Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

(ÖZEL)1- "KÜFÜR ETME" DİYE UYARDI; KURŞUNLARIN HEDEFİ OLDUO ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDABahçelievler'de bir marketten alış veriş yaparken yanından telefonla konuşarak geçen kişinin küfür ettiği duyan Ümüt Polat uyarısının bedelini canıyla ödüyordu.

05.05.2017 15:41

(ÖZEL)

1- "KÜFÜR ETME" DİYE UYARDI; KURŞUNLARIN HEDEFİ OLDU

O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA

Bahçelievler'de bir marketten alış veriş yaparken yanından telefonla konuşarak geçen kişinin küfür ettiği duyan Ümüt Polat uyarısının bedelini canıyla ödüyordu.

'Küfür etme' dediği kişiyle tartışan Polat kurşunların hedefi oldu.

Saldırgan belinden çıkardığı Ümüt Polat'ı önce bacağından sonra kalçasından vurdu.

Çevredekilerin büyük korku yaşadığı olay saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN/ İstanbul DHA

Bahçelievler'de yanından telefonla konuşarak geçen kişinin küfür ettiğini duyan Ümüt Polat  uyarıda bulununca az daha canından oluyordu. Uyarıya sinirlenen kişi, Polat'ı silahla vurdu. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, Bahçelievler'de önceki gün saat 17.00'da meydana geldi. İddiaya göre, Ümüt Polat (36) alışveriş yaptığı sırada, yanından telefonla konuşarak geçen kişinin küfür ettiğini duydu. Bunun üzerine bu kişiye 'küfür etme' şeklinde uyarıda bulundu. Uyarıya sinirlenen kişi ile Ümüt Polat arasında tartışma çıktı.

YERDEYKEN DE ATEŞ ETTİ

İtişmelere dönüşen tartışma sırasında tabancasını çeken kişi, Polat'ı vurdu. Çevredekilerin korkulu anlar yaşadığı saldırıda, saldırgan önce   Ümüt Polat'ın bacağına ateş etti. İki çocuk babası Polat acılar içinde yere yığıldı. Bir kez daha silahını doğrultan şüpheli Polat'ı kalçasından da vurdu. Saldırgan Ümüt Polat'ı vurduktan sonra beline tabancasını koydu ve sakince yoluna devam etti. Polat ise çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tüm bu yaşananlar da alışveriş merkezinin güvenlik kameları tarafından saniye saniye kaydedildi.

"ŞÜPHELİNİN BİRAN ÖNCE YAKALANMASINI BEKLİYORUZ"

Olayın görgü tanığı Serkan Demir yaşananları anlattı. Demir, "Müşterimiz patates soğan aldığı sırada, caddede de bir kişi telefonda yüksek sesle küfür ederek konuşuyor. Arkadaşımız onu uyarıyor ve yaptığı şeyin yanlış olduğunu söylüyor. Yaşanan arbededen sonra da adam tabancayla kendini uyaran arkadaşımızı vuruyor. Silah sesinin ardından marketten çıkıp durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdim. Arkadaşımızı hastaneye kaldırdılar, hayati tehlikesi yok. Şüphelinin biran önce yakalanmasını bekliyoruz" dedi.

POLİS SALDIRGANI ARIYOR

Polis olayın ardından kayıplara karışan saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

(Güvenlik Kamerası)

-Olay anı

-Saldırganın sakin şekilde olay yerineden uzaklaşması

-Polis ve sağlık ekiplerinin bölgeye gelişi

-Yaralının ambulansla alınması

(Aktüel Görüntü)

-Hastanede tedavi altındaki Ümüt Polat

-Görgü tanığı Serkan Demir ile röp.

-Olay yerinden genel ve detaylar

==============================

2- KAĞITHANE'DEKİ 250 BİN LİRALIK KUYUMCU SOYGUNU GÜVENLİK KAMERASINDA

Haber: İhsan YALÇIN - Kamera: Hasan YILDIRIM/ İstanbul DHA

Kağıthane'de bir kuyumcu dükkanına giren yüzleri maskeli 3 soyguncu içeriden yaklaşık 250 bin lira değerinde ziynet eşyasını çalarak kayıplara karıştı. O anlar ise iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi, Talatpaşa Caddesi'ndeki kuyumcu dükkanında saat 03.30 sıralarında meydana geldi. Otomobille kuyumcuya gelen yüzleri maskeli 3 kişi tezgahta bulunan yaklaşık 250 bin lira değerinde ziynet eşyasını çalarak kayıplara karıştı.

KEPENK ZORLAMA OLMADAN AÇILMIŞ

Soygun anı iş yerinin güvenik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, kepenk otomatik olarak açılıyor. 5 dakika sonra da hırsızlar dükkanın kapısını levye yardımıyla açıp içeri giriyor. Yaklaşık 2 dakika sonra da şüpheliler ellerindeki torbalarla koşarak dışarı çıkıyor.

"KEPENK HIRSIZLAR TARAFINDAN UZAKTAN KUMANDAYLA AÇILIYOR GİBİ"

İş yerinin kepenginin otomatik olarak açılmasının hayret verici olduğunu söyleyen Sinan Çetinkaya, "Ben kepengin zorlamayla açıldığını düşünüyordum. Güvenlik kamera kayıtlarına baktığımda öyle olmadığını gördüm. Hiçbir zorlama olmadan kepenk otomatik olarak açılıyor. Hırsızlar tarafından uzaktan kumandayla açılıyor gibi gözüküyor. Kepengi yapan arkadaşlarla görüştüm. Onlar da böyle bir şey olamayacağını söylediler. Fakat güvenlik kamerası kayıtlarında her şey belli. Kepengin açılmasıyla alarm merkezi bizi ve polisi uyarıyor. 5 dakika sonra da hırsızlar içeri giriyorlar. İçeride yaklaşık 2,5 dakika kalıyorlar. Karşı apartmanda oturan kızım 'Soygun var' diye bağırıyor. Bunun üzerine de hırsızlar kaçıyor"  dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

(Güvenlik Kamerası)

-Kepengin otomatik açılması

-Hırsızların kapıyı levye yardımıyla açması

-Hırsızların kuyumcuya girişi

-Ellerindeki torbalarla koşarak dışarı çıkmaları

(Aktüel Görüntü)

-Kuyumcu Sinan Çetinkaya ile röp.

-Kuyumcu dükkanından detaylar

GECE GEÇİLEN GÖRÜNTÜLER

-Kuyumcu

-Kuyumcunun sahipleri

-Polis ekipleri

-Olay yeri inceleme polislerinin çalışmaları

-Görgü tanığıyla röportaj

-Kuyumcu dükkanında bulunan altınlar

-Genel ve detaylar

05.05.2017 - 05.09 Haber Kodu : 170505010 (gece görüntüleri)

===============================

(aktüel görüntüyle)

3- GÜL: (BAYKAL'IN AÇIKLAMALARI) HİÇ CİDDİYE ALMADIM. BAZILARI ÇOK CİDDİYE ALMIŞLAR

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,

"Dolayısıyla hiç ciddiye  almadım. Ama üzülerek görüyorum ki bazıları çok ciddiye almışlar. Hatta bazı arkadaşlar saygı seviyesini de aşarak neredeyse benim ne yapmam gerektiğini, söylemem gerektiğini nasihat edecek kadar ileri de gittiler. Buna çok üzüldüm"

"Ben 7 sene tarafsız olarak cumhurbaşkanlığı yaptım. Sonra ayrılınca da günlük siyasete girmeyeceğimi de defalarca söyledim"

Haber-Kamera: Enver ALAS - Hakime TORUN - İSTANBUL DHA

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Esenyurt'ta cuma namazı sonrası camiden çıkarken gazetecilere açıklarda bulunda. Gül,  CHP Milletvekili Deniz Baykal'ın açıklamalarıyla ilgili, "Geçen günler bir siyasetçinin çeşitli kendi parti içi hesapları ve politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler o konuşmada beni de söz konusu etti. Açıkçası benimle ilgili söylenenleri hiç ciddiye almadım. Çünkü, daha önceden de biliyorum nasıl 367 meselelerinin nasıl ortaya çıktığını, bugünkü koşullara Türkiye'ye gelirken hangi şartlarda geldiğini. Dolayısıyla hiç ciddiye  almadım. Ama üzülerek görüyorum ki bazıları çok ciddiye almışlar. Hatta bazı arkadaşlar saygı seviyesini de aşarak neredeyse benim ne yapmam gerektiğini, söylemem gerektiğini nasihat edecek kadar ileri de gittiler. Buna çok üzüldüm" dedi.

"SUKUTU GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜNTÜ İLE KARŞILIYORUM VE KAMUOYUNUN VİCDANINA BIRAKIYORUM"

Gül, "Başka bir noktada şu; uzun bir süredir bazı çevreler, siteler, sosyal medyada başta ben olmak üzere Ak Parti'nin gerçek öncüleri, kurucuları onun içeride dışarıda itibarında, başarısında çok  büyük emeği geçmiş arkadaşalar hakkında ağıza gelemeyecek laflar küfürlere varan her türlü ahlak dışı davranışlar edep dışı doğrusu bunları da nasıl organize olduğunu dünya alem biliyor artık. Bunun karşısında sukutu gerçekten çok üzüntü ile karşılıyorum ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

"GÜNLÜK SİYASETE GİRMEYECEĞİMİ DE DEFALARCA SÖYLEDİM"

7 yıl tarafsız olarak Cumhurbaşkanlığı yaptığını vurgulayan Abdullah Gül, "Ben 7 sene tarafsız olarak cumhurbaşkanlığı yaptım. Sonra ayrılınca da günlük siyasete girmeyeceğimi de defalarca söyledim" dedi.

Abdullah Gül, "Tabi ki bütün bilgimi, birikimimi yeri, geldiğinde ülkem için paylaşma sorumluluğum var. Yeri geldiğinde ülkemizi yöneten değerli arkadaşlarım ile baş başa gelerek paylaştım. Yeri geldiğin de kamuoyu ile paylaştım. Bu şekilde paylaşmaya da devam edeceğim" dedi.

"BAKTIĞIMIZDA ÜLKE ZATEN KUTUPLAŞMANIN VE SEÇİMLERİN YORGUNLUĞU İÇİNDE"

Gül, "Baktığımızda ülke zaten kutuplaşmanın ve seçimlerin yorgunluğu içinde. Türkiye'nin önüne bakması gerekir. Türkiye'nin önünde çok önemli meseleleri var. Ulusal çıkarlarını tehdit eden gelişmeler var.İçeride bir sürü ekonomik beklentiler, sorunlar, halkın ihtiyaçları var. Herkesin bunları çözmek için uğraşması gerekir. Bu uğurda da elinden gelen her şeyi yapması gerekir. Bu noktada Hükümete yardımcı olmak, diğer sorunlara yardımcı olmak gerekir" diye konuştu.

"SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN BERABERLİK İÇERİSİNDE, SOĞUKKANLI ŞEKİLDE HAREKET EDİLMELİ"

Abdullah Gül, "Türkiye'nin bütün bu zorlukları aşması tarihinde ilk defa ciddi ciddiye kaldığı tehlikeler var yurt dışında kaynaklanan bütün bunları aşmak için büyük bir beraberlik içerisinde, soğukkanlı şekilde hareket edilmeli. Bu fikirlerimi bu şekilde paylaşırım" ifadelerini kullandı.

"BİR ÇOK POLEMİKLERE SOKMAK İÇİN UĞRAŞANLARA DA DOĞRUSU HİÇ CİDDİYE, DİKKATE ALMAM"

Gül, "Onun ötesinde bir çok polemiklere sokmak için uğraşanlara da doğrusu hiç ciddiye, dikkate almam" dedi.  11. Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin bu konu dışındaki sorularına yanıt vermeyerek camiden ayrıldı.

Görüntü dökümü

----------

-Abdullah Gül'ün açıklaması

-Detaylar

05.05.2017 - 14.55 Haber Kodu : 170505092

05.05.2017 - 14.14 Haber Kodu : 170505083_

============================

4 - CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PENALTI KULLANDI, FENERBAHÇE'NİN STANTINI ZİYARET ETTİ.

Haber: Mehmet İlkay ÖZER -/ İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen  Gençlik Festivali'ne katıldı

Kurulan stantları gezen Erdoğan, penaltı atışı da yaptı.  Erdoğan'ın kullandığı penaltı gol oldu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hakemliğinde Bilal Erdoğan da  eski dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Hamza Yerlikaya ile mas güreşi müsabakası yaptı. Erdoğan müsabakanın berabere bittiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe Kulübünün "Hedef 1 Milyon Üye" standını da ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretinde, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve futbolcular Volkan Demirel ile Moussa Sow sohbet etti.  Sow, Bilal Erdoğan'a isminin yazılı olduğu Fenerbahçe forması takdim etti.

Görüntü Dökümü:

---------

-Erdoğan'ın stantları dolaşması

-Penaltı kullanması

-Fenerbahçe stantını ziyaret

-Bilal Erdoğan yazılı formanın verilmesi

-Bilal Erdoğan ile Yerlikaya'nın mas güreşi yapması

-Detaylar

05.05.2017 - 13.45 Haber Kodu : 170505079

============================

5- İSTANBUL'A İKİ YENİ METRO HATTI

Çekmeköy-Sancaktepe- Sultanbeyli ve Sarıgazi-Taşdelen- Yenidoğan Metro Hatlarının sözleşmeleri imzalandı.

*İBB Başkanı Kadir Topbaş,

" İki hattımız toplam 17,85 km'lik bir hat. Bugün imza atacağımız iki hattın, toplam iki hat ama tek ihale olarak verdiğimiz hattın bize maliyeti 2 milyar 342 milyon TL."

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

Yeni yapılacak olan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli ve Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan Metro Hatlarının sözleşmeleri İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın katıldığı törenle imzalandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Hattımız 2020 yılında hizmete girecek. Artık uzak noktalar değil her taraf yakın olacak" dedi.

"2020 YILINDA HİZMETE SUNULACAK"

10,9 km'lik Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli ve 6,95 km'lik Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan Metro Hatlarının sözleşmesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katıldığı törenle imzalandı. Saraçhane Başkanlık Binası'nda yapılan imza törenine, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Genel Sekreter Yardımcısı Eyyüp Karahan, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, yüklenici firmalar Doğuş İnşaat, Özaltın İnşaat ve Yapı Merkezi İş Ortaklığı şirketlerinin yöneticileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Topbaş,  "İstanbul için çok önemli olan ulaşımda yeni katkı sunacak olan bir metro hattımızın sözleşmesini imzalamak üzere birlikteyiz. İstanbul'umuza hayırlı olsun diyorum. İnanıyorum ki 2020 yılı içerisinde hizmete sunulacak ve böylece insanlarımız İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna rahatlıkla erişebilecek" diye konuştu.

13 YILDA ULAŞIMA 43 MİLYARLIK YATIRIM

Başkan Kadir Topbaş, günümüzde İstanbul'daki günlük hareketliliğin 30 milyon civarında olduğunu belirterek, "Şehirler geliştikçe şehir nüfusunun 3 katı kadar günlük hareketlilik olur. Bu ekonomiye dayalıdır ve gelişmiş kente dayalıdır. İstanbul'da 2004'te 11 milyon civarında olan günlük hareketlilik neredeyse 30 milyonlara geldi. Yakın gelecekte bu 45-50 milyonları bulacaktır. Bundan dolayı biz de İstanbul'un ulaşım sistemleri öncelikli ve ağırlıklı noktaya koyduk. Yani bir kentin alt yapısı diye ifade edebileceğimiz ulaşım sistemleri ne kadar doğru ve düzenli ise o şehirdeki yaşam o kadar kaliteli, rekabet gücü o kadar fazla ve istihdama açılan pencereler o kadar çoğalmakta. Biz de bütçemizin büyük bir bölümünü, yüzde 50 civarında yatırım imkanlarımızı ulaşıma ayırdık. Bugüne kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 13 yıl içerisinde İstanbul'da 42 milyar hatta 43 milyara yakın sadece ulaşıma yatırım yaptık. 2017 itibariyle de 5 milyar TL civarında ulaşımla ilgili yatırım programımız var" dedi.

"HATLARIN BİZE MALİYETLERİ 2 MİLYAR 342 MİLYON"

İstanbul'da meyro yatırımı yaparken yoğunluk ve talebe göre düzenlemelerin yapıldığının altını çizen Topbaş, "Şu anda ihalesini yapmış olduğumuz ve sözleşmesini imzalayacağımız hat esasında iki hattan oluşmakta. Öncelikli olarak şehir merkezinden başladık. En yoğunluk neredeyse talep nerede fazlaysa oradan başlanarak dışa doğru gitmekteyiz. Burada iki hat var ki çok önemli. Çekmeköy, Sancaktepe ve Sultanbeyli bölgelerinden geçiyor. Halktan ne kadar talep geldiğini, kente ulaşmanın ne kadar zor olduğunu yakinen gördük. İki hattımız toplam 17,85 km'lik bir hat. Bugün imza atacağımız iki hattın, toplam iki hat ama tek ihale olarak verdiğimiz hattın bize maliyeti 2 milyar 342 milyon TL. Şunu samimiyetle söylüyorum ki bizim bütçe dengelerimiz çok reel bir şekilde devam etmekte" diye konuştu.

ÜSKÜDAR-ÜMRANİYE-ÇEKMEKÖY'DEKİ METRO HATTINDAKİ GECİKMENİN NEDENİ

Son olarak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattının gecikme nedenine de değinen  Topbaş, "Dünyada birkaç şehirde insansız metro sistemi çalışıyor. Bunlardan bir tanesi de İstanbul. Bu sistemin çalıştırılmasının testleri çok uzun sürüyor. Bazı şehirlerde 1 yıl, 8 ay gibi. Öyle bir sistem kuruyorsunuz ki durmuyor. Her şeyde sistem tamamen otomatik çalışıyor. Çok denemeler yapıldığı için bazı gecikmeler mecburen ortaya çıkıyor. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy hattının gecikmesinin nedeni bu. Biz oraya normal bir sistem koysaydık şimdiye kadar birkaç ay önce açmıştık. Ama dedik ki çok ileri teknoloji olsun. Son model imalatlar bunlar. Dünyada örneği olmayan imalatlar. Bu kente kazanımından dolayı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz devamlı vagon alıyoruz. 800 vagon 5 bin vagona doğru gidecek. Ama vagonların en önemli aksamı yazılım kısmı. Biz devamlı tedarikçi değil bu teknolojiyi Türkiye'ye nasıl getiririz bunu düşündük. ve şu anda ASELSAN ile bu yazılımı yani beyin kısmını yapma konusunda 3. Aşamaya geldik. Türkiye'de ilk kez bu yazılımı yapmış olacağız" şeklinde konuştu.

İLK HAT

Çekmeköy - Sancaktepe - Sultanbeyli Metro Hattı, 9 istasyondan oluşacak…

10,9 km'lik Çekmeköy - Sancaktepe - Sultanbeyli Metro Hattı, inşaatı devam eden Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy Metro Hattı'nın kuyruk tüneli sonundan başlayarak, sırası ile Meclis Mahallesi, Sarıgazi (entegrasyon istasyonu), Şehir Hastanesi, Abdurrahmangazi, Samandıra, Veysel Karani, Hasanpaşa ve Sultanbeyli İstasyonlarından geçerek Sultanbeyli TEM yolu kenarında kuyruk tüneli bitişinde son bulacak.

Çekmeköy - Sancaktepe - Sultanbeyli Metro Hattı ile

• Sarıgazi - Taksim 49,5 dakika

• Sarıgazi - Kadıköy 31 dakika

• Sarıgazi - Kozyatağı 18 dakika

• Sarıgazi - Sabiha Gökçen Havalimanı 28 dakika

• Sarıgazi - Sultanbeyli 13 dakika

• Sarıgazi - Tuzla 48 dakika

• Sarıgazi - Üsküdar 33 dakika

• Sarıgazi - Yenikapı 42 dakika

• Sultanbeyli - 3. Havalimanı 89 dakika

• Sultanbeyli - Taksim 62,5 dakika

• Sultanbeyli - Yenikapı 55 dakika

• Sultanbeyli - Üsküdar 46 dakika

İKİNCİ HAT

Hastane - Sarıgazi - Çekmeköy Taşdelen - Yenidoğan Metro Hattı, 6 istasyondan oluşacak…

6,95 km'lik Hastane - Sarıgazi - Çekmeköy Taşdelen - Yenidoğan Metro Hattı ise Hastane İstasyonu öncesinde yer alan kuyruk tünellerinden başlayarak sırası ile Hastane, Sarıgazi (entegrasyon istasyonu), Aydınlar, Güngören, Taşdelen İstasyonlarından geçerek Yenidoğan İstasyonu kuyruk tüneli bitişinde son bulacak.

Hastane - Sarıgazi - Çekmeköy Taşdelen - Yenidoğan Metro Hattı ile

• Yenidoğan - Ümraniye 28 dakika

• Yenidoğan - Üsküdar 40 dakika

• Yenidoğan - Yenikapı 49 dakika

• Yenidoğan - Kadıköy 38 dakika

• Yenidoğan - Sabiha Gökçen Havalimanı 35 dakika

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Topbaş'ın konuşması

-Toplantıdan detaylar

-İmza töreni

-Toplu fotoğraf çekimi

-Genel ve detaylar

05.05.2017 - 14.35 Haber Kodu : 170505088_

=======================

6-  POLİS KAMERA GÖRÜNTÜSÜ ARARKEN SUÇLULARI YAKALADI

Haber-Kamera: Ali AKSOYER/İSTANBUL,

Başakşehir'de kendilerini turist olarak tanıtarak, sözde yardım istedikleri vatandaşların paralarını çaldıkları iddia edilen İran uyruklu 2'si kadın 4 kişi yakalandı. Şüphelilerin kurbanlarını "Türk parası görmek istiyoruz." diye kandırdıkları daha sonra paraları alarak kaçtıkları öğrenildi. Şüphelilerin aynı yerde yaptıkları iki olayın ardından 3'üncü için kurban ararken suçüstü yakalandıkları öğrenildi.

PARAYI TANIMAK İSTİYORUZ DEYİP ÇALMIŞLAR

Başakşehir, Recep Yazıcı caddesi üzerinde paralarının çalındığını söyleyen T. D.(28) ile F.Ö.(54) 1 Mayıs ve 2 Mayıs tarihlerinde birer gün arayla polise başvurarak paralarının çalındığını söyledi. Mağdurlardan T.F. "Turist olduklarını söylediler. Bana Türk parasını görmek istediklerini söyleyerek yardım istediler. Ben de cebimdeki paraları çıkartıp onlara gösterirken aniden kapıp kaçtılar." dedi. Diğer mağdurda benzer ifade verirken polis eşkal bilgilerinden iki olayı da aynı grubun yaptığını tespit etti.

POLİS KAMERA GÖRÜNTÜSÜ ARARKEN ŞÜPHELİLERİ YAKALADI

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis ekipler 3 Mayıs 2017 tarihinde i olayların meydana geldiği yere giderek kamera görüntüsü aramaya başladı. Ancak polis ekipleri aynı cadde üzerinde mağdurların ifadesinde verdiği eşkallere uyan 2'si kadın 4 kişinin dolaştığını fark etti. Polis ekiplerinin takip ettiği bu kişilerin bazı vatandaşların yanına yaklaşarak konuştukları belirlendi. Yeni bir olay hazırlığında oldukları belirlenen şüpheliler düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

TEŞHİS EDİLDİLER

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirilen şüpheliler Reza H.(23), Nader R.(57), Baran Y.(44) ile Mahnaz F.(35) olaylarla ilgili sorgulandı. Yakalanan kişiler paralarını çaldıkları mağdurlar tarafından Asayiş Şube Müdürlüğünde teşhis edildiler. Şüpheliler polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Şüphelilerin adliyeye sevki

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement