Dha Yurt Bülteni - 23 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 23

Eskişehir'deki 15 Temmuz etkinliğine bakan Avcı da katıldıESKİŞEHİR'de düzenlenen '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' Anma etkinliğinde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Türkiye'nin 15 Temuz'dan sonra daha güçlü olduğunu söyledi.

15.07.2017 23:10

Eskişehir'deki 15 Temmuz etkinliğine bakan Avcı da katıldı

ESKİŞEHİR'de düzenlenen '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' Anma etkinliğinde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Türkiye'nin 15 Temuz'dan sonra daha güçlü olduğunu söyledi. Vilayet Meydanı'nda düzenlendi.

Valilik tarafında gerekleştirilen etkinliğe Kültür Bakanı Nabi Avcı ile Vali Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Ak Parti milletvekileri Harun Karacan ve Emine Nur Günay da katıldı. Bakan Nabi Avcı, Türkiye'nin 15 Temmuz sonrasında daha güçlendiğini söyledi. Avcı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Türkiye, Allah'ın izniyle 15 Temmuz öncesinden çok daha güçlü, çok daha dünyaya meydan okuyabilecek imkanlara sahiptir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, şerefli ordumuz bugün 15 Temmuz'dan daha güçlüdür. Çünkü kendi içindeki mikroptan arınmış vaziyette. Türk Silahlı Kuvvetleri bugün kendisine verilecek olan her türlü vatan hizmetini devletinin, milletinin, hükümetinin emrinde verilecek olan her türlü hizmeti layıkıyla yerine getirebileceğini işte terörle mücadelesinde gösteriyor. Fırat Kalkanı Harekatı'nda gösterdi. Dolayısıyla yenildiler, başaramadılar, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne diz çöktüremediler. Emniyet güçlerimize diz çöktüremediler. Bugün emniyet güçlerimiz ülkenin her yerinde çok başarılı operasyonlarına imza atabiliyorsa içindeki mikroplardan arındırıldığı için bu başarıyı gösteriyor. "

'TÜRKİYE ESKİSİNDEN DAHA GÜÇLÜ EKONOMİYE SAHİP'

Türkiye ekonomisini de her zamankinden güçlü olduğunu vurgulayan bakan Nabi Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ekonomimiz her zamankinden daha güçlü. İşte son zamanlarda büyüme rakamları açıklandı. Türkiye'nin ekonomisinin iflasa gideceğini, bu operasyonlarla iflas ettirileceğini zannedenler yanıldılar, yenildiler. Türkiye, eskisinden çok daha güçlü bir ekonomiye sahip. Turizm sektörünü çökerteceklerini zannettiler. Turizm sektörü bu yıl itibariyle 2015 rakamlarını yakalamak üzere. 2016'daki dar boğazı aştık, Rusya pazarı toparlandı. Avrupa Pazarı toparlanıyor. Türkiye dünyanın 6'ncı büyük turizm ülkesi halinde: Avrupa'nın 4'üncü büyük turizm ülkesiyiz."

Bakan Avcı, Türkiye'nin her alanda çok daha iyi durumda olacağını söyleyerek şöyle konuştu:

"Eğitimimizi toparladık. Eğitimde dershane denilen tuzaklar üzerinden çocuklarımızı devşirmek imkanının kapılarını kapattık. Çok şükür bugün milli eğitimimiz milli eğitim olarak hizmetlerini eskisinden çok daha etkili bir biçimde sürdürüyor. Her alanda Türkiye çok daha iyi durumda, daha da iyi olacak. İnşallah bu birliğimiz, bu beraberliğimiz sürdüğü müddetçe Türkiye buradan çok daha iyi yerlerde olacak. Türkiye sayın cumhurbaşkanımızın söylediği gibi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefi doğrultusunda hızla ilerliyor. İşte turizmde dünyanın altıncısıyız, İlk 10'a girme hedefini turizmde çoktan yakaladık. İnşallah ilk 3'e doğru koşuyoruz. "

'SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ'

Terör örgütünü darbeyi başaramadığını ama yine deneyeceklerini ifade ederek, "Su uyur, düşman uyumaz. Evet, başaramadılar ama yine deneyeceklerdir. Farklı farklı üsluplarla deneyeceklerdir. Farklı yöntemlerle deneyeceklerdir. Bizi bölmek için, parçalamak için, bölerek emellerine ulaşabilmek için farklı yöntemlerde uygulayacaklardır. Özellikle sosyal medya üzerinde yürütülen, yürütülecek olan her türlü kara propagandaya karşı, dezenformasyon girişimlerine karşı lütfen uyanık olalım" diye konuştu.

TÜRK MEDYASI'NA TEŞEKKÜR

Bakan Nabi Avcı, "15 Temmuz darbe girişi gecesi yaptıkları yayınlardan dolayı Türk medyasına ayrım gözetmeksizin teşekkür etti. Avcı şunları söyledi:

"Burada bir teşekkürümü de özellikle 15 Temmuz gecesi yaptığı yayınlarla bütün dünyaya medya ahlakı dersi veren Türk televizyonlarına, ayrım gözetmeksizin, o gece 'üzerinize F-16'ları gönderiyoruz, yayınlarınızı kesin' tehditlerine rağmen yayını sürdüren televizyonlarımıza, işgal girişimlerine karşı silahsızca ama mertçe direnen televizyonlarımıza, sunucularımıza, habercilerimize ve milletimizi gerçeklerden haberdar eden, o gece yabancı yayın organlarının televizyonlarının darbecilere çanak tutan yalan yanlış haberlere karşı doğru haberi millete ulaştıran televizyonlarımıza, gazetelerimize, internet sitelerimize çok teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberlik içinde devam ettiğimiz takdirde Allah'ın izniyle kimse önümüzde duramaz. "

Görüntü dökümü:

--------------------------

-Etkinliğe katılanlar,

-Bakan Nabi Avcı'nın kalabalığı selamlaması,

-Avcı'nın konuşmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

==================================

İnegöllüler şehitlerin isimlerinin bulunduğu 249 metrelik Türk Bayrağı ile yürüdü

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde 15 Temmuz  Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşe, üzerlerinde şehitlerin isimlerinin bulunduğu 249 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı damga vurdu.

İnegöl Belediyesi, 15 Temmuz Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında, Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü düzenledi. Atatürk Anıtı önünde, mehter takımı öncülüğünde başlayan ve binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, AK Parti İnegöl Gençlik Kolları üyelerince, 249 şehit anısına yapılan ve üzerinde şehitlerin isimleri bulunan 249 metre uzunluğunda Türk Bayrağı büyük ilgi çekti.

Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmaların ardından sona erdi. İnegöllüler, yürüyüşün ardından demokrasi nöbetine başladılar.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Türk bayrağının görüntüsü

-Yürüyüşe katılanlar

-Detaylar

Haber: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

==================================

Binlerce Antalyalı darbeye karşı yürüdü

ANTALYA Valiliği öncülüğünde 'Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü' düzenlendi. Binlerce Antalya'nın katıldığı yürüyüş Anafartalar Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'ni takiben Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürdü.

Yürüyüşe Antalya Valisi Münir Karaloğlu eşi ve iki kızı, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel, Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Gökcen Özdoğan Enç, Başsavcı Ramazan Solmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluş yöneticisi, sivil toplum örgütlerinin temsilcisi katıldı.

Yürüyüş güzergahının yapılacağı Anafartalar Caddesi ve cumhuriyet Caddesi trafiğe kapatılırken, bu caddeler tamamıyla polis bariyerleriyle çevrildi. Caddelere sokaklardan giriş yapılan noktalarda polis tarafından arama birimleri oluşturuldu. Yürüyüşe katılan vatandaşlar tek tek üst aramasından geçirildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşte binlerce Antalyalı ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla yürüdü.

Yürüyüş sırasında 'Şehitler ölmez vatan bölünmez','Vur vur inlesin FETÖŞ dinlesin' gibi sloganlar atılırken, yürüyüş boyunca tekbir de getirildi. Yürüyüşe Cumhuriyet Caddesi girişinde Mehter Takımı da katıldı. Antalyalılar Cumhuriyet Meydanı'na Mehter Takımı eşliğinde giriş yaptı. Yürüyüşte, 15 Temmuz darbe girişiminde darbecilere karşı mücadelede hayatını kaybeden şehitlerin fotoğraflarının yanı sıra, darbe girişiminin en kritik isimlerinden Şehit Ömer Halisdemir'in fotoğrafı öğrenciler tarafından ellerde taşındı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Yürüyüşten görüntü

-Protokol üyelerinin görüntüsü

-Bayrakla yürüyen vatandaşların görüntüsü

-Çocukları ile yürüyenlerin görüntüsü

-Cumhuriyet meydanında Türk bayrağı sallayanların görüntüsü

-Kura-ı kerim okunması

-Detaylar

103 mb-- 03.14

HabeR: Mehmet ÇINAR-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (2)

------------------------------------

Yürüyüşten görüntüler

Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA-DHA)

==================================

Şehit Başsavcının adının verildiği cadde açıldı

DENİZLİ'de 10 Mayıs'ta geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in adının verildiği caddenin açılışı törenle yapıldı. Töreninde konuşan Denizli Valisi Hasan Karahan, Türkiye'nin trafik kazalarında teröre kurban verdiği kadar can kaybı yaşadığını belirterek, "İnşallah trafik kazaları son olur ülkemizde. Maalesef çok yiğitlerimizi,  çok genç yaşlarda bu kazalar sebebiyle kaybediyoruz. Neredeyse terörden daha fazla trafik terörüne can veriyoruz" dedi.

Pamukkale Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı oturumunda oy birliğiyle verdiği kararla Almelo Caddesi'ne 10 Mayıs'ta geçirdiği trafik kazasında şoförü Muzaffer Akşehirli ile birlikte yaşamını yitiren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in adı verildi. Başsavcı Mustafa Alper Caddesi'nin açılışı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde yapıldı. Açılışa Vali Hasan Karahan, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ, Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özüer, Adalet Komisyonu Başkanı Ünal Yalçınkaya, belediye başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 15 Temmuz darbe girişiminin millete, meclise, demokrasiye karşı  yapıldığını belirterek, darbe girişiminin ardından Hollanda hükümetinin seçilmiş bakanlara ve Türk vatandaşlarına uyguladığı haksız muamele nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'nin Hollanda'nın Almelo kenti ile kardeş şehir protokolünü iptal ettiğini belirterek, "Bizler de Pamukkale Belediye Meclisi olarak  bu yönde almış olduğumuz karar ile 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminde FETÖ paralel devlet yapılanmasına  karşı ilk iddianamenin hazırlanmasını sağlayan, 15 Temmuz öncesi ve sonrasındaki duruşuyla devlet adamlığıyla kahraman Denizli Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Alper'in gelecek kuşaklarca bilinmesi amacıyla bu caddeye adının verilmesi kararlaştırılmıştır. Belediye Meclisimize oybirliğiyle almış olduğu karardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özüer'de, Türk adaletinin hukuka, devlete ve millete hizmet yolunda bir çok şehit verdiğini,  bu şehitlerden birinin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper olduğunu belirterek, "Başsavcımız Mustafa Alper, meslek hayatı boyunca kendisine hak ve hakikate adayan, görev ve sorumluluğu içerisindeki en küçük bir imkanı dahi emanet bilinciyle koruyan ve kollayan adil yürekli ve dik duruşlu bir hukuk adamıydı.  Darbe teşebbüsüne ilişkin Türkiye'de ilk iddianameyi düzenlemiştir. Cezaevine gitmekte iken bu elim olay olmuş, Başsavcımız ve makam şoförü vefat etmiş, koruma polisi ise yaralanmıştır. Başsavcımız Denizli'de hayatını kaybetmiştir. Denizli kendisine adalet hizmeti vermek için çalışan, bu uğurda canına veren başsavcımızın adını caddeye vererek ismini yaşatmakta ve kadirşinaslık örneği vermektedir" diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Başsavcı Mustafa Alper'in iyi bir dost olduğunu belirterek, "15 Temmuz darbe girişimi gecesi kararlılıkla davranan, Çardak'taki olaylara el koyan bir başsavcımızdı. Gerçekten devletini, milletini seven bir dostumuzdu,  kardeşimizdi. İyi bir dosttu, ayrılık erken oldu. Elim bir kaza sonucunda, bir sabah acı bir haberle şoka uğradık ve hayatını kaybetti. O bizim gönüllerimizin şehidiydi, görev şehidimizdi. Çünkü, inşaatı yapılan cezaevine devamlı giden ve görevini hiçbir zaman ötelemeyen bir kardeşimizdi" dedi.

Vali Hasan Karahan ise Türkiye'nin trafik terörüne çok canlar verdiğini belirterek, "Caddenin hayırlı olmasın diliyorum. İnşallah trafik kazaları son olur ülkemizde. Maalesef çok yiğitlerimizi,  çok genç yaşlarda bu kazalar sebebiyle kaybediyoruz. Neredeyse terörden daha fazla trafik terörüne can veriyoruz. Pamukkale Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Gerçekten milletimizin o kadirşinaslığının en güzel örneğini gösterdiler. Milletimiz kendisine hizmet edeni hiçbir zaman unutmuyor. Can siperhane görevine koşturan Başsavcımızın adı bu cadde yaşadığı sürece Denizli'de yaşayacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılanlar tarafından caddenin girişine Başsavcı Mustafa Alper'in fotoğrafının ve özgeçmişinin de yazılı olduğu kaide törenle açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Tören alanından detay

Hüseyin Gürlesin konuşması

Başsavcı vekili Vedat Kadri Özüer konuşması

Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan'ın konuşması

Vali Hasan Karahan'ın konuşması

Caddenin açılması

Genel ve detay görüntü

Haber: Osman Nuri BOYACI, Kamera: Deniz TOKAT, DENİZLİ,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 23 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement