Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-13

Ormandaki yangının söndürülmesi için halktan yardım istendi OLTU'DAKİ YANGINA HAVADAN MÜDAHALEOltu'nun Yukarı Çamlı Mahallesindeki ormanlık alanında 5 Ağustos günü çıkan yangın 3'ncü gününde de kontrol altına alınamadı.

07.08.2017 19:57

Ormandaki yangının söndürülmesi için halktan yardım istendi

OLTU'DAKİ YANGINA HAVADAN MÜDAHALE

Oltu'nun Yukarı Çamlı Mahallesindeki ormanlık alanında 5 Ağustos günü çıkan yangın 3'ncü gününde de kontrol altına alınamadı. Yaklaşık 10 hektarlık alanın kül olduğu yangını söndürme çalışmalarına Oltu ilçe merkezinden vatandaşlar da götürüldü. Ayrıca Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü'nün yanı sıra Artvin, Ardahan, Şenkaya ve Sarıkamış orman işletme müdürlüklerinden gelen yangın söndürme ekiplerinin çabaları sonucu değiştirmeyince alevlere son olarak Gürcistan ve Giresun'dan çağrılan yangın söndürme helikopterleri müdahale etti. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Cumartesi günü 16.00 sularında orman İşletme Müdürlüğü'ne yangın ihbarı alındı. İhbarı alır almaz, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Oltu, Şenkaya, Sarıkamış, Ardahan ve Kars Orman İşletme Müdürlüklerin ekiplerimiz araç- gereçleriyle, makine teçhizatlarıyla bölgeye intikal etti. Bölgenin dezavantajlı olması, yolunun olmaması ve dağlık bir arazi olmasıdır. Dozerlerimizle şu an buraya yol açtık ve yol açınca söndürme çalışmaları daha da hızlandırıldı. Yangın kontrol altına alınmış durumda ve şu anda bir uçak ve iki helikopter ile söndürme çalışmaları yapılıyor."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

----------------------------------

-Vali Azizoğlu'nun açıklması

-İki muhtarla röp

-iş makinesi iftaite aracı görüntüsü

-vatandaşlar tırmıkla toprak çekiyor

-itfaiye hortumu uzatması

-yangını uzakdan dumanı

-Helikopretin gelişi  suyu boşaltışı

-dağ uzaktan görüntüsü

-helikopter görüntü

-dozerin çam ağaçlarını devirmesi

-vatandaşların itfaye hortumuyla  müdahalesi

-çam ağaçlarının arasında örtü yangını

-çam ağacının alevli yanmasına hortum tutma

-helikopter duman uzaktan

Murat AYDIN/ OLTU (ERZURUM),

(Süre: 7.16 DK 806  /MB)

============================================

Iğdır Valiliği'nde çıkan yangında 8 çalışan dumandan etkilendi (2)

VALİ ÜNLÜ: YANGIN MERDİVENİ YOK, YAPACAĞIZ

Valilikte çıkan yangınla ilgili olarak bir açıklama yapan Vali Enver Ünlü, sorumlular varsa haklarında adli ve idari soruşturma açacaklarını, sabotaj ihtimalinin zayıf olduğunu belirtti. Vali Ünlü, binada yangın merdiveni olmadığını doğruladı ve yapacaklarını bildirdi. Vali Enver Ünlü,valilikten ayrıldıktan 10 dakika sonra yangının çıktığını, özel kalem haber verince geri döndüğünü ifade etti. Vali Ünlü, şunları söyledi: "Öğle saatinde olması Allah'ın bir lütfu. Sadece defterdarlık bölümünde birkaç çalışan ile mükellefimiz vardı, onları kurtardık. Çok şükür  can kayıbı yok. Asansör boşluğunda yoğun bir duman vardı. Bazı odalarımızda bilgisayarlar, elektrik panoları etkilenmiş, 8 vatandaşımız hastanede tedavi edildi, taburcu ediliyorlar.Ucuz atlattık. Emniyet ve itfaiye konuyu inceliyor, araştırıyor. En kısa sürede araştırmayı bitirip sorumlu varsa sebep olan ihmal varsa ortaya çıkarıp adli ve idari soruşturma açacağız. Yarından itibaren belediye bir temizlik firması gelerek gereken temizliği yapacak. Nüfus ve defterdarlık aşamalı olarak vatandaşa hizmet verecek. Valilik adına üzücü bir olay .En kısa zamanda valiliği vatandaşımızın hizmetine sokacağız. İlimizde elektrikler sık sık gidip geliyor. Elektriklerin gelmesinde aşırı yüklenmemi oldu arkadaşlar araştırıyor. Asansör firması, elektrik firması araştırılıyor ifadeleri alınıyor. Elektrik kontağından çıktığını, herhangi bir sabotaj kasıt olmadığını değerlendiriyoruz. Binamız kullanılabilir durumdadır sadece dumandan etkilenmiştir. Sadece engelli asansörümüz zarar görmüştür. Onu iptal edeceğiz. Binada yangın merdiveni yok onu yapacağız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Valilik

Mahsur kalanların kurtarılması

-Vali Enver Ünlü'den açıklama

Haber- Kamera: Suat DENİZ/ IĞDIR,

(Süre: 219 MB/ 6,32 DK)

=========================================

5'inci kattan düşen Suriyeli, 3 yaşındaki çocuk öldü

GAZİANTEP'te, yaşadıkları 5 katlı binanın teras katından düşen Suriye uyruklu 3 yaşındaki Abdülkerim Şaban yaşamını yitirdi.

Olay, öğleden sonra, Yeditepe Mahallesin'de meydana geldi. 5 katlı binanın en üst katında yaşayan Suriyeli ailenin çocukları Abdülkerim Şaban, annesi mutfakta yemek yaparken, oyun oynadığı terasta dengesini kaybedip, aşağı düştü. Beton zemine çakılan Şaban'ı kanlar içerisinde görenler, durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri küçük Abdülkerim'in öldüğünü saptadı. Abdülkerim Şaban'ın cesedi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Polis, Şaban'ın annesi ve babasını ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Çocugun düştüğü yer

Polislerin güvenlik önlemi

Babasının ağlaması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ayüp BURUN  Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 41 MB

===========================================

Alaşehir'deki gaz sızıntısı iddiası incelenecek

MANİSA Valiliği, Alaşehir İlçesi'ndeki gaz sızıntısı nedeniyle meydana geldiği öne sürülen hayvan ölümleri üzerine açıklama yaptı. Konuyla ilgili ileri teknik ve tedbirler alınması için Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ile birlikte çalışma yapılacağı duyuruldu.

Alaşehir İlçesi Horzumsazdere Mahallesi'nde dün gaz sızıntısı nedeniyle hayvan ölümleri yaşandığı öne sürüldü. Manisa Valiliği, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. 2017 yılının Nisan ayında gaz sızıntısı olduğunun iletildiği, MTA, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından incelendiği belirtildi. MTA ekipleri ve mahalle muhtarı ile Horzumsazdere Mahallesi'nin 1-1.5 kilometre dışında gaz çıkışı tespit edilen noktalarda ölçüm yapıldığını ve sınır değerlerinin üzerinde hidrofen sülfür gazı tespit edildiği bildirildi. Ancak aynı tarihlerde mahalle içinde yapılan ölçümlerde gaz çıkışı tespit edilmediği belirtilerek, şu açıklamaya yer verildi: "Mahalle içinde (meskun alanda) aynı tarihte yine MTA ekiplerince yapılan ölçümlerde ise hidrojen sülfür ve diğer gazlara rastlanmadığı raporlanmıştır. MTA uzmanlarınca mahallede hissedilen kokunun kaynağının hidrojen sülfür gazı olduğu ve rüzgar yönüne göre zaman zaman meskun mahalle de ulaştığı değerlendirilmiştir. Yine bahsi geçen raporda, gaz çıkışının olduğu alanda özellikle gaz çökmesi ve yoğunlaşması yaşanabilecek çukur bölgelerin (genellikle aynı zamanda sulak alanlar) küçükbaş ve büyükbaş hayvanların bu bölgelere girerek olumsuz etkilenmelerine mani olmak üzere, güvenlik çemberine alınması teklif edilmiş olması sebebiyle Alaşehir Belediye Başkanlığı talimatlandırılarak gaz çıkışının olduğu yerler ve gazın çökme alanları güvenlik çemberine alınmış ve uyarıcı levhalar yerleştirilmiştir. Uzmanlarca, oldukça hareketli olan bölge jeolojisinin doğal yollarla bu gazı ürettiği Valiliğimize iletilmiştir. Konuyla ilgili ileri tetkik ve tedbirler konusunda Valiliğimizce, MTA Genel Müdürlüğünden ayrıntılı bir destek çalışması talep edilmiştir. Alınacak teknik raporlar sonrası gerekleri ilgili kurumların eşgüdümü ile icra edilecektir."

Haber: Nermin UÇTU/ MANİSA,

===========================================

Hollywood yapımını aratmayan tost reklamı

Tost reklam filmiyle satışları ikiye katladı

AYDIN'da 5 yıldan beri büfesinde tost satan 54 yaşındaki Cengiz Çelik, ürünü tanıtmak için çektiği reklam filmi sayesinde satışlarda patlama yaptı. Reklam filmi ise prodüksiyonuyla Hollywood filmlerini aratmadı.

Efeler İlçesi Veysipaşa Mahallesi'ndeki 20 metrekarelik dükkanında yaptığı 'bazlama tostu'yla tercih edilen büfe işletmecisi Cengiz Çelik, yaptığı reklamla da dikkat çekti. Çeşitli şirketlerde yönetici olarak çalıştıktan sonra büfe açarak tost yapmaya karar veren ve 5 yıldır kentte tost satan Çelik, Hollywood filmlerini aratmayan prodüksiyonuyla satışlarını ikiye katladı. Spesiyali olan bazlama tostunu sosyal medyayı kullanarak etkin olarak tanıtmak için reklam filmi yönetmeni Kerem Sarı ile temasa geçtiğini belirten Çelik, "Çektiğimiz kısa reklam filminde ben de oynadım. Piyasadan çok farklı bir ürün yapıyorum. Yaptığım bu farklı ürünü geniş kitlelere duyurmak için herkesten farklı bir tost reklamı yaptım. Sanal ortamda çok sayıda tostçu videosu var. Ama ben daha farklı yapmak istedim. Bundaki amacım hem satışı artırmak hem de dikkat çekmekti" dedi. Bazlamanın lezzetli bir ekmek olduğunu söyleyen Çelik, "5'inci yılımızın ilk gününden bugüne hiç boş durmadık. Satışlarımızı her zamankinden daha fazla olarak ikiye katladık. Müşterilere artık tost yetiştiremez olduk. Bazlama bildiğiniz gibi Anadolu'nun en çok bilinen ekmeğidir. İçine ne koyarsanız koyun çok farklı bir lezzet veriyor. Bugünkü müşterilerimizin öğleye kadar olanının tamamı Aydın dışından geldi. İzmir, İstanbul, Ankara ve diğer illerden bir buraya tatile gelenler gelip bizi bularak bazlama tostu yedi" dedi. Kendisinin de oynadığı esprili bir reklam filmi çektiklerini ifade eden Sarı, sosyal medyada yayınlanan reklamın kısa sürede yüksek tıklanma oranına ulaştığını aktardı. Aydın'ın incirini tanıtmak amacıyla çekilen Süper İncir adlı filmiyle bu ürünü geniş kesimlere tanıtan yönetmen Kerem Sarı'nın çektiği tost reklamında yine ayrı filmde rol alan oyuncu Coşkun Kemer performansıyla beğeni topladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

Çekilen reklam filmi

Büfeden görüntü

Büfe işletmecisi Cengiz Çelik ile röp.

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN/ AYDIN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement