Dha Yurt Bülteni-17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-17

HAVUZDA FACİA: AKIMA KAPILAN 5 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ (2) SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde aqua parkta elektrik kaçağı nedeniyle, havuzda yüzen 3 çocukla, onları kurtarmak isteyen 2 kişi akıma kapılarak yaşamını yitirdi.

23.06.2017 18:58

HAVUZDA FACİA: AKIMA KAPILAN 5 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ (2)

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde aqua parkta elektrik kaçağı nedeniyle, havuzda  yüzen 3 çocukla, onları kurtarmak isteyen 2 kişi akıma kapılarak yaşamını yitirdi.

Akyazı İlçesi'nde aqua parkta havuzda yüzen Gökay Yıldırım, Nurullah Ünlütürk ve Mert Kalıç adlı 3 çocuk, akıma kapıldı. İşletme sahibi Mehmet Kaya ile oğlu Kadir Kaya da suda çırpınan çocukları kurtarmak için suya atladı. 5 kişi akıma kapılırken, görevliler elektriği kesti. Bu sırada havuzun kenarında metal aksamlara dokunan 2 kişi de akıma kapılınca kendilerini geri çekerek canlarını kurtardı. Ağır yaralanan 5 kişi, olay yerine çağrılan 112 ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalplerinin durduğu belirlenen  5 kişinin hayata dönmesi için yapılan kalp masajına rağmen yaşama döndürülemedi. Jandarmanın olay yerinde yaptığı ilk incelemede işletmede kaçak akım rölesinin mevcut olmadığı tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: Alaattin ONUR/AKYAZI(Sakarya),

===============================================

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ'DEN SÜRÜCÜLERE UYARI/EK

CUMA NAMAZINI KILDIRDI

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Merkez Ulu Camii'nde cuma namazı kıldırdı. Görmez, cuma hutbesinde Ramazanları mahzun yaşadıklarını, çünkü milletçe zor günler geçirdiklerini, nice şehit evlatları verdiklerini, yeryüzünün muhtelif yerlerinde nice kardeşlerin bayram sevinci yaşamadığını söyledi. Görmez, "Bayram sevincini yaşamadıkları için kardeşlerimiz, bayramlarımız gölgeli, sevinçlerimiz, neşelerimiz gölgeli, fakat onlar adına da biz bayramları yaşamalıyız, bayramın sevincini onlar adına da yaşamalıyız çünkü siz umutsunuz. Sizin bu topraklardaki varlığınız yeryüzünde bayramın sevincinden mahrum olmuş bütün mazlumlar için umuttur" dedi.

'TRAFİK BİR AHLAKTIR'

Türkiye'deki 85 bin camide bugünkü hutbenin son kısmında trafik kazaları konusuna değindikelrini ifade eden Görmez şöyle devam etti:

"Her bayram geldiğinde bütün vatandaşlarımız, kardeşlerimiz bayramın hakkını vermek, gereğini yerine getirmek için annelerini, babalarını, kardeşlerini, sevdiklerini ziyaret etmek için yollara çıkıyorlar. Her sene biz bayram yolculuğunda yüzlerce, bazen binleri bulan kardeşimizi kaybediyoruz. Bayramın sevincini hüzne dönüştürüyoruz. Bu noktada bütün vatandaşlarımız, bütün kardeşlerimiz dikkatli olmalı. Trafik bir ahlaktır ve bir hukuktur aynı zamanda. Her kardeşimiz yolda yola çıkan diğer kardeşimizin hakkına riayet etse, her kardeşimiz acele etmeden sabırla hareket edip önceliği kardeşine verse hiçbir canı zayi etmeyiz. Her kardeşimiz yola çıktığında sadece kendisini, evlatlarını, çocuklarını değil, kardeşini, beraber yola çıkan can yoldaşını düşünse, biz her sene bayramlarda bazen küçük bir ilçenin nüfusu kadar can kaybediyoruz, insan kaybediyoruz." Cuma namazını kıldıran Görmez, ardından vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Görmez, daha sonra İl Müftülüğü'ne geçerek 'Din Gönüllüleri Buluşması'nda din görevlileriyle biraraya geldi. Toplantı basına kapalı devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------

-Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Vali Ali Kaban'la camiye gelmesi

-Görmez'in hutbesi

-Vatandaşlarla tokalaşması

-Camiden ayrılması

-Din görevlileriyle buluşması

-Görmez'in din görevlilerine konuşması

Süre: (06.52) Boyut: (462 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN- Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

===============================================

KADIN SIĞINMA EVİNDEKİ EŞİNİ GÖREMEYİNCE İNTİHARA KALKIŞTI

ANTALYA'da kadın sığınma evinde kalan eşini göremeyen soyadı henüz bilinmeyen 25 yaşındaki Ercan adlı kişi, fare zehri içtiğini belirterek 6 katlı iş hanının çatısında intihara kalkıştı.

Muratpaşa ilçesi Şarampol Caddesi'nde bir iş hanının çatısına çıkan Ercan adlı kişi, kadın sığınma evindeki karısını görmesine izin verilmediğini belirterek, intihara kalkıştı. İş hanının terasında genç adamı görenler polise haber verdi. Fare zehri içtiğini ve karısı gelmezse atlayacağını belirten adamın zaman zaman kendisini terastan sarkıtması korkuya neden oldu. Olay yerine çok sayıda polis, sağlık ekibi ve itfaiye geldi. Polisin güvenlik önlemi aldığı olay yerinde itfaiye de can kurtaran botu yerleştirdi. Binanın terasına çıkan polis intihara kalkışan adamı yaklaşık 1 saat ikna etmeye çalıştı. Kentin en işlek caddelerinden ve bir alışveriş merkezinin yakınındaki iş hanının çevresini saran vatandaşlar, kurtarma çalışmalarını meraklı gözlerle izledi. Polis adamı ikna etmeye çalışırken vatandaşlar da olayı cep telefonuyla görüntülemeye çalıştı. Meraklı vatandaşların oluşturduğu yoğunluk nedeniyle caddede araç trafiği zaman zaman durma noktasına geldi. Polis, ikna etmeye çalıştığı genç adamı bir anlık dalgınlığından faydalanarak elinden yakaladı. İş hanından indirilen genç, ambulansla Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Çatıdaki şahıstan görüntü

Polis ve itfaiye ekipleri

Kalabalıktan görüntü

İtfaiyenin branda açması

Şahısın indirilmesi

Polisin alması

Ambulansa bindirilmesi

Detay

Haber- Kamera: Tolga YILDIRIM/ANTALYA,

==============================================

EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN KONTROL NOKTASINDA ÇOCUĞA OYUNCAK

ADIYAMAN'da, yol denetimine katılan Emniyet Müdürü Metin Alper, durdurulan otomobilde ön koltukta oturan 9 yaşındaki Muhammet Aslan'dan önde seyehat etmemesi için söz aldıktan sonra oyuncak araba hediye etti.

İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Adıyaman- Gölbaşı'nın 10'uncu kilometresinde oluşturulan polis kontrol noktasını ziyaret edip sürücülerle sohbet etti. Alper, kontrol noktasında durdurulan bir otomobilin ön koltuğunda oturan Muhammet Aslan'ı sevip bayramını kutladıktan sonra önde seyehat etmenin kendisi için tehlikeli olabileceğini söyledi. Alper, önde yolculuk yapmaması konusunda söz aldığı Muhammet Aslan'a oyuncak polis arabası hediye etti. Kent genelinde 550 polisle bayram süresince önlem aldıklarını belirten Metin Alper, şöyle dedi: "Ramazan Bayramı arifesi ve ilimizden de çıkışlar oluyor. Biz bugün, akşam ve yarın sabaha kadar büyük bir yoğunluk bekliyoruz. Gelişlerde bu anlamda sürücülerimize uykusuz araç kullanmamalarını özellikle uykusuzluğun çok büyük etkilerin olduğunu paylaştık emniyet kemeri kullanımın önemine değindik. İnşallah her yıl yaşanan olumsuzluklar bu yıl daha da az olur, hiç yaşanmaz. Belli bir sloganımız var sıklıkla kullanıyoruz. Yolların hiçbir zaman kralı olmaz. Yolların sadece kuralı olur ve bizler sürücü olarak bu kurallara uymakla mükellefiz." Metin Alper, daha sonra nöbette bulunan polislerin bayramını kutladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Uygulama noktası

Emniyet Müdürü Metin Alper'in açıklaması

Araçlar aranması

Alper ile yolcu Muhammet Aslan arasında geçen konuşma

Çocuğa oyuncak vermesi

Sürücüleri emniyet kemeri konusunda uyarması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 150 MB

==============================================

KALE BELEDİYE BAŞKANI, İSTİFA ETTİĞİ AK PARTİ'Yİ SUÇLADI

DENİZLİ'de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla AK Parti'den istifa eden Kale İlçesi Belediye Başkanı Erkan Hayla, partisinin kendisine hiçbir zaman destek vermediğini öne sürerek, " Denizli'de, tabiri caizse biz reisi sırtından vuruyoruz. Reis dünyayla savaşıyor, biz burada küçük işler peşinde koşuyoruz" dedi.

Denizli'de AK Parti'den en fazla oyla seçilen ikinci belediye başkanı olan Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, dün sürpriz bir kararla partisinden istifa etti. İstifasını sosyal medyadan duyuran Hayla, bugün Denizli Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında istifa gerekçelerini açıkladı. Kale'de FETÖ ile mücadele ettiği için kendisine kumpas kurulduğunu, cinayete azmettirmekle suçlandığını ve yalnız bırakıldığını iddia eden Hayla, "Seçmenlerimden, AK Parti camiasından özür diliyorum. Kesinlikle partime, politikalarına muhalefetim yoktur. Bugün AK Parti'nin ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin izlediği politikalara sonuna karar destek veriyorum. Allah Recep Tayyip Erdoğan Reisi, Devlet Bahçeli Reisi başımızdan eksik etmesin. Partiden istifa ederken benim isyanım Denizli İl Yönetimi'ne, Denizli İl Teşkilatı'nadır. Maalesef; Denizli'de, tabiri caizse biz Reis'i sırtından vuruyoruz. Reis dünyayla savaşıyor, biz burada küçük işler peşinde koşuyoruz. Birbirimizle dalaşıyoruz, birbirimizi yiyoruz. Ona destek olacağımıza buralardan kuyusunu kazıyoruz" diye konuştu.

"SEÇİLMİŞLER ATANMIŞLARA KURBAN EDİLİYOR"

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne, Kale ilçesindeki sağlık hizmetlerinin yetersizliğinden sorumlu tuttuğu Dr. Berna Öztürk'ün yeniden atanmasının istifasında bardağı taşıran son damla olduğunu söyleyen Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, "Bugüne kadar hiçbir belediye başkanının fikri alınmadı. Neye nazaran atama yapılır, kim yapar, kimden destek bulurlar hiçbirimiz bilmiyoruz. Seçilmişler atanmışlara kurban edilmemeli. İlçe teşkilatlarının, belediye başkanlarının ne düşündüğü umurlarında değil. Çoluğuyla çocuğuyla bu dava için karşılıksız koşturan insanlara fikri sorulmuyor. Muzdarip olduğum konu sadece budur. 7 Haziran seçimlerinden sonra FETÖ'nün Kale'deki yurduna el koydum. O günden sonra çok zorlu bir süreç yaşadım. Yargılandım, yalnız bırakıldım. Masama dahi oturmuyorlardı. Ben partime küsmedim" diye konuştu.

"DENİZLİ'DE YAŞANANLARA KÖR, SAĞIR, DİLSİZ KALAMAYIZ"

Kale ilçesinde 15 Temmuz'dan önce FETÖ ile mücadele ettiği için kendisine kumpas kurulduğunu, cinayete azmettirdiği iddiasıyla gözaltına alınıp, Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığını söyleyen Belediye Başkanı Erkan Hayla, 2015 yılı Eylül ayında AK Parti İl Başkanlığı'na çağırılarak istifasının alındığını, ancak işleme konulmadığını belirtti. Hayla, "O günlerde öyle bir yalnızlık yaşamama rağmen davama, partime, teşkilatıma küsmedim. Bugün gelinen nokta beni çok üzüyor. Artık, Denizli'de yapılanlara, olup bitenlere kör sağır dilsiz kalamayız. Denizli CHP'nin güçlü olduğu bir il değil. Ama özellikle solculaştırılıyor. O yüzden bir tepki vermek istedim. İnşallah yapılan yanlışlıklar düzelir" dedi.

Görevine bağımsız olarak devam edeceğini, istifasını Ramazan Bayramı'ndan sonra Genel Merkez'e kendisinin vereceğini söyleyen Hayla, "Benim Kale'de 50 yataklı hastanem vardı, 25 yatağa düşürüldü. Şimdi sağlık ocağı şeklinde 4 tane doktor var. Çok gülünç, komik bir durum. Benim hastanem güneş enerjisinden elektrik üretecekmiş. Ben de diyorum ki, hastanenin görevi elektrik ürütmek değil, hasta bakmaktır. Hastanemde doğum uzmanım yok, diş doktoru, aile hekimim bir de iç hastalıkları uzmanı var. Yani acınacak bir hali var, o yatırım orada o şekilde duruyor. Hastanede sosyal giyim merkezi açtılar, hayrat vakfı gibi çalışmaya başladı. Kendi konusu olmayan işlere dalıyorlar" diye konuştu.

"BUGÜN DENİZLİ'DE AK PARTİ TEŞKİLATI GÖREMİYORUM"

İlçesinde iki arsaya talip olduğunu, tüm çabalarına rağmen ilçeye yatırım getirtemediğini söyleyen Erkan Hayla, "Spor Toto'dan stat yapılmasını istedim, 3 yıldır söz veriliyor, yapılmıyor. Yüzde 65 oy alan bir ilçenin stadı için bir telefon edilmezken, bir bürokrat için 15 dakikada bir Sağlık Bakanı'nın aranması beni duygulandırdı. Yüksekokulum var. Kaba inşaatı hayırsever bitirdi. İncesine söz verildi, öylesine bekliyor. Kale ilçesi olarak kendi belediye imkanlarımızla yaptıklarımız meydandadır. Ama daha partimden, büyüklerimizden hiçbir destek almadım. İlçede sevilmediğim için yatırım yapılmadığı söylentileri olmaya başladı. Bakalım bundan sonra ben yokum. Kale'ye hizmet inşallah gelir, eğer mesele buysa. Bugün Denizli'de AK Parti İl Teşkilatını ben göremiyorum. Siz görüyor musunuz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Salondan detay görüntü,

-Basın mensuplarından detay görüntü,

-Başkan Erkan Hayla'nın konuşmasından görüntü.

Haber: Osman Nuri BOYACI - Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

===================================================

İZZET ALTINMEŞE NİKAH ŞAHİDİ OLDU

ÇANAKKALE'nin Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan'ı ziyaret eden ünlü halk müziği sanatçısı İzzet Altınmeşe, nikah için kuruma gelen Yasemin Kılıç ve Ramazan Demir'in isteklerini kıramayarak, çiftin nikah şahidi oldu.

Türk halk müziğinin güçlü yorumcularından İzzet Altınmeşe, AK Partili Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan'ı ziyaret etti. Bu sırada Bayramiç'in Yassıbağ Köyü sakini Yasemin Kılıç ile ilçe merkezinde oturan Ramazan Demir, nikahlarını kıydırmak için belediyeye geldi. Çift, karşılarında İzzet Altınmeşe'yi görünce nikah şahidi olmasını istedi. Çiftin isteğini kırmayan İzzet Altınmeşe, Yasemin Kılıç'ın şahidi oldu, ardından birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Ezine İlçesi'ne bağlı Geyikli Beldesi'nde yazlığı bulunduğunu belirten Altınmeşe, Kazdağlarına gezmeye geldiğini ve Başkan Arslan'ın davetlisi olduğunu söyledi. Altınmeşe, başkanın makamına giderken genç çiftin nikah şahitliği isteğini kıramadığını belirtti. Geç çift ise İzzet Altınmeşe'yi çok sevdiklerini, nikah şahitleri olmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Yasemin Kılıç ile röp.

İzzet Altınmeşe ile röp.

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ (Çanakkale),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement