Develer Belediye Binası İçin Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Develer Belediye Binası İçin Yarıştı

Develer Belediye Binası İçin Yarıştı

Ortakent-Yahşi Beldesi'nde yapımına başlanacak hizmet binasına destek için düzenlenen deve güreşleri kıran kırana geçti.

02.01.2012 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Ortakent-Yahşi Beldesi'nde yapımına başlanacak olan hizmet binasına destek amacıyla düzenlenen deve güreşleri kıran kırana geçti.

Ege Bölgesi'nde nam salan 150 devesinin katıldığı güreşlerde, sahipleri ve hakemler develeri kontrol etmekte güçlük çekti. Havanın da güneşli olmasıyla güreşleri izlemeye üç bine yakın kişinin geldiği ve yaklaşık 30 bin TL'lik gelir elde edilmesinin beklendiği belirtildi.

Ortakent- Yahşi Belediyesi tarafından bu yıl 18'incisi düzenlenen deve güreşlerine Denizli, Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir, Çanakkale, Manisa ve Antalya'dan 150 deve katıldı. Ortakent-Yahşi Belediyesi'nin yapımına başlanacak yeni binasına destek amacıyla düzenlenen deve güreşlerini Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Onur Şahbaz ve aralarında 200'e yakın yabancı turistin de bulunduğu 3 bine yakın kişi 15'şer TL vererek izledi.

Sahiplerinin, develerini soğuk havadan korumak için başlarına eşarp ve poşu benzeri tüllerle örtmesi ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Kıran kırana geçen güreşlerde hakemler zaman zaman develeri kontrol etmekte güçlük çekti.

İlçede festival havası estiren güreşlerin geleneksel bir kültürü yansıttığını belirten Başkan Şahbaz, 'Beldemiz çok hızlı gelişti ve büyüdü. Hizmet açısından yetersiz hale gelen belediye binamızın yenisini yapmak ve geçmişten günümüze gelen bir kültürü yaşatarak soğuk kış gününde dahi insanlarımızın kaynaşmasını sağlamak amacıyla düzenlediğimiz güreşlere ilginin büyük olması bizleri sevindirdi. Yılın ilk deve güreşleri festival havasında geçti. Yarışmaları kazananlara verilecek ödül dışında yaklaşık 30 bin TL2lik gelir elde etmeyi düşünüyoruz' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Develer Belediye Binası İçin Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement