Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Güncel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Çukurova Şubesi'nin, Mersin'de 20-30 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Akdeniz Oyunları için çeşitli meslek gruplarına yönelik düzenlediği İngilizce kursu sona erdi.

01.06.2013 15:26

Çukurova Şubesi'nin, Mersin'de 20-30 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Akdeniz Oyunları için çeşitli meslek gruplarına yönelik düzenlediği İngilizce kursu sona erdi. Kursiyerler Mersin Üniversitesi Yenişehir Kampüsü'ndeki Su Ürünleri Fakültesi'nde 100 saat ders gördü. 50 kişinin katıldığı kursta başarı gösterenlere sertifikaları törenle verildi.

Dernek binasında düzenlenen törende konuşan TÜGİAD Çukurova Şube Başkanı Armağan Öner, "Akdeniz Oyunları için Mersin'e gelecek yabancı sporcuları, görevlileri ve turistleri ağırlayacak kursiyerlerimiz, İngilizce temel dil bilgisine ve mesleki kelimelere hakim bir şekilde dili konuşabilme yetisine sahip oldu" dedi.

Törende daha sonra, kursu tamamlayan hizmet sektörü çalışanları, sertifikalarını Başkan Armağan Öner ile Başkan Yardımcıları Özlem Koşar ve Rasim Narin'den aldılar.

MERSİN,

////////////////

ATO Başkanı Menevşe mazbatasını aldı

ADANA Ticaret Odası

////////////

Liselilerin projesi Türkiye üçüncüsü

MERSİN'in Tarsus İlçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin geliştirdiği 'Uykulu Sürücüleri Basit Yolla Tespit Etme' projesi TUBİTAK tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Lise Öğrencileri Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmasında 'Ulaşım' alanında Türkiye üçüncüsü oldu.

TÜBİTAK tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Lise Öğrencileri Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmasına Ulaşım alanında Türkiye genelinden 121 proje katıldı. Finale kalarak Ankara'da sergilenen projeler yarışma jürisi tarafından yenilikçilik, geliştirme süreci, yaygın etki ve fayda, uygulanabilirlik ve kullanılabilirlik yönlerinden değerlendirildi. Yapılan değerlendirmede Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Kaan Özdemir ve Tolgahan Bodur'un Bilişim Öğretmenleri Cüneyt Urgun danışmanlığında hazırladıkları proje ulaşım alanında Türkiye üçüncüsü seçildi. Dereceye giren öğrenciler TÜBİTAK tarafından başarı belgesi ve 2 bin TL para ile ödüllendirildi.

Okul Müdürü İsmail Yılmaz, proje hazırlama esnasında büyük emekler harcandığını belirterek, emeği geçen öğretmen ve öğrencileri kutladı.

Tolunay DUMAN/ TARSUS

//////////////

22 aileye şevkat eli

MERSİN'in Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı,

//////////////////////

Bilimsel proje sergisi

MERSİN'in merkez Mezitli ilçesinde Kız Teknik ve Meslek Lisesi Bilimsel Proje Hazırlama Kulübü üyeleri sergi açtı. Öğretmen ve öğrencilerin birlikte hazırladığı projeleri içeren serginin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni ve Şube Müdürü Cafer Karabulut, okul müdürleri, veliler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Açılış töreninde konuşan Okul Müdürü Dursun Kılıç, serginin çok ciddi bir emek sonucu hazırlandığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni ise, "Öğrencilerimizin bilime meraklarını öğretmenlerimizin çok güzel çalışmalarından ve desteklerinden oluşan sergiyi görmekten mutluluk duydum. Proje üreten bu genç beyinlerin gelecekte önemli başarılara imza atacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar, tarih, coğrafya, fizik, felsefe, biyoloji ve matematik alanlarında hazırlanan projeleri inceledi.

Gülhan DEMİRCİ/ MEZİTLİ

///////////////////

Rehber öğretmenlere eğitim

MERSİN'de ODTÜ Mezunları Derneği tarafından, çevre il ve ilçelerdeki devlet ve özel okullar ile dershanelerde görev yapan rehber öğretmenlere yönelik eğitim semineri gerçekleştirildi. Sultaşa Otel'de düzenlenen seminere, ODTÜ Mezunları Derneği Başkanı Alper Girgeç, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü Prof. Dr.Turgut Tümer ve Mersin'de görev yapan rehber öğretmenler katıldı. Seminerde açılış konuşmasını yapan ODTÜ Mezunları Derneği Başkanı Alper Girgeç, eğitimin dünyanın her yerinde, her dönemde özel bir ihtisas isteyen bilim olduğunu vurguladı. Daha sonra

Profesyonel Gelişim Danışma ve Eğitmeni Elif Duru Gönen bir sunum yaptı.

Serkan AVCI/ MERSIN,

1.6.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////

HEM'den yıl sonu sergisi

MERSİN'de Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü kursiyerleri yılsonu sergisi açtı.

Forum Alışveriş Merkezi'ndeki sergide kursiyerlerin bir yıl boyunca yaptıkları çalışmeler izlenime sunulu. Serginin açılışına Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sema Sarı, ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sanatçılar Meydanı'nda beğeniye sunulan eserler, sanatseverlerin yanı sıra alışverişe gelen vatandaşlardan da büyük beğeni topladı. El sanatları, takı tasarım, yağlı boya, ahşap boyama ve seramik gibi tekniklerle üretilen eserler ilgiyle izlendi. Halk oyunu ve müzikal gösterilerin de yapıldığı açılışta konuşan Halk Eğitim Müdürü Sarı, "Kursiyerlerimizin yaptığı bir birinden güzel eserlerin yer aldığı sergiyi bu yıl Forum Alışveriş Merkezi'nde açtık. Amacımız halkımızın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzce yıl içinde açtıkları el emeği göz nuru kurslarda ne gibi güzel eserleri üretebileceklerini ziyaretçilerimize göstermektir" dedi.

Serkan AVCI/ MERSIN,

//////////////////////////

Ulukışla'da sazlı sözlü sergi açılışı

NİĞDE'ye bağlı Ulukışla ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği yılsonu dikiş-nakış sergisi Tarihi Mehmet Paşa Kervansarayı'nda açıldı. Açılışa Belediye Başkanı Hacı Avşar, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Arif Serhat Tunçtan,, İl Genel Meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, kursiyerler ve aileleri katıldı. Açılış törenindeki tiyatro ve müzik gösterileri ilgiyle izlendi.

75. Yıl Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Ceylan Yıldızbakan ve öğrencilerinin sunduğu darbuka şov ise etkinliğe renk kattı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Müdürü Seyfullah Özdemir, bugüne kadar 75 kursta

toplam bin 300 kursiyere eğitim verdiklerini söyledri. Özdemir "Fidan yetiştiriciliği, budama işçiliği, web tasarım, arıcılık gibi mesleki kursların yanında çocuklarımızın derslerine katkıda bulunmak için de kurslar açtık. Ayrıca dikiş-nakış, halk oyunları ve bağlama kursları düzenledik" dedi. Özdemir, yaz döneminde de İngilizce kursu ile çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

Malik GÖDELİNER/Ulukışla,

//////////

Çerkesler'den yıl sonu gösterisi

ADANA Çerkes Kültür Derneği sezon sonu gösterisi 2 Haziran'de Doğal Park Amfi Tiyatro'da yapılıyor. Saat 19.30'da başlayacak etkinlikte Sozraş Dans Topluluğu, Dışe Dans Topluluğu, Nelkhut Minikler Dans Grubu ve İshak Akbay sahne alacak. Dernek yetkilileri etkinlikle ilgili yaptıkları açıklamada, gösterilerin yapılacağı Toros Mahallesi Barış Manço Bulvarı'ndakı Doğal Park Amfi Tiyatro'ya Adanalıları davet etti.

ADANA,

(1.6.2013) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement