Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-15

Kılıçdaroğlu, 20'nci günde yağmurda yürüdü (EK)1)CHP MİLLETVEKİLE YÜRÜYÜŞTE RAHATSIZLANDIAdalet Yürüyüşü'ne katılan CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan kalp hastalığı nedeniyle rahatsızlandı.

04.07.2017 17:42

Kılıçdaroğlu, 20'nci günde yağmurda yürüdü (EK)

1)CHP MİLLETVEKİLE YÜRÜYÜŞTE RAHATSIZLANDI

Adalet Yürüyüşü'ne katılan CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan kalp hastalığı nedeniyle rahatsızlandı. Uğur Bayraktutan, İzmit'ten Ankara'da bulunan bir hastaneye götürülürken, stent takıldığı öğrenildi.

(KOCAELİ/DHA)

=======================================================

2)ANAMUR'DA YANGIN 200 HEKTAR ORMANI ETKİLEDİ

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde 4 gün önce başlayan ve 200 hektarlık alanı kül eden orman yangını Kütür Dere tepesi mevkisinde kontrol altına alındı. Müdahalede helikopter sayısı 5'ten 3'e düşürülürken, yangın söndürme uçakları da geri gönderildi.  Yangın bölgesinin sarp ve kayalık olması nedeniyleı ekiplerin güçlükle müdahale ettiğini belirten Anamur Orman İşletme Müdürü Hüseyin Meteris, "Yangının ilerlemesini durdurmayı başardık. Şimdi soğutma çalışmaları yapıyoruz. Bu tür yangınlarda tamamen kontrol altına aldık diyemeyiz. Ekiplerimiz yangının ilerleme ihtimaline karşı kritik noktalarda ekiplerimiz nöbette" dedi. Kahramanmaraş, Adana, Antalya ve ilçelerden gelen arozöz ekiplerini kademeli olarak geri göndermeye başladıklarını kaydeden Meteris, soğutma çalışmalarının bir kaç gün devam edebileceğini söyledi. Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz ise yaklaşık 200 hektarlık alanın yandığı bilgisini paylaştı. Kesin hasarın ise zarar tesbit çalışmalarından sonra belirleneceği kaydedildi. Yangında can kaybının yaşanmaması ise tek sevindirici nokta olduğu kaydedildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Yangın alanından görüntüler

Orman ve arozözlerin görüntüsü

Yanan arazi görüntüleri

SÜRE: 01'18" BOYUT: 58 MB

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/(ANAMUR)MERSİN,

===============================================

3)FETÖ SANIĞI ASTSUBAYIN İKİZ KARDEŞİ, 53 GÜN ÖNCE ŞIRNAK'TA ŞEHİT OLMUŞ

DARBE girişimi sırasında sözde Elazığ Sıkıyönetim Komutanı olarak atanan 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdulkerim Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 61 tutuklu sanığın yargılanmasına Elazığ 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın bugünkü celsesinde savunma yapan sanıklardan Astsubay Hakan Işık, Astsubay olan ikiz kardeşinin 53 gün önce Şırnak'ta şehit olduğunu, kendisinin ise terör örgütü üyeliğinden cezaevinde yattığını söyledi. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' tarafından hazırlanan, 'Harekat Yıldırım' mesaj formu ekindeki atama listesinde Elazığ Sıkıyönetim Komutanı olarak tayin edilen Tunceli'nin Hozat İlçesi'ndeki 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdulkerim Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 61 tutuklu sanığın yargılanmasına Elazığ 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanık sayısının fazla olması nedeniyle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nın bir yerleşkesinde yapılan yargılamanın bugünkü oturumunda şu ana kadar 12 sanığın ifadesi alındı.

'İKİZ KARDEŞİM 53 GÜN ÖNCE ŞIRNAK'TA ŞEHİT OLDU'

Davanın bugün sabah görülen oturumunda 'Terör örgütü üyeliği' ile suçlanan eski Astsubay Hakan Işık'ın savunması alındı. 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı ihtisas kursunda olduğunu belirten Işık kendini şöyle savundu:

"Abdülkerim Ünlü'den çıktığı iddia edilen ismimin bulunduğu kağıdı kim veya kimlerin hazırladığını bilmiyorum. Ben FETÖ terör örgütünün üyesi değilidim. Abdülkerim Ünlü'yü tanımıyorum. Benim ikiz kardeşim Jandarma Astsubay Hüseyin Işık 53 gün önce Şırnak'ta terör örgütüyle girdiği çatışmada şehit oldu. Ben ise FETÖ teror örgütü üyeliğinden cezaevindeyim. Tahliyemi ve berattimi talep ediyorum."

O GÜN ŞEHİT OLSAM KAHRAMAN DİYECEKLERDİ

Savunması alınan sanıklardan eski Üsteğmen Ahmet Dilek ise Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü'yü tanımadığını belirterek, "17 Temmuz günü görevli olduğum üs bölgesinde PKK terör örgütünün saldırısına uğradık. Başımın üzerinden mermiler geçiyordu. O gün şehit olsaydım kahraman diyeceklerdi. Bu gün ise terör örgütü üyeliğinden cezaevindeyim" dedi.

Duruşma sanıkların savunmalarının alınması ile devam ediyor.

Şahismail GEZİCİ/ ELAZIĞ, -

===================================================

4)'BEHİÇEFE' LÜKS DAİRE FİYATINA SATILDI

BURSA'nın Karacabey İlçesi yakınlarındaki tarım işletmesinde yetiştirilen 45 saf kan Arap tayı ihale usulüyle satıldı. İhalede 'Behiçefe' adlı Arap tayı 310 bin liraya alıcı buldu.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) bağlı Karacabey Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen 45 saf kan Arap tayı ihale usulüyle satıldı. TİGEM'in 2 milyon 329 bin lira gelir elde ettiği satışta, en yüksek fiyat 310 bin lira ile  Behiçefe isimli taya verildi. Behiçefe, Mücahit Yıldızhan tarafından alındı.Satışta ayrıca Cesuryürek isimli tay, 175 bin liraya yine Mücahit Yıldızhan'a satılırken, Melihefe ise Mozaik Tarım A.Ş'ye 150 bin liradan satıldı. En düşük tayın fiyatıysa 10 bin lira oldu.İhaleden TİGEM 2 milyon 329 bin lira gelir elde etti. 45 tayın satışa sunulduğu ihalede 1 tay satıştan çekilirken, 4 tay ise iki defa podyuma çıkarılmasına rağmen alıcı bulamadı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

SATIŞA ÇIKAN TAYLAR

SATIŞA KATILANLAR

AÇIK ARTTIRMADAN GÖRÜNTÜ

PAHALIYA SATILAN TAYLARDAN GÖRÜNTÜ

BOYUT: 159 MB

SÜRE: 2,09

Yasin KESKİN/ KARACABEY (Bursa),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement