Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

ADANA'da Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu yanındaki Abidin Dino Parkı'nda bir araya gelen kadınlar, kadına şiddeti protesto etmek için eylem düzenledi.

25.11.2012 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

//////////////////

kadına şiddete pankartlı protesto

ADANA'da Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu yanındaki Abidin Dino Parkı'nda bir araya gelen kadınlar, kadına şiddeti protesto etmek için eylem düzenledi.

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki parkta, çimlerin üzerine diktikleri pankartlara, 'Ölmek için değil, mutlu olmak için evleniyorum','Namusum benimdir, yeri de beynimdir', 'Canımı sen mi verdin, sen alıyorsun' şeklinde sloganlar yazan kadınlar tepkilerini dile getirdi. Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Hayır gününde yapılan eylemde konuşan Toplumsal Cinsiyet ve Genç Kadınlar Grubu Sözcüsü Emine Ürün, kadın bedeninin kontrol altına alınmasına yönelik uygulamaların sona erdirilmesi gerektiğini belirterek, "Kürtaj ve bekaret kişinin kendi kontrolünde olması gereken bir konudur. Ayrıca işlenen namus cinayetlerine en ağır cezaların verilmeli. Şiddet gören kadın ve küçük kız çocuklarına sığınma evleri açılmalıdır. Türk Ceza Yasasında kadına karşı işlenen suçlar ve cezaları yeniden gözden geçirilmelidir" dedi.

Çağlar ÖZTÜRK/ADANA, (DHA)

(25.11.2012, FOTOĞRAF)

//////////////////////

Köylülerin tapu isyanı

MERSİN'in Erdemli İlçesi'ne bağlı 900 nüfuslu Üçtepe Köyü'nde 2007 yılında hızlı tapu kadastro çalışması ile köy halkına verilen arsa tapularının, mahkeme kararları ile geri alınması köy halkını çileden çıkardı.

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Akar, beraberinde CHP Mersin il yönetim kurulu üyeleri, CHP Erdemli İlçe Başkanı Hidayet Oğuz ve CHP Mersin İl Genel Meclis üyesi Mehmet Güner ile Muhtar Ahmet Koç ve köy halkının sorununu dinledi. Üçtepe Köyü muhtarlığında konuşan Koç, yaşadıklarını sorunu şöyle anlattı:

"Atamızdan kalan tarlalar 2007 yılında hızlı tapu kadastro çalışmaları ile köylümüze verildi. Tapularını alan köylülerimiz kredi kullanıp çiftçilik yaptılar. Daha sonra Maliye tarafından, 2010 yılında köyümüzde bulunan 2 bin 708 parselden bin 853 parsel hakkında, ormanlık alan olduğu ve hazineye devredilmesi için dava açıldı. Biz köylü olarak, buna karşı çıktık. Ancak, tüm uğraşlarımıza rağmen açılan davaların tümünü kazandılar ve tapularımızı geri aldılar. Birçok yere gittik ama bu sorunun sadece TBMM'de çözülebileceğini söylediler. Şimdi köylülerimiz yıllardır kullandığı topraklardan çıkarılmak isteniyor."

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Akar ise, bunun çok büyük bir yanlış olduğunu ve en kısa sürede bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini söyledi. Akar, "Köylüye ekip biçtikleri toprakların tapularını veriyorsunuz, daha sonra 'bu yanlış oldu' deyip geri alıyorsunuz. Böyle bir yönetim olur mu? Buradan hükümete sesleniyorum. Bu yanlıştan biran önce dönün. Köylünün hakkını köylüye verin. Böyle yanlışlıkla ülke yönetilmez" diye konuştu.

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ (DHA)

(25.11.2012, FOTOĞRAF)

////////////////////

"Camadam" miniklerin bakış açısını değiştirdi

ADANA'da Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin 'Kaynaş ve paylaş' projesi çerçevesinde, ilköğretim öğrencileriyle buluşan 'Camadam' Zekeriya Ünal, öğrencilerin merak ettikleri soruları cevapladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda gerçekleştirilen "Birlikte yaşamanın engeli yok" ana fikirli söyleşide, tekerlekli sandalyesi ile girdiği sınıflardı öğrencilerin meraklarını gideren Zekeriya Ünal, "Sizlerden isteğim, benim gibi tekerlekli sandalye kullanan insanlardan, ya da diğer engellilerden çekinmeyin. Engelli insanların da sizler gibi ihtiyaçları, alışkanlıkları, hobileri bulunduğunu, onlar arasından da arkadaşlarınız olabileceğini bilin. Bugünden sonra engelli dünyasına bakarken ve engellilerle iletişim kurarken, benimle yaptığınız sohbeti unutmayın" dedi.

Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı ve Zekeriya Ünal'ın annesi Didem Sürenler de, engellilere bakış açısıyla ilgili toplumsal farkındalık yaratmaya devam edeceklerini söyledi.

ADANA, (DHA)

////////////////////

Domateste zor sezon

MERSİN'in Silifke ilçesinde serada üretilen domatesin fiyatının düşmesi, üreticileri zor durumda bıraktı. Geçen yıl kilosu bu mevsimde 1 TL olan domatesini fiyatı, bu yıl ihracat olmaması nedeniyle 40 kuruşa düştü.

Atayurt beldesindeki domates üreticisi Ali Güven, kilosunu 40 kuruşa sattığı domatesin maliyetinin 70 kuruşu geçtiğini söyledi. Güven "Domates para etmiyor. Borç içinde kaldık. Bizler 20 yıldır bu ovada seracılıkla geçiniriz. Bu yıl ortaya çıkan fiyat nedeniyle zarar ettik" dedi.

İHRACAT DURDU

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can da ilçe genelindeki yaklaşık 4 bin dönüm seradan 50 bin tona yakın domates hasadının yapılacağı söyledi. Fiyatların düşük olması nedeniyle serada domates üretimi yapan çiftçilerin zor durumda olduğunu anlatan Can, "Fiyatların bu kadar düşük olması bankalara, ziraatçıya, ilaççıya borcu olan çiftçilerimizi kara kara düşündürüyor. Fiyat düşüklüğünün

sebebi şu anda ihracatın yapılamaması. Böyle giderse domates üreticileri perişan olacaktır. Acilen önlemlerin alınması gerekir" diye konuştu.

Mehmet OKUR/ SİLİFKE(Mersin), (DHA)

(25.11.2012)

//////////////////////

Bütün okullara çiçek gönderdi

MERSİN'in merkez Toroslar İlçe Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçedeki bütün okullara çiçek göndererek 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Ayrıca okulları ziyaret eden Başkan Tuna

Toroslar Lisesi, Çavuşlu İlköğretim Okulu ve Atatürk İlköğretim Okulu'ndaki kutlama programlarına katıldı. Belediye Meclis Üyelerinin de hazır bulunduğu okul ziyaretleri sırasında öğrencilerin büyük sevgi gösterileri ile karşılaşan Başkan Tuna, Öğretmenler Günü için hazırlanan kutlama pastasını da okul idarecileri ve öğretmenlerle birlikte kesti. Toroslar Lisesi Müdürü Erol Aktaş da Başkan Tuna'ya teşekkür plaketi verdi.

MERSİN, (DHA)

(25.11.2012)

////////////////////

Öğretmenler Günü konseri

ANTAKYA Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında Özsüt Meclis Kültür Sanat Merkezi'nde konser düzenledi. Antakya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sazjazz Etnik Müzik Topluluğu'nun sahne aldığı konseri Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş, Garnizon Komutanı P.Kur. Alb. Hasan Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, protokol üyeleri ile öğretmenler izledi. Vokalistliğini Zeynep Sallabaş'ın yaptığı ekip, seslendirdiği eserlerle beğeni topladı. Perdesiz bağlamada Onur Kar, kemanda Emin Beyazçiçek, bas gitarda Akan Atakan, piyanoda Gökhan Kurt ve perküsyonda Sinan Genç performanslarıyla yoğun alkış aldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Öğretmenler Günü'nü kutlayarak "Değerli öğretmenlerimize bu güzel konser etkinliğini düzenleyerek onlara olan ilgimizi ve sevgimizi bir kez daha vurgulamak istedik" dedi.

HATAY,(DHA)

(25.11.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////

Tarsus'ta Kurtuluş Savaşı sergisi

TARSUS'ta ressam Mehmet Bal tarafından hazırlanan 'Türk Kurtuluş Savaşı ve Devrimler' adlı resim sergisi açıldı. Mehmet Bal Sanat Galerisi'ndeki açılışa Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile çok sayıda sanatsever katıldı. Açılışta bir konuşma yapan ressam Bal "Bu sergi ve bu konu 1980 senesinde başladı. Bu resimler Türkiye'nin tarihini anlatıyor ve Türkiye'de başka bir benzeri yok" dedi. Açılışa katılan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Mehmet Bal'ın örnek bir sanatçı olduğunu vurgulayarak "Mehmet ağabey gibi bir büyüğümüzün hemşerimiz olmasından ben şahsen çok büyük bir gurur duyuyorum" diye konuştu. Konuşmalarından ardından Tarsuslu ressam Mehmet Bal'a Başkan Kocamaz tarafından plaket verildi. 15 Aralık'a kadar gezilebilecek sergide 53 eser yer alıyor.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin), (DHA)

(25.11.2012)

////////////////////////

Köy çocuklarına kırtasiye desteği

OSMANİYE'de köy okullarındaki öğrencilere, kırtasiye yardımı yapıldı. ÖSYM)'nin yaptığı merkezi sınavlarda dağıtılan kalem, silgi ve kalemtıraşlar sınav sonrası toplanarak köy okullarında eğitim gören ilköğretim öğrencilerine gönderildi. Kırtasiye malzemeleri Kesmeburun, Sarpınağazı, Cevdetiye, merkezdeki Figen Alhan, Bahçe köyü ve Karatepe ilköğretim okullarındaki öğrencilere verildi. Kesmeburun Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Bekir Zengin, bu tür yardımların öğrenciler açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Sarpınağazı İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Küçük de "Öğrencilerimiz bu destekler sayesinde unutulmadıklarını ve önemsendiklerini görüyorlar. Kalemlerin buraya kadar ulaştırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 2'nci sınıf öğrencisi Özlem Kurt ise ilk kez bu kadar çok kaleme sahip olduğunu belirterek, yardımı yapanlara teşekkür etti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(25.11.2012 FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement