmamalıdır. Şiddet kullanan kim varsa kesinlikle durdurmalıdır. Güvenlik güçleri olur, başka parti mensupları olur, halkımızdan insanlar olur. Gösterilerimiz şiddetsiz, şiddet içermeden Kobani'yi sahiplenme temelinde olmalıdır. Sorunlarımızı çözmek için hükümetle diyalog kurduk, kurmaya devam edeceğiz. Müzakere sürecinin çökmemesi için, hükümetin bir an önce hızlı adımlar atması için, biz de üzerimize düşenleri yapacağız. Hükümetin de kendi üzerine düşeni gecikmeden, hızlı seri adımlarla yerine getirmesini özellikle altını çizerek belirtmek istiyoruz. Bu çok önemlidir. Bütün halkımız bu duyarlılıkla hareket etmeli. Bütün arkadaşlarımız şunu bilmeli ki burada toplum içinde yaşanan, çatışmaları da, provoke etmek isteyenleri de, bu katliamı büyütmek isteyenleri de diyalogla boşa çıkaracağız. Kürdü, Kürde düşürmelerine de izin vermeyeceğiz. Kobani'nin de düşmesine izin vermeyeceğiz.

BU SAYIN ÖCALAN'IN DA GÖRÜŞLERİDİR

Türkiye'de halklar arası bir savaşa da izin vermeyeceğiz. Sizlerle paylaştığım bu düşünceler aynı zamanda dün akşam bize acil bir mesaj gönderen Sayın Öcalan'ın da görüşleridir. Bizler bu provokasyon zeminini ortadan kaldırmak için, bu katliam tehditlerine ve girişimlerine yol vermemek için sorumlu davranacağız. Sayın Öcalan'ın bu önerisine hepimiz daha sorumlu yaklaşacağız, üzerimize düşeni yapacağız. Hükümet de bu sorumlulukla bütün toplumsal kesimlerle bu bilinçle yaklaşsın ki bizler bu ülkenin coğrafyamızın ortak geleceğini el birliğiyle, özgürce, eşitçe, adilce bir yaşamı el birliğiyle inşa edelim. Biz kimsenin düşmanı değiliz. Düşmanlık yapmadık, yapmayacağız. Sokaktaki şiddeti bitirmek için herkesi daha sorumlu davranmaya çağırıyoruz. Ama Kobani'yi sahiplenme konusunda daha güçlü bir sahiplenme demokratik hakkımız olan gösteri hakkımızı ve Kobani'yi destekleme hakkımızda daha yükselterek sürdürmeye çağırıyoruz. Bu topraklarda özgürlük arayışını, kardeşlik ve barışın inşasını hiçbir emperyalist güç ve onun hiçbir tetikçisi, işbirlikçisi hayata geçirmemize engel olamayacak. Özgürce, kardeşçe barış içerisinde ana vatanlarımızda yaşayacağız. Gücümüz halkın gücüdür. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sizler birbirinize inanın, güvenin halklarımız birbirine güvensin, inansın elbet allah mazlumdan, ezilenden yana olacak. Bu din düşmanları, bu İslamiyet düşmanları da ne halkımızın inancına, ne kimliğine, ne duruşuna zarar veremeyecek. IŞİD bir islami hareket değil, bir tecavüzcü barbar hareketi olarak tarihin çöp sepetine gidecekler.

Açıklama sonrası toplanan kalabalık sloganlar eşliğinde bina önünden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera Ramazan YAVUZSerdar SUNAR DİYARBAKIR,(DHA)

==================================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirtaş Şiddet Şu Saatten İtibaren Durmalıdır Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement