Derin Tutku' Fotoğraflarından Esinlenen Koleksiyon - Son Dakika
Güncel

Derin Tutku' Fotoğraflarından Esinlenen Koleksiyon

Derin Tutku\' Fotoğraflarından Esinlenen Koleksiyon

Ayşegül Dinçkök'ün Endonezya'nın Sulawesi Adası'ndaki eşsiz su altı dünyasını ve canlılarını yansıttığı 'Derin Tutku' fotoğraflarından esinlenerek hazırlanan Banu Bora Mumcu ve Mehry mu kapsül koleksiyonları, 23 Temmuz Perşembe gününden itibaren Bodrum'daki Palmarina Midnight Express'te satışa sunulacak.

21.07.2015 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayşegül Dinçkök'ün Endonezya'nın Sulawesi Adası'ndaki eşsiz su altı dünyasını ve canlılarını yansıttığı 'Derin Tutku' fotoğraflarından esinlenerek hazırlanan Banu Bora Mumcu ve Mehry mu kapsül koleksiyonları, 23 Temmuz Perşembe gününden itibaren Bodrum'daki Palmarina Midnight Express'te satışa sunulacak. Koleksiyonlardan satın alınan her parça, Akdeniz Koruma Derneği'ne katkı sağlayacak.

'Derin Tutku' fotoğrafları ile tasarlanan Banu Bora Mumcu ve Mehry mu koleksiyonları, Bodrum'daki Palmarina Midnight Express mağazasında perşembe günü gerçekleştirilecek Sunset Happy Hour tanıtım etkinliği ile ziyaretçileri ile buluşacak.

Banu Bora Mumcu'nun yaza özel hazırladığı kapsül koleksiyonunda sualtı dünyasının büyüleyici desenleri el işlemeleriyle detaylandırılarak ipek şifonlarla hayat buldu. Koleksiyonda yer alan püsküllü elbiseler, el işlemeli tunikler ve etekler sıcak yaz günlerinde kadınların ilgisini çekecek. Koleksiyon, özellikle plaj stiline önem verenlerinlerin gündüzleri mayo üzerine, akşamları da çeşitli kombinasyonlarla kullanılabileceği parçalardan oluşuyor.

2009 yılında Güneş Mutlu Mavituncalılar tarafından kurulan ve markalarla yaptığı işbirlikleri ile dikkat çeken Mehry Mu, sualtı fotoğraf sanatçısı Aysegül Dinçkök ile yeniden buluşuyor. Bu kez, deniz canlılarının yakın plan soyut çekimleri ile tasarlanan Mehry mu koleksiyonunda, plaj ve günlük kullanıma uygun fonksiyonel büyük boy deri saplı hasır çantalar ve küçük boy fermuarlı clutch alternatifleri yer alıyor.

Ayşegül Dinçkök'ün 'Derin Tutku' sualtı fotoğraf karelerinden esinlenerek sınırlı sayıda üretilen Banu Bora Mumcu ve Mehry mu koleksiyonlarından satın alınan her parça Akdeniz Koruma Derneği'ne katkı sağlayacak.

'DERİN TUTKU'

İlk olarak 2012 Nisan ayında MSGSÜ Tophane-i Amire Tek Kubbe Binası'nda açılan daha sonra Mardin, Van, Hatay, Paris ve İstanbul Akvaryum'a taşınan Ayşegül Dinçkök'ün 'Derin Tutku' sergisi, son olarak Koç Üniversitesi'nde kapanışını gerçekleştirmişti.

Dinçkök'ün çektiği birbirinden özel kareler Sulawesi adasının derinlerinde bulunan 'mercan resifleri'ne de tanıklık ediyor. Yakın zamana kadar resiflerin çoğu insan kullanımı ve avcılık baskısı yüzünden hızla zarar görürken, son yıllarda yaşanan küresel ısınma kaynaklı sıcak su akıntıları, kitlesel boyutta mercan resiflerini yok etmeye başladı. Bütün bunlara atmosferde artan karbondioksit miktarının okyanus suyunda mercanların büyümesine engel olmaya başlaması da eklenince, bilim dünyası mercan resiflerinin 2050 yılını çıkaramayabileceğini öngörmeye başladı. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Derin Tutku' Fotoğraflarından Esinlenen Koleksiyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement