Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Dha Yurt Bülteni - 16

FETÖ'den yargılanan eski Emniyet Müdürü Kahya, Gülen'in yazısının karşılaştırılmasını istedi (2)VALİ HARPUT'UN DAVASININ BİRLEŞTİRİLMESİ İSTENDİBursa'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu toplam 8...

09.05.2017 00:04

FETÖ'den yargılanan eski Emniyet Müdürü Kahya, Gülen'in yazısının karşılaştırılmasını istedi (2)

VALİ HARPUT'UN DAVASININ BİRLEŞTİRİLMESİ İSTENDİ

Bursa'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu toplam 8 sanığın yargılandığı 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya öğleden sonra devam edildi.

Sabahki duruşmada ifade veren Bursa eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın ardından tutuksuz sanıklardan Yüksel Yaşar savunma yaptı.

Sanıkların ifadelerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti, Ali Osman Kahya, İl Milli Eğitim eski Müdürü Atilla Gülsar ve Bursa Vergi Dairesi eski Başkanı İbrahim Saydam, Bursa eski Sağlık İl Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Leventoğlu'nun tutukluluk halinin devamına, Faruk Öztürk adlı sanığın da adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Mahkeme heyeti ayrıca,  Bursa 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput'un bu davadaki sanıklarla birlikte suç işlemeleri nedeniyle dosyanın birleştirilmesi için muvafakat sorulmasına, işadamı olan 12 kişinin tanık olarak dinlenmesine karar vererek duruşmayı Ağustos ayına erteledi.

BURSA-DHA

=============================

Otomobil devrildi: 1 ölü

ÇANAKKALE'nin Ezine İlçesi'nde, direksiyon hakiyetini kaybederek devrilen otomobilin sürücüsü 55 yaşındaki infaz koruma memuru İlhan Çengel, hayatını kaybetti.

Kaza, bugün saat 17.00 sıralarında Ezine Devlet Hastanesi yakınlarında meydana geldi. Bayramiç'ten Ezine yönüne seyir halinde olan evli ve 2 çocuk babası İlhan Çengel idaresindeki 17 AF 441 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrolde Çengel'in hayatını kaybettiğini belirledi. Balıkesir'de infaz koruma memuru olduğu öğrenilen Çengel'in cesedi savcının incelemesinin ardından Ezine Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Polis kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Otomobilden görüntü

Polis ekiplerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ (Çanakkale),

====================================

Emniyet Müdürü Ak'tan kahvehanede uyuşturucu uyarısı

NARKOTİK Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği uygulamaya katılan  Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, ziyaret ettiği kahvehanedeki vatandaşlarla sohbet edip, "Bu çocukları zehirlemeyin. Biz izin vermeyeceğiz, siz de vermeyin" uyarısında bulundu.

Terör Örgütü PKK'nın en önemli finans kaynaklarından biri olan uyuşturucu ile bağımlılık yapan maddelerle mücadele için aralıksız düzenlenen operasyon ve uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Narkotik Daire Başkanlığı'nca, 81 vilayette, eş zamanlı olarak gerçekleştirilen uygulama, Adana'da 37 ayrı noktada, 1000 polisin katılımıyla gerçekleştirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yanında, Özel Hareket, Terörle Mücadele ve Asayiş şubelerinden polislerin de katıldığı uygulamaya polis helikopteri de havadan destek verdi. Uygulamanın merkez Yüreğir İlçesi Çamlıbel ve Şehit Erkut Akbay mahallelerindeki bölümüne Adana Emniyet Müdürü Osman Ak da katıldı. Gelincik Caddesi'nin giriş ve çıkışlarını tutan NTP timlerinin durdurdukları araçlardaki aramaları denetleyen Emniyet Müdürü Osman Ak, yol üzerindeki esnafları da ziyaret etti. Ziyaret ettiği bir kahvehanede, mahallenin güvenlik sorunları hakkında bilgi alan ve etrafını saran çocuklarla şakalaşan Ak, sohbet sırasında mahalle sakinlerine "Bu çocukları zehirlemeyin. Biz izin vermeyeceğiz, siz de vermeyin. Bunlar bizim geleceğimiz" diye uyarıda bulundu.

Tablet üzerinden GBT sorgusunun yapıldığı 2 saatlik uygulamada, 26 kilo esrar, 20 uyuşturucu  ve uyarıcı özelliği olan hap ile 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, arananlar listesinde bulunan 20 kişi de yakalandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polis helikopterinin görüntüsü

Özel harekat polisleri

Araçların aranması

İl Emniyet Müdürü Osman Ak'ın görüntüsü

Osman Ak'ın vatandaşlarla sohber etmesi

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

===================================================

Edirne'de uyuşturucu operasyonu

TÜRKİYE genelinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında Edirne'de bazı ev ve iş yerlerine baskınlar düzenlendi. Gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü 81 ilde başlatılan operasyonlar kapsamında kent genelinde sokak satıcılarına yönelik belirlenen 14 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. 13 şahsın yakalanmasına yönelik yapılan aramalarda 187 gram bonzai, 25 uyuşturucu hap, uyuşturucudan elde edildiği değerlendirilen 1675 lira, 1 kuru sıkı tabanca, 20 cinsel içerikli hap ele geçirildi. Operasyonlarda 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan M.F ve K.Z tutuklandı, H.Y 'nin ise gözaltı işlemleri sürüyor.

Operasyonların devamında 120 polis memurunun 11 noktada yürüttüğü çalışmada 501 şahı sorgulandı, 169 araç ve 27 iş yeri arandı. Aramalarda 1 el yapımı tabanca, 1 kesici alet, 3 yivsiz av tüfeği, 9 milimetre çapında fişek ele geçirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Polis noktasında arama

-Araçların aranması

-Kişilerin aranması

-Genel detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

=======================================

Sivas'ta narkotik operasyonu

SİVAS'ta polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda, bir miktar esrar ve bonzai ile çok sayıda bıçak ve bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde uyuşturucu madde bulundurduğu belirlenen şahısların adreslerine sabahın ilk saatlerinde operasyon düzenledi. 15 ekip ve 55 personelle 11 eve ve 4 iş yerine yapılan eş zamanlı operasyonda, 4 kilogram esrar maddesi, 3.5 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 1 ecstasy hap ve 6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar hakkında kanun kapsamında taşınması ve bulundurulması yasak olan 1 sustalı bıçak, 2 bıçak, 2 pala ve 1 orak ele geçirildi. Operasyonda 2 kişiye 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan, 3 şüpheliye de uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçlarından işlem yapıldı. Operasyonların ikinci aşamasında ise 14 ekip ve 134 personel ile akşam saatlerinde 18 ayrı noktada eş zamanlı uygulama yapıldı. Umuma açık iş yerleri, parklar ve İnönü Bulvarı ile Atatürk Caddesi'nde gerçekleştirilen uygulamada, 503 kişi ve 74 araç sorgulaması yapıldı. Uygulamada 1 adet glock marka 9mm ruhsatsız silah ve bu silaha ait 14 adet fişek ve 1 sustalı bıçak ele geçirildi. Ayrıca dolandırıcılık suçundan aranan 1 kişi de gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Uygulamadan görüntüler

-Polisin yaptığı aramalar

-Ele geçirilen malzemeler

Haber: Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, -

=======================================

Alaplı'da dolu yağışı etkil oldu

ZONGULDAK'ın Alaplı İlçesi'nde yağmurla birlikte dolu yağışı etkili oldu.

İlçede akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağmur, yaşamı olumsuz etkiledi. Ardından ceviz büyüklüğünde yağan doludan vatandaşlar şemsiyeleriyle korunurken, şemsiyesiz olanlar binaların saçaklarının altına ve pasajlara sığındı. Dolu yağışı, kısa süre sonra etkisini kaybetti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Sera'da bulunan vatandaş

-Dolu yağışının başlaması

-Aracın kasasına dolan dolu

-Yağmur yağması

-Dolu yağışı

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/ALAPLI(Zonguldak),

===============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement