'Devletin Parasıyla Geçinenlerin Devlete Hakaret Etmeleri Vicdansızlık ve Ahlaksızlıktır" - Son Dakika
Güncel

'Devletin Parasıyla Geçinenlerin Devlete Hakaret Etmeleri Vicdansızlık ve Ahlaksızlıktır"

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, genel merkez binasında haftalık basın toplantısında konuştu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mustafa Akaydın'ın sözlerine sert tepki gösterdi.

09.08.2017 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, genel merkez binasında haftalık basın toplantısında konuştu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mustafa Akaydın'ın sözlerine sert tepki gösterdi.Destici, devletin ve milletin parasıyla geçinenlerin devlete hakaret etmelerinin vicdansızlık ve ahlaksızlık olduğunu söyledi.

'AHLAKSIZCA YAPILMIŞ BİR SÖYLEMDİR'

CHP Milletvekili Mustafa Akaydın'ın 15 Temmuz şehitleri için '250 kişinin katili devlettir' sözlerinin yenilir, yutulur sözler olmadığını ifade eden Destici, 'Bu dil PKK dilidir. Bu ağız PKK ağzıdır. Bu sözler kabul edilebilir, yenilir yutulur sözler değildir. Bu çok açık bir vicdansızlıktır. Ahlaksızca yapılmış bir söylemdir. Yine aynı şekilde bize göre bu kişi içindeki devlet düşmanlığını da dışa vurmuştur. Bunların devlet düşmanlığı gibi bir hastalığı vardır. Bu söz içlerindeki devlet düşmanlığını da açığa vurmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine düşen toplumdan, milletten, devletten, özür dilemektir. Cumhuriyet Halk Partisi de kendi iç disiplin kurulunu çalıştırarak bu milletvekili hakkında gereğini yapmalıdır. Hiç kimse şanlı Türk Devletini böyle bir haksızca, vicdansızca suçlayamaz. Özellikle de devletin ve milletin parasıyla geçinenlerin devlete hakaret etme ve devleti haksız yere itham etme hakkı yoktur. Bu çok çirkince olmuştur? dedi.

'BİRLİK OLMAYA DAVET EDİYORUZ'

Devam eden FETÖ davaları ile ilgili görüşlerini açıklayan Destici, Özellikle bazı siyasetçilerin 15 Temmuz hain FETÖ darbesi için 'kontrollü darbe' ya da 'tiyatro' gibi sözlerinin darbecileri cesaretlendirdiğini ve darbe davalarını sulandırmaya çalışmak için de darbeciler açısından büyük bir malzeme oluşturduğunu görüyoruz. Bir inkar politikası açık ve net bir şekilde görülüyor. Büyük Birlik Partisi olarak bütün meclis içinde ve dışında tüm siyasetçilerimizi, bu tür söylemlerden uzak durmaya ve darbeye karşı, darbecilere karşı hep birlikte aynı 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi birlik olmaya davet ediyoruz' diye konuştu.

'İKTİDARIN BUNA ÇARE BULMASI GEREKMEKTEDİR'

Son günlerde toplumda meydana gelen şiddet ve cinnet olaylarına da değinen Destici, şunları söyledi:

'Haberlere baktığımızda bir baba eşini ve çocuğunu öldürdü, bir eş kocasını yatarken boğazını kesti. Bir baba bugün basında da var. İki oğlunu öldürdü, bir oğlunu yaraladı sonra kayıplara karıştı. İşçi patronunu öldürdü. Neredeyse her gün üç dört tane bu tür haberlerle uyanıyoruz. İşte en son Süper Kupa finalinde yaşanan hadiseler de bunun bir uzantısıdır. Toplumda bir şiddet eğiliminin arttığını görmekteyiz. Türkiye yönetenlerin, devleti idare edenlerin ve hükümet edenlerin buna çare bulması gerekmektedir. Bunu normal sıradan olaylar diye geçiştiremeyiz. Birliğimizin ve beraberliğimizin garantisi önce huzur ve barış olmasıdır. Bunlar Müslüman Türk toplumunda olmaması gereken davranışlardır. Bir yerlerde bir hata ve eksiklik var. Bunun eğitim, ahlak, maneviyat eksikliği olduğunu biliyoruz. Bu tür hadiselerin altında gelir sıkıntısı, gelir dağılımındaki adaletsizlik yattığını biliyoruz. Başka haksızlıkların, adaletsizliklerin bunlara sebep olduğunu biliyoruz. Uyuşturucu gibi bir takım kötü alışkanlıkların, bağımlıkları bunlara sebep olduğunu biliyoruz. Bu hadiselerin sebepleri ciddi bir çalışmayla tespit edilmeli ve bunlarla sıkı bir mücadeleye girilmeli. Bu yapılmazsa gün geçtikçe bu tür hadiselerin arttığını ve şu anda ciddi tedbirler alınmazsa önü alınmaz noktaları ulaştığını hep birlikte görürüz. Bu Türkiye açısından bir felaket olur. Belki de en büyük felaketlerden birisi olur." - Şimşek

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Devletin Parasıyla Geçinenlerin Devlete Hakaret Etmeleri Vicdansızlık ve Ahlaksızlıktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement