Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması

SAĞLIK Turizmi Derneği tarafından İstanbul'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi"ne Adana standı damga vurdu.

03.11.2011 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

/////////

sağlık turizmine Adana damgası

SAĞLIK Turizmi Derneği tarafından İstanbul'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi"ne Adana standı damga vurdu. Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı ve Adana Sağlık Turizmi Derneği'nin oluşturduğu stantla temsil edilen kent yoğun ilgi gördü.

Adana Sağlık Turizmi Dernek Başkanı Hüseyin Çelik'in "Sağlık Turizminde bir Destinasyon Modeli: Adana" adlı sunumu büyük beğeni topladı. Çelik, sunumunda Adana'nın sağlık altyapısı, kurumlar arası işbirliği çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ayrıca, sağlık turizmi sektör paydaşlarının, kamu - özel sektör üst düzey temsilcilerinin bir araya gelerek kurduğu ve bu yapısı ile Turizm Bakanlığı'ndan Birincilik Ödülü alan Adana Sağlık Turizmi Derneği'nin tanıtıldığı sunum tüm dinleyicilerin alkışları ile karşılandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde, Sağlık Turizmi Derneği tarafından gerçekleştirilen kongre Holiday Inn Airport İstanbul'da yapıldı. Yurtdışından 100, yurtiçinden 500 kişinin katıldığı kongrede Adana'dan üç kurumun bir araya gelerek oluşturduğu standı Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar ziyaret etti. İki gün süren Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi, bölgesel kalkınmada termal turizmin öneminin anlatıldığı panelle son buldu.

Adana,(DHA)

/////////

İlk derse Cerrah da geldi

DOĞU Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) tarafından düzenlenen 'Dış Ticaret Eğitimi Kursu'nun ilk dersine Vali Celalettin Cerrah da katıldı.

OGİAD Başkanı Mahmut Keten, kursun açılışında yaptığı konuşmada Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), KOSGEB ve İş-Kur tarafından esnaf, sanayici ve girişimcilere pek çok olanak sunulduğunu söyledi. Keten "Önemli olan devlet tarafından sunulan bu imkanları değerlendirebilmek. Biraz özveride, fedakârlıkta bulunmamız, ekip ve ekipmanımızı oluşturmamız gerekiyor" dedi.

DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti ise bölgenin en önemli sorunlarından birinin kalifiye insan gücü eksikliği olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bu kapsamda sadece KOBİ'lerimize destek veren değil aynı zamanda bölgemizdeki nitelikli işgücünün geliştirilmesi için DOĞAKA olarak projeler hazırlıyor, kurslar düzenliyoruz. Başta proje hazırlama eğitimi olmak üzere girişimcilik eğitimleri ve şu an içinde bulunduğumuz dış ticaret eğitimi gibi eğitimleri Ajans olarak destekliyoruz."

Bölgede proje yapma kapasitesinin güçlendirilmesi için Teknik Destek Hibesine çıktıklarını da anımsatan Serdengeçti "Geçen yıl bize 24 kurum ve işletme proje hazırlama için başvurdu. Bunlardan 12 tanesi bizim asıl büyük hibemize başvurmuş ve 10 tanesinin projesi kabul edilmiş. Eğitim çok önemli. Bu eğitimin masrafı ajansımız için çok cüzi olacak ama bunun sonucunda bölgemizin ticaret potansiyelinin gelişmesi için çok önemli bir kurs olacak" diye konuştu.

Vali Cerrah da Osmaniye'nin konum olarak cazip bir yerde bulunmasının bir şans, tarım toplumu olmasının da bir eksiklik olduğunu söyledi. Kentin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki gelişmeler sayesinde sanayileşme yolunda ilerlediğini anlatan Cerrah, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

"Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi 1994 yılında kurulmuş ve 2004 yılında teşvik kapsamına alınınca sanayi toplumu olma yoluna girmiş Osmaniye. OSB hızla gelişiyor, yeni fabrikalar kuruluyor. OSB'de 3 tevsi alanımızın çalışmalarını bitirdik. Şimdi 4'üncü bölge ilgili çalışmalarımız var. Şu ana kadar 3 sanayi bölgesinin büyüklüğü 660 hektar. Dördüncü alanımız ise 1000 hektar. Bu da demek oluyor ki ilimiz gün geçtikçe sanayileşecek ve dolayısıyla dış ticaret çok önem kazanacak.

Açılan kursun önemine de dikkat çeken Vali Cerrah; "Bu salonun daha dolu olmasını isterdim. Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş illerinden 30'ar kişi olmak üzere 90 kişi bu kursu alacak. Eğer ihtiyaç olursa yeniden bu kursu açabiliriz" dedi.

İbrahim EMÜL/Osmaniye, (DHA)

01.11.2011

//////////

Mersin Evkur açıldı

Türkiye genelinde 'Evinizi Kurar' sloganıyla çalışmalarına devam e den Evkur Mağazaları Mersin Şubesi, Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından açıldı.

Hastane Caddesi'nde hizmete giren mağazanın açılışına Vali Güzeloğlu'nun yanı sıra, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Evkur Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kan, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Mersin İdmanyurdu başkanı Ali Kaharamlı, Teknik Direktör Nurullah Sağlam, futbolcular Mert Nobre ve İlhan Özbay katıldı. Açılışa vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Evkur Mağazaları'nın Mersin'le buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Güzeloğlu, açılan şubede 200 kişinin doğrudan istihdam edildiğini vuruladı. Güzeloğlu

"Görevimizin istihdam alanında Mersin'e bu gibi iş olanakları kazandırmak olduğunu her zaman söylüyoruz. Evkur Mağazalar zincirinin Mersin'le buluşması; hem tüketici hem tedarikçi hem de doğrudan istihdam edilecek tüm vatandaşlarımız nezdinde çok önemli ve güzel bir başlangıçtır. Bu gibi müesseselerimizin güçlenerek gelişmesi, ülkemizin daha öteye ulaşmasında önemli bir etkendir" dedi.

Vali Güzeloğlu, Evkur Mağazaları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kan'ın Süper Lig'de renkli bir takım görüntüsü çizen Mersin İdman Yurdu'na 200 bin TL bağışta bulunduğu da açıkladı.

Mersin, (DHA)

(02.11.2011)

/////////

Organ bağışcılarına plaket

Mersin'de organlarını bağışlayarak birçok kişiye hayat veren, 8 donörün ailelerine 'Organ Bağış Haftası' kapsamında şükran plaketi verildi. Aileler, organ bağışının öneminin anlatılmasını istedi.

Mersin Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda organ bağışı ve organ nakli ile ilgili düzenlenen toplantıda, bu yıl içinde yakınlarının organlarını bağışlayan ailelere plaket takdim töreni sırasında duygulu anlar yaşandı.

Yoğun katılımın yaşandığı toplantıda, Türkiye ve dünya ölçeğinde organ bekleyenler ve organ bağışı rakamları karşılaştırmalı olarak anlatılırken, Türkiye'deki organ bağışı sayısının çok düşük olmasının nedenleri üzerinde duruldu.

Mersin Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Yavuz Gözükara, Türkiye'de organ bağışı ve organ nakli sayılarının yetersizliği nedeniyle, son dönem organ yetmezliğine sahip hastaların organ bekleme listelerinde, organ beklerken hayatlarını kaybettiklerine dikkat çekti. Toplumun organ bağışı ve nakli konusundaki duyarlılığını, bilincini, farkındalığını artırmak gerektiğini vurgulayan Gözükara, insanların hastalıkla karşı karşıya kaldığında, sağlığın önemini anladıklarını belirtti. Gözükara şunları söyledi:

"Ancak, hayatımızın herhangi bir döneminde, tüm kurallara da uysak, bir gün herhangi bir kronik organ yetmezliğine neden olan, tedavisi mümkün olmayan bir hastalıkla karşı karşıya kalabilir ve organ bekleme listelerinin bir üyesi olabiliriz. O vakit, organ naklinin, ya da beklenen organın ne denli önemli olduğunu, en derinden hissetme şanssızlığına sahibiz. Ülkemiz organ nakli için, organ bağışçısı anlamında, dünyada en geri sıralarda yer almaktadır. Milyon nüfus başına Avrupa'da ortalama 20-30 donör bağışlayıcı bulunurken, ABD'de 20, Türkiye'de bu 4 civarındadır. Siz bir organ nakli merkezi ve tüm donanımlara sahip olsanız, en yetkin ekibiniz olsa dahi, eğer elinizde nakledecek bir organınız, dokunuz yoksa, yapacağınız hiçbir şey yok demektir."

Mustafa İNSAN/ Mersin, (DHA)

(02.11.2011, FOTOĞRAF)

//////////

Mut'tan Van'a deprem yardımı

Mersin'in Mut İlçesi'nde, Van depreminde zarar görenler için, Belediyenin düzenlediği kampanyada toplanan yardımlar TIR ve kamyonlarla yola çıktı.

Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, ilçe halkının duyarlılığı için teşekkür ettiğini söyledi. Belediye Başkanı Murat Orhan ise, depremde insanların mağdur durumda olduğunu belirterek, "Yardıma muhtaç durumda birçok insanlarımızı görüyoruz. Ülkemizin birçok yerinde, oradaki kardeşlerimize yardım amaçlı kampanyalar düzenlenmiştir. İlçe olarak, biz de bir katkı sağlama konusunda görüşümüzü bildirdik. İnsanımız son derece duyarlılık gösterdi. Mut insanına buradan teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Müftüsü İbrahim Köksal tarafından okunan duanın ardından, araçlar Van Erciş'e gitmek üzere yola çıktı. Araçlarda kampanya kapsamında acil ihtiyaç olan; battaniye, giyim eşyaları, kuru bakliyat, çocuk bezi ve maması gibi malzemelerin olduğu bildirildi.

MUT(Mersin)(DHA)

(01.11.2011)

/////////////

Her mahalleye bir kütüphane

Gaziantep'te 'Her mahalleye bir kütüphane' kampanyası başlatan Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu öğrencileri kentte kütüphane sayısının artırılmasını amaçlıyor.

6/C sınıfı öğrencileri öncülüğünde başlatılan kampanya, diğer öğrencilerden de büyük destek gördü. Kampanya hakkında bilgi veren Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu 6/C sınıfı öğrencisi Yunus Sözeri, "Gaziantep'te okuma faaliyetlerinin azlığının sebeplerini arkadaşlarımızla birlikte araştırdık. Bu araştırma sunucunda kütüphane eksikliğinin önemli bir etken olduğunu fark ettik. Bu amaçla mahallelerimizde ve apartmanlarımızda imza topladık" dedi.

Öğrencilerin okuma alışkanlığının kazanılması ve bilgiye kolay ulaşılması açısından böyle bir kampanyaya imza attıklarını belirten Türkçe Öğretmeni Kübra Alagöz ise, "Öğrencilerimizin kampanyada topladıkları imzaları Gaziantep Valiliği'ne ilettik. Kampanyaya duyarlılığından dolayı Gaziantep halkına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gaziantep, (DHA)

(2.11.2011)

/////////////

ÇYDD törenlerin yapılmamasını kınadı

ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının kutlanmamasını kınadı. Dernek, Van depremi başta olmak üzere, kadına yönelik şiddet, eğitim ve sağlık konusunda kararlar aldı.

Hatay'da, Genel Başkan Aysel Çelikel başkanlığında, Adana, Antakya, Diyarbakır, Çukurova, Gaziantep, İskenderun, Mersin, Osmaniye, Silifke, Şanlıurfa, Tarsus şubeleri yönetim kurulu üyeleri ve gençlerin katılımıyla bir toplantı yapıldı. ÇYDD Saka grubu Şubeleri ve Çukurova Şube Başkanı Filiz Güllüler, toplantıda alınan kararları şöyle sıraladı:

"Varlığımızın nedeni olan Cumhuriyetin kutlanılması törenlerinin iptal edilmesini esefle karşılamış bulunuyoruz ve kınıyoruz. Van ilimiz ve çevresinde gerçekleşen deprem nedeniyle kaybettiğimiz yurttaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara şifalar diliyoruz. Depremin yarattığı sorunların aşılması için ÇYDD' nin daha önceki deneyimlerinden de yararlanılarak çalışmalar yapılmasına karar verilmiştir. Genel Başkanımız Prof. Dr. Aysel Çelikel Antakya'da yayın yapmakta olan 3 radyonun ortak yayınında Cumhuriyetimizin önemi ve ÇYDD'nin tanıtımı konusunda açıklamalar yapmıştır. Ülke genelinde haklı tepkilere neden olan nehir tipi Hidro Elektrik Santralleri ve zararları konusunda halkımızın yanında yer alınmasına ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi çalışmalarının yaygınlaştırılması için katkıda bulunulacak. Kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunun altı çizilerek, bu konunun ülke gündeminde yer aldığı, Tüzüğümüzde kadın eğitiminin de yer alması nedeniyle bu konuda 25 Kasımda İstanbul'da başlatılacak olan projenin diğer şubelerimizce de gerçekleştirilecek. Eğitime ulaşmanın çok önemli olduğu ve bunun için burs verilmesi çalışmalarının yürütülmesi, burs verilmesinin yanında burs alanların sosyal gelişimleri için de yapılan çalışmaların sürdürülecek.

Açıklamada ÇYDD'nin sosyal, kültürel ve sanatsal çalışmalara da devam edeceği kaydedildi.

Adana, (DHA)

/////////////

Hasta çocuklar unutulmadı

Adana Polisi, Kurban Bayramı öncesinde hasta çocukları ziyaret edip, oyuncak dağıtttı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, Balcalı Hastanesi'ndeki çocuk onkoloji ve hematoloji servislerini ziyaret etti. Polisler, çocukların kaldığı odaları tek tek ziyaret ederek, onlarla sohbet etti. Hasta yatağındaki çocuklar, polis abla ve amcalarını karşısında görünce kısa süreli de olsa rahatsızlıklarını unuttu. Hediye dolu çantalarını çocuklara hediye eden polisler, daha sonra polis logolu balonlar şişirdi.

Nisan ayından bu yana 5 yaşındaki oğlu Arda'nın tedavisi için hastanede kaldıklarını belirten Eda Özyapıcı, bayramı hastanede geçirecek olmanın üzüntüsünü yaşarken polisleri karşılarında görünce çok şaşırdıklarını ve duygulandıklarını söyledi. Hediye otomobiliyle oynayan Arda Özyapıcı da polisleri çok sevdiğini belirterek, "İyileşince ben de polis olacağım. Onlara teşekkür ediyorum" dedi.

Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, daha sonra çeşitli mahallelerde ihtiyaç sahibi çocuklara hediye dağıttı.

Fatih KARAÇALI/Adana, (DHA)

(03.11.2011/FOTOĞRAF)

//////////

Lokomopüf sahnede

Mersin'in Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sezonu Volker Ludwig'in yazdığı, Doğan Özgür Kahraman'ın yönettiği, 'Lokomopüf' oyunu ile sezonu açtı.

75'inci Yıl Kültür Merkezi Büyük Salonu'nda oynanan oyunu, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, Tarsus Belediyesi Kültür Danışmanı Kudret Ünal ve çeşitli okullardan katılan öğretmenler ile kalabalık öğrenci grubu izledi. Oyunun sonunda konuşan Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, oyunların bir yazboyu, oyuncular tarafından büyük bir özveriyle hazırlandığını ve izleyicilerin beğenisine sunulduğunu söyledi.

Tufan, "Bugün belediyemizin tiyatro gurubu çok güzel bir çocuk oyunu ile sezonu açtı. Bütün yaz çok çalışarak sizlere bu güzel oyunu hazırladı. İnşallah zamanı geldiğinde, ailelerinizle sizlerde burada bu oyunları seyredeceksiniz ve tiyatronun zevkine varacaksınız. Tiyatro gurubumuz bu oyunları, yurtiçinde birçok il ve ilçelerde sergiliyorlar. Bu ay içerisinde K.K.T.C.'ye gidecekler ve orada Tarsus'u ve Tarsus Belediyesini temsil edecekler. Kendilerine şimdiden başarılar diliyorum ve bu güzel çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Kötü kalpli sahibi tarafından parçalara ayrılan ve sürücüsü işten atılan, daha sonra parçaları bulunup birleştirilerek yeniden kullanılabilir hale getirilen bir lokomotifin hikayesinin anlatıldığı oyun, öğrenciler tarafından büyük bir heyecan ve zevkle izlendi.

TARSUS(Mersin), (DHA)

(02.11.2011)

/////////

Ugandalı öğrencilere tatlı ziyafeti

AFRİKA ülkesi Uganda'dan Türkiye'ye getirilen ve eğitimlerine Adana'da devam eden 13 öğrenciye Tatlıcı Köse tarafından tatlı ziyafeti verildi.

Afrika'dan öğrenci getirme projesi kapsamında Adana'ya gelen çocuklar Özel Özgören Lisesi'nde eğitim görmeye başladı. Öğrencilerin kente alışması amacıyla düzenlenen etkinliklere Tatlıcı Köse de bir yemek daveti ile katıldı. Tatlıcı Köse Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Karahan, Afrika'da zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren Ugandalı öğrencilerin Adana'da yabancılık çekmemesi için yapılan çalışmalara destek olmak istediklerini söyledi.

Adana,(DHA)

///////////

Karacaoğlan Müzesi'nde etkinlikler başladı

Adana Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi'nde etkinlikler başladı. Müzede ilk etkinlik olarak şiir ve müzik dinletisi düzenlendi. Kütüphanenin tanıtımı ve gezilmesinden sonra Karacaoğlan Aşıklar Odası'nda yapılan etkinlikte Karacaoğlan'ın hayatı anlatıldı, şiirleri ve türküleri okundu.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selim Arslan, Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi'nin edebiyat, kültür ve sanat etkinlikleriyle Adana ve Adanalıların önemli bir kazancı olacağını söyledi. Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi'nde Adanalı ve Çukurovalı edebiyatçıların eserlerinin yer aldığını vurgulayan Arslan "Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi, hem ziyaret edilebilecek hem de kitapların okunabileceği bir mekan. Ayrıca edebiyat, kültür ve sanatsal etkinlikleriyle Adana ve Adanalıların önemli bir kültür-sanat mekanı olacaktır" diye konuştu.

Adana,(DHA)

///////////

'Van için kan' kampanyası

TÜRK Kızılayı Osmaniye Şubesi ve Adana Kan Merkezi Müdürlüğü'nün işbirliği ile Van depreminde zarar görenler için kan bağışı kampanyası düzenlendi. Türk Kızılayı Osmaniye Şube Başkanı İsmet İpek, Van depreminde halkın bir bütün olduğunu belirterek "Sadece çadır ve yemek dağıtımında değil kan ihtiyacının karşılanmasında da Kızılay'ın hazırlığı göz doldurdu. Türk Kızılayı Osmaniye Şubesi olarak biz de kendi imkanlarımız ölçüsünde depremzedelere destek oluyoruz" dedi. Adana Bölge Kan Merkezi'nin 3 bin ünite kanla Van'daki felaketzedelere destek olduğunu hatırlatan İpek "Kurban Bayramı dolayısıyla muhtemel trafik kazalarındaki kan ihtiyaçları da göz önünde tutulduğunda kan bağışı kampanyası daha önem kazandı. Böylesine anlamlı bir zamanda düzenlediğimiz kan bağışı kampanyasına halkımızın desteğine daha çok ihtiyaç var. Halkımızı ve Osmaniye'deki sivil toplum kuruluşlarımızı kan bağışı kampanyasına destek olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/Osmaniye, (DHA)

03.11.2011 - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement