DHA YURT BÜLTENİ-17 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ-17

DHA YURT BÜLTENİ-17

Bakan Selçuk: 27 bini aşkın engellimize hizmet sunmanın gururunu yaşıyoruz (2) BAKAN SELÇUK: YAŞLILARI ÖNEMSİYORUZAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bursa programı kapsamında Hasan Öztimur Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

27.11.2019 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Selçuk: 27 bini aşkın engellimize hizmet sunmanın gururunu yaşıyoruz (2)

BAKAN SELÇUK: YAŞLILARI ÖNEMSİYORUZAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bursa programı kapsamında Hasan Öztimur Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Bakanlık olarak özellikle yaşlıların memnuniyetini, rahatını ve insan onuruna yaraşır bir hayat sürmelerini çok önemsediklerini kaydeden Bakan Selçuk, "Ülkemizi milletimizi ayakta tutan, tüm badirelere rağmen güçlü kılan sizlerin varlığı, hayır duası ve desteğidir. Sizler ömrünüzün en verimli dönemlerini çalışarak, üreterek geçirdiniz. Bizler de emanetimize layık olalım istiyoruz. hayatınızın devamında rahat etmenizi, kimseye muhtaç olmadan yaşamanızı istiyoruz. Bunun için de her türlü imkanımızı sizler için seferber ediyoruz. Tüm yaşam alanlarını sizlere uygun hale getirmenin gayreti içindeyiz. Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sayımızı her geçen gün artırıyoruz. 26 bini aşkın büyüğümüzü toplam 411 huzurevinde misafir ediyoruz. Tabii en önemlisi, büyüklerimizin hayatlarını sürdürdükleri mekanları çoğaltırken sosyal hayattan koparmayacak yeni düzenlemeler yapmak. Ev sıcaklığını aratmayacak bir ortam oluşturma gayretindeyiz. Merkezlerimizde sosyal, kültürel, hobi faaliyetleri düzenliyor ve yaşlılarımızın bu faaliyetlere katılımlarına özel önem veriyoruzö dedi.'BURSALI BÜYÜKLERİMİZE HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAĞIZ'Merkezin ağustos ayı itibariyle hizmet vermeye başladığını belirten Bakan Selçuk, "Müthiş bir bahçesi, sosyal donatı alanları, bocce sahası, kış bahçeleri, iş uğraş terapi alanları ile kıymetli büyüklerimizin zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilecekleri bir yaşam merkezi olarak hizmete sunmanın mutluluğu içerisindeyiz. İnşallah sizin de hayırla yad edilmenize vesile olacak. Bursamıza da yakışır bir merkez olacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sıklıkla ifade ettiği gibi milletimiz her zaman her şeyin en iyisini en güzeline layık. Bursalı büyüklerimize de her zaman sahip çıkacağızö diye konuştu. Bakan Selçuk, Bursa'da Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme faaliyetleri sonucunda 2019 yılında toplam 931 erişilebilirlik denetiminin yapıldığını ve bunun sonucunda 15 adet Erişilebilirlik Belgesi'nin düzenlendiğini de sözlerine ekledi.Ardından hayırsever iş insanı Hasan Öztimur'a plaket veren Bakan Selçuk, kurdela kesimiyle birlikte açılışını yaptığı merkezdeki yaşlıları ziyaret etti.Nilüfer ilçesinde Bursa Uludağ Üniversitesi'nin tahsis ettiği toplam 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip 5 katlı huzurevinde, 70 oda ve 130 yatak kapasitesi bulunuyor.

Görüntü Dökümü-------------Huzurevinden detaylar-Huzurevindeki yaşlılardan detaylar-Kurdele kesiminden detaylar-Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un konuşması

Haber: Gürkan DURAL-Kamera: Semih ŞAHİN/BURSA,

================================

Atıkların karıştığı çayın rengi maviye döndü

Bartın kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağının Kozcağız kolundaki çayın rengi maviye döndü. Kirliliğin kimyasal boya kullanan kumaş fabrikalarının atıkları olduğu iddia edildi.Dün, Bartın Irmağının Kozcağız Beldesinden gelen Kocanaz Çayı'ndaki kirlilik nedeniyle çayın rengi maviye döndü. Çay boyunca ara ara ölen balıklar dikkat çekerken, sudan gelen kötü koku ise vatandaşları rahatsız etti. Çayın yukarısında bulunan kot işleme ve kumaş işleme fabrikasındaki boya atıklarının çaya bırakıldığı tahmin edildi. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin sudan numune alarak tahlile gönderdiği, gelecek sonuçlara göre kirliliğinin nedeninin ortaya çıkacağı bildirildi. Bugün yağmur yağışıyla birlikte kirliliğin etkileri azaldı.

Görüntü Dökümü-------------Çaydan detay-Çayın kenarında ölen balıklar-Vatandaşların çaya bakması-Çayın renginden detay görüntüler

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

================================

Pancar yüklü kamyonet yandı Malatya'da, hareket halindeyken alev alan pancar yüklü kamyonet, kullanılamaz hale geldi.

Karakavak Mahallesi Turgut Özal Caddesi'nde öğle saatlerinde sürücüsünün ismi ve plakası öğrenilemeyen pancar yüklü kamyonet, motor kısmından alev aldı. Sürücü aracı sağa çekip, itfaiyeye haber verdi. Gelen itfaiye ekipleri, alevlere müdahale edip yangını söndürdü.

Kamyonetin kullanılmaz hale geldiği yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------------

- Yanan kamyonet

- Alevlerin yükselmesi

- İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışması

- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ-17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement