Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Başbakan Yardımcısı Şimşek Mardin'deMARDİN'de bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Mazıdağı'ndaki Eti Bakır Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisleri'ni ziyaret ederken aşırı sıcak nedeniyle önce ceketini çıkardı.

05.08.2017 18:55

Başbakan Yardımcısı Şimşek Mardin'de

MARDİN'de bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Mazıdağı'ndaki Eti Bakır Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisleri'ni ziyaret ederken aşırı sıcak nedeniyle önce ceketini çıkardı. Şimşek, havanın çok sıcak olması ve alanın geniş olması nedeniyle tesisi bindiği minibüs ile gezmek zorunda kaldı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bugün sabah saatlerinde bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Mardin'e geldi. Mehmet Şimşek'i Mardin Havaalanı'nda Vali Mustafa Yaman, AK Parti milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ile Orhan Miroğlu,  AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, kurum müdürleri ve il protokolü karşıladı. Ankara'dan özel uçakla kente gelen Başbakan Yardımcısı Şimşek, beraberindeki heyetle Havalimanından Mazıdağı ilçesine geçti. İlçede esnafı ziyaret eden  Şimşek, bazı esnaflarla Kürtçe sohbet etti. İlçe Meydanı'ndaki bir çay bahçesinde oturan Şimşek, buradan Mazıdağı Belediyesine geçti.

AŞIRI SICAK NEDENİYLE MİNİBÜSLE GEZDİ

Mazıdağı Belediyesi'ni ziyaretinin ardından Eti Bakır Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisini ziyaret eden Şimşek, 2018 yılı ortasında üretime başlaması planlanan tesis ile ilgili Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz'den bilgi aldı. Havanın sıcak olmasından dolayı ceketini çıkarmak zorunda kalan Şimşek, alanın geniş olması nedeniyle fabrikayı araç içinde gezdi. Tesiste çalışan işçilerle öğle yemeğinde bir araya gelen ve onlarla hatıra fotoğrafı çektiren Şimşek, Mazıdağı ziyaretinin ardından Mardin Büyükşehir Belediyesi, Valilik ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

CAZİBE MERKEZLERİNE GÜÇLÜ YATIRIM TALEBİ VAR

Valilik ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yapan Şimşek, özel sektör tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yapılan 1,1 milyar dolarlık yatırımın,Cumhuriyet tarihimizde yapılmış en büyük yatırım olduğunu belirterek, "Bu yatırımın en önemli özelliği de orta ve uzun vadede gerek ithalatı 600 milyon doların üzerinde azaltarak, gerekse ihracat potansiyeli olarak belki de yıllık 1 milyar dolar Türkiye'nin dış ticaret açığını potansiyel olarak azaltabilecek projelerdir. Diğer önemli bir husus da Türkiye'nin batısından hammaddenin, burada işlenerek bütün dünyaya buradan satılacak olmasıdır. Yatırımlar bölgede iş ve aşa dönüşecek. Cazibe merkezlerine ilişkin güçlü bir yatırım talebi var. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın talimatlarıyla, özellikle kalkınma bakanımız yoğun bir çalışma içerisindedir. Çok kısa bir süre içerisinde değerlendirmeleriyle birlikte tamamlanacak ve hızla bu yatırımların bölgede iş-aşa dönüşmesi, özellikle istihdam alanında Türkiye'nin yeni bir büyüme motoru için gerekeni yapacağız, yapıyoruz.

Mazıdağı'nda entegre tesis 17 ayrı fabrika gibi düşünülmelidir. Mazıdağı'ndaki entegre tesisin, özel sektörde, Cumhuriyet tarihi boyunca Doğu ve Güneydoğu'ya üretim alanında yapılan en büyük yaptırımdır. Çok büyük bir entegre yatırımıdır. Türkiye'nin dış ticaretini orta ve uzun vadede bir milyar dolara yönelik iyileştirecek bir yatırımdır. İstihdam sağlayacak bir yatırımdır. Bunun Mardin'de olması bizim için ayrı bir sevinç kaynağıdır. Bu türden projelere zaten destek veriyoruz. Cazibe merkezleri kapsamında da inşallah bu ölçekte olmasa da orta ölçekte, büyük ölçekte birçok yatırımın önünü açacağız."dedi.

"

BÖLGEMİZDE HUZURU, BARIŞI, KARDEŞLİĞİ TESİS EDECEĞİZ

100 bin TL yatırım yapanlara 116 bin TL'lik destek verdiklerine değinen Şimşek, yatırımlar için bölgenin huzura ve güvene ihtiyaç duyduğunu söyledi. Şimşek, "Terörle mücadelede kararlıyız. Ciddi bir mücadele var, başarı var. Bölgemizde huzuru, barışı, kardeşliği tesis edeceğiz. Alt yapı konusunda hükümetlerimiz döneminde açık önemli bir ölçüde giderilmiştir. Gerek karayolunda, gerek havalimanlarında önemli yatırımlar yaptık. Şimdi demir yollarına öncelik veriyoruz. Ciddi bir şekilde alt yapı noktasında bir seferberlik var. Yetişmiş elamana ihtiyacımız var. Bu konuda da tüm illerimizde üniversiteler, teknik okullar, meslek liseleri, meslek yüksek okulları konusunda bir seferberlik içerisindeyiz. Dolayısıyla yetişmiş eleman noktasında açığı hızla gideriyoruz. Alt yapı noktasında şimdi teşvik meselesi var. Hatırlarsanız 6'ıncı bölgeye bölgesel teşvikler kapsamında inanılmaz teşvikler verdik. 100 bin TL yatırım yapan yatırımcıya dolaylı, doğrudan, vergi indirimleri, prim indirimleri destekleri gibi konularda 116 bin lira destek verdik. Terör örgütü maalesef bu bölgenin refahını, huzurunu, barışını kardeşleştiğini arzulamıyor, bu çok açık ve net. Ondan dolayı biz mesafe kat ettiysek de şimdi inşallah vatandaşımızla aradan çıkartıyoruz. Bu cazibe merkezleriyle de hiçbir dönemde olmadığı gibi devlet elini taşın altına koydu. Hükümetimiz elini taşın altına koydu. Yatırım için ortam var, gerekli destekler var, gerekli talep var. Yakın coğrafyamızda sıkıntılar var ama hiçbir sıkıntı ilelebet devam etmez. Biz uzun vadeyle, perspektifle Türkiye'nin temellerini daha da sağlamlaştırıyoruz. "diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek,  Mardin'deki temaslarının ardından Ankara'ya gitmek üzere Diyarbakır'a geçecek.

Görüntü dökümü:

---------------------

Fabrikadan görüntü

Mehmet Şimşek'in karşılanması

Fabrikayı gezmesi

Yetkililerden bilgi alması

Ceketini çıkarıp araçla fabrikayı gezmesi

İşçilerle öğle yemeği

Valilik ziyareti

Mehmet Şimşek'in açıklaması

Haber - Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

=================================================

Bakan Eroğlu: Elektrik vardı da ben mi vermedim

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Erzincan'da temel atma töreninde konuşmasının sık sık sulama sıkıntısı yaşayan çiftçiler tarafından kesilmesi üzerine tepki göstererek "Elektrik vardı da ben mi vermedim" dedi.

Muş'tan uçakla Erzincan'a geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplu temel atma törenine katıldı. Bakan Eroğlu'nun konuşması elektrik borcundan dolayı sıkıntı yaşayan sulama birliklerine bağlı çiftçiler tarafından kesildi. Biriken borçları nedeniyle ürünlerinin kuruduğundan ve zararlarının büyük olduğunu ifade eden çiftçiler Eroğlu'na dertlerini anlatmak istedi. Bu sırada bir üretici aşırı tepki gösterince polisler tarafından salondan yaka paça çıkartılarak uzaklaştırıldı.

Çiftçilerin sorunlarını yakından takip ettiklerini belirten Bakan Eroğlu, "Elektrik vardı da ben mi vermedim kardeşim. Kusura bakma sulama birliğinin de burada kabahati var, artık kabahat aramayacağız çözüme bakacağız. Enerji parası toplanamıyor, ödenemiyor. Kooperatifler, birlikler tam yönetemiyor, bir de kaçaklar var . Sulama kanalları çok eskiden imal edilmiş Bilhassa sağ sahil bölgesinde büyük kaçaklar var. Biz burada enerji maliyetini azaltmak için tamamen kapalı sistem, modern sulama sistemine dönüştürelim. Damlama ve yağmurlama sistemine geçmek üzere talimat verdim" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, projeleri anlattığı sırada ise salondaki bir kişi kurumlarda bürokrasi bitince bu işlerin olacağını söylemesi üzerine "Bürokrasiyi çoktan bitirdik kardeşim. Benim bütün bürokratlarım cumartesi, pazar hiç izin yok. Gece gündüz çalışıyor, bu arkadaşlar tatil yapamıyor, bizde bürokrasi yok, bizde zaman yok. Zamanla yarışıyoruz, o zaman sana söyleyeyim eski Türkiye'de koolisyon hükümeti 3.5 yılda 9 tesis açmış, şimdi biz yılda 300 tesis açıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından 88 milyon yatırım bedelli 12 tesisin temeli atıldı. Program sonunda ise salon çıkışında dağıtılan fidanlardan almak isteyenler birbiriyle yarıştı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN, -

===================================================

Çavuşoğlu: Türkiye tüm olumsuzluklara rağmen güçlenecek

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu BTSO'daki programının ardından Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Atık Su Arıtma Tesisinin Kapasite Artırma açılış programına katıldı. Çavuşoğlu, Türkiye'nin son günlerde pek çok olumsuzluktan güçlü şekilde çıktığını söyledi. Konuşmasında yabancı yatırımcılara da seslenen Çavuşoğlu, "Son zamanlarda karşı karşıya kaldığımız saldırılar özellikle son dönemde Batı Avrupa ülkelerinde ülkemizde ve bölgemizde yatırımları olan kimi şirketere olan yaklaşımları dikkatle izliyoruz. İlk önce şunu söylemek istiyorum. Aramızda yabancı yatırımcılar olabilir. Bunu daha önce Sayın Başbakanımız da Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade etti. Biz Türkiye dışından gelip burada yatırım yapan bu ülkeye katma değer üreten, bu ülkenin evine AŞ gitmesine vesile olan her kim varsa kendilerini asla yabancı görmediğimizi onların da bizim asli vatandaşımızla aynı seviyede bulunduğunu belirtmek isterim. Hiçbir şekilde manipülasyonlara ve kötü algılara kurban olmamaları için her türlü mücadeleyi verdiğimizi bilmelerini isterim. Onlar bizim başımızın tacı. Bizim insanımıza ekmek kapısı olan bu firmaların kendilerini Türkiye'de tehdit ve risk altında hissetmemelerini gerektiğini altını kalın çizgilerle çizerek söylüyorum. Evet, Türkiye zor günlerden geçiyor. Dediğim gibi saldırılarla karşı karşıya kalıyor ama güçlüyüz milletimizin engin feraseti ve tüm toplumsal dinamiklerimizin göstermiş olduğu direnç Türkiye'nin bu tür yaşanan olumsuzluklardan da ayaklarını daha sağlam yere basma iradesi gösteriyor. Göreceksiniz, Türkiye güçlenecek. Türkiye güçlendikçe insanımızın refahı artacak" dedi. Çavuşoğlu konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

tesisten ve törenden detaylar

Kurdelenin kesilmesi,

Çavuşoğlunun konuşması

Haber-Kamera: BURSA

=====================================

Hülya Koçyiğit kaykay federasyonu istedi, bakan yardımcısı 'verdik gitti' dedi

BURSA'nın Merkez Osmangazi İlçe Belediyesi, Türkiye'nin ilk uluslararası standartlarındaki kaykay (skate) parkını Bursa'da hizmete açtı. Parkın açılışına onur konuğu olarak katılan sinema sanatcısı Hülya Koçyiğit ile torunu Neslişah Alkoçlar ile evli olan Diriliş Ertuğrul dizisinde rol alan Engin Altan Düzyatan ilgi odağı oldu.

Amerika'dan özel olarak gelen ekip tarafından inşa edilen kaykay parkı, ulusal ve uluslararası birçok profesyonel kaykay sporcusunun katıldığı tören ile açıldı. Bursa Valisi İzzettin Küçük, Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dürdar'ın hazır bulunduğu törene, onur konuğu olarak davet edilen ve bir süre önce ABD'de akciğer kanseri tedavisi gören sanatçı Hülya Koçyiğit ve torunu Neslişah Alkoçlar ile evli olan Engin Altan Düzyatan katıldı. Rahatsızlığı nedeniyle bindiği golf arabası ile tören alanına gelen Hülya Koçyiğit yaptığı konuşmada, "Neden bu kaykay sporuna gönül vermiş evlatlarımız olimpiyatlarda yarışmasın. Elbette ki onları bütün kalbimizle alkışlamak istiyoruz, başarılarının yanında olmak istiyoruz. Onlarla gurur duyuyoruz. Bütün ailelere de ben yürekten tavsiye ediyorum, spor yapan, sanatla ilgilenen evlatlarınıza destek olun. Benim teşekkürüm Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'a. Bugün Gençik ve Spor Bakanı'nı temsilen Gençik ve Spor Bakan Yardımcımız Abdurrahim bey var. Bu bakanlığımızın da kaykay sporuna verdiği değeri gösteriyor. Ben de bütün kalbimle çok kısa sürede federasyonun kurulması için desteklerinizi bekliyorum" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Engin Altan Düzyatan ise "Kaykay aslında bir sokak sporudur ama sokaktan kurtulması gereken bir spordur. Özellikle 2020 yılında Tokyo Olimpiyatlarında yarışacak iki dalda ve 12 branşta ödül alacak bir dal olduğunu düşünürsek, bu konuda ilerlememiz ve gençlerimizi 2020 olimpiyatlarına yetiştirmemiz gerektiğinin farkına varıyoruz. Sağolsunlar Osmangazi Belediyesi böyle bir park açarak ön ayak oldular. Umarım en yakın bir zamanda federasyon kurulur ve bu federasyonun profesyonel bir şekilde çalışmasıyla gençlerin bu spora kazandırılacağını ve Türkiye'ye madalyalar getireceğine inanıyorum" diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar bu tesisin Türkiye'de olimpiyat ölçütlerinde olan ilk proje olduğunu belirttiği törende söz alan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, "Bu sporların bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de duyurulması için yapılması gereken en önemli adımlardan bir tanesi, bir de federasyon kısmı. Federasyon bölümü bizim bakanlığımıza bağlı. Hülya hanım demin sporcularımızla beraber bu sporun federasyonunun kurulmasını istiyoruz dedi. Verdik gitti. Allah'ın izniyle bu federasyonumuzu kuruyoruz." diye konuştu.

KAYKAY HEDİYE ETTİLER

Belediye Başkanı Mustafa Dündar,  açılışın ardından ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan'a kaykay hediye ettiler. Pistte ilk deneyimini gerçekleştiren Düzyatan, kaykay sporunda da usta olduğunu gösterdi.

Bursa'da iki gün sürecek kaykay etkinlikleri kapsamında gençler, dünyaca ünlü sporcu Guy Mariano ile tanışma ve beraber kayma fırsatı bulacaklar.

Görüntü dökümü

Hülya Koçyiğit'in golf arabası ile gelişi

Engin ALtan Düzyatan görüntüsü

Konuşmalar

Ergin Altan Düzyatan kaykaya binerken

Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN/BURSA,

=========================================

Karaman'daki kazada ölen 4 kişi daha toprağa verildi

Trafik kazasında hayatını kaybeden otomobil sürücüsü Birol Şan ile eşi Dürdane, oğlu Muhammet ve annesi Dursun Şan da memleketleri Karaman'da toprağa verildi.

OTOMOBİLDE YER OLMADIĞI İÇİN BİNMEMİŞ

Kazada annesi, babası, ağabeyi ve babaannesini kaybeden ve aileden geriye kalan tek kişi olan 16 yaşındaki Yakup Şan'ı cenaze töreni sırasında yakınları teselli etti. Aileden hayatta kalan Yakup San'ın düğüne gitmek istediği ancak otomobilde yer olmadığı için bimnediği öğrenildi. Bir yakınlarının düğününe giderken kazada ölen Şan ailesi ikindi namazından sonra Musalla Meydanı'nda kılınan cenaze namazının ardından Karaman Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Cenaze töreninden detay

-Cenaze namazının kılınması

-Ailenin fotoğrafı

Haber-Kamera: Muammer ŞEN/KARAMAN, )

=============================================

FETÖ imamı olduğu belirtilen zanlı yakalandı

ÇANAKKALE Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan, örgütün esnaftan sorumlu imamı olduğu belirtilen M.A.'yı (Murat Aşılı) (38) İzmir'de yakaladı.

FETÖ'nün Çanakkale'deki esnaftan sorumlu imamıyken, Aralık 2015'te, polisin gerçekleştirdiği FETÖ/PDY operasyonları sırasında adı deşifre olunca örgüt tarafından Çan İlçe imamı olarak görevlendirildiği belirtilen M.A. hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Ancak M.A., kayıplara karışarak izini kaybettirdi. Çanakkale Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa çalışmasıyla yeri tespit edilen M.A., bugün saat 06.00'da düzenlenen operasyonla, İzmir'de sahte kimlikle yakaladı. Çanakkale'ye getirilen M.A. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. M.A.'nın adının deşifre olduğu 2015 yılına kadar Çanakkale'deki esnaflardan yüklü miktarda himmet adı altında para topladığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

M.A.'nın adliyeye getirilmesi.

Haber- Kamera: Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

===========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement