Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

1)ÖMER HALİSDEMİR'İ 2 MİLYON KİŞİ ZİYARET ETTİÖZEL Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın emriyle darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen koruma astsubayı Başçavuş Ömer Halisdemir'in kabrini, 1 yılda 2 milyon insan ziyaret etti.

16.07.2017 10:22

1)ÖMER HALİSDEMİR'İ 2 MİLYON KİŞİ ZİYARET ETTİ

ÖZEL Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın  emriyle darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen koruma astsubayı Başçavuş Ömer Halisdemir'in kabrini, 1 yılda 2 milyon insan ziyaret etti. 17 Temmuz 2016'dan bu yana Türkiye'nin 81 ilinden olduğu gibi başta Avusturalya, Almanya, Fransa, İtalya gibi Avrupa ülkelerinde yaşayan bir çok gurbetçi aileler de 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret ederek dua ediyor.

BU HAFTA 250 BİN KİŞİ

Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak, Kahraman Ömer Halisdemir'in kabrini 1 yılda yaklaşık 2 milyon insanın ziyaret ettiğini söyledi. Başkan Koçak: "Son 1 hafta içerisinde 250 bin kişi geldi diye tahmin ediyoruz çünkü kayıt tutmak çok zor. Türkiye'nin her yerinden geliyorlar. Özellikle belediyeler bu konuda çok hassas, vatandaşlarımıza yardımcı oluyorlar, turlar halinde gönderiyorlar. Ayrıca bireysel olarak araçlarıyla gelenler var. Toplamda 2 milyonu geçtiğini tahmin ediyoruz.  Kışın o karlarda bile gelenler vardı" dedi.  Gelen ziyaretçilerin mezarlığı ziyaret edip dua ettiğini anlatan Başkan Koçak "Gelen ziyaretçilerin hiçbir beklentisi yok. Buradan da ne kadar vefalı olduklarını görebiliyoruz. Gençler ağırlıklı olarak geliyorlar. Tabi Ömer Halisdemir de örnek alınması gereken birisi. Son zamanlarda da görüyoruz. Güvenlik güçlerimize ve gençlerimize örnek teşkil ediyor. Çukurkuyu belediyesi olarak,  Ömer Halisdemir'i ve bizi unutmadıkları için onlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Mezarlığa gelen vatandaşlardan görüntü

Mezarı başında dua edenlerden görüntü

Kalabalıktan görüntü

Detay görüntüler

Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak ile röp

Yurt dışından gelen gurbetçilerle röp

Ziyarete gelen çocuklarla röp

Vatandaşlarla röp

SÜRE: 06'31"   BOYUT: 431 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

==========================================================

2)HABUR SINIR KAPISINDA GİRİŞ-ÇIKIŞLAR DURDU

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır kapısında giriş ve çıkışlar pasaport sistemindeki sorun nedeniyle durdu. Dün gece saat 03.00'ten beri sistemin çalışmaması nedeniyle hem Türkiye hemde Irak tarafından uzun araç ve insan kuyruğu oluştu. Habur sınır kapısındaki Pasaport sisteminhde yaşanan sorun nedeniyle Türkiye'ye giriş ve çıkışların dün gece saat 03.00'den beri gerçekleşktirilemediği belirtildi. Yaşanan sorun nedeniyle sınırın Türkiye ve Irak tarafından uzun araç ve insan kuyrukları oluştu. Sorunun ne zaman gidereliceği konusunda yetkililer tarafından açıklama yapılmazken, bunaltıcı sıcakta sınır kapısında bekleyen vatandaşlar, sorunun bir an evvel çözülmesini istedi. TIR ve özel araç kuyruğu dışında otobüslerinde sınır kapısında yolcuları ile birlikte sistemin açılmasını bekledikleri görüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Sınır kapısından görüntüler

-Bekleyen araç ve vatandaşların görüntüsü

-Bir vatandaşın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Halil COŞKUN/SİLOPİ,(Şırnak), -

==================================================

3)MOTOSİKLET ÇARPAN YARALININ ŞANSI YOLDAN GEÇEN PROF. DR. TEMİZ OLDU

MANİSA'nın Şehzadeler ilçesinde yolun karşısına geçmek isterken bir motosikletin çarpması sonucu başından yaralanan 36 yaşındaki Nuri Vural'a ilk müdahaleyi tesadüfen yoldan geçen  Prof. Dr. Cüneyt Temiz yaptı. Vural, daha sonra hastaneye kaldırılıp, tedaviye alındı.

Dün (Cumartesi) saat 23.30 sıralarında, 38 yaşındaki Ali Mertler'in (38) kullandığı 45 AL 610 motosiklet, 1. Anafartalar Mahallesi, Doğu Caddesi, Beyazfil Binası önünde yolun karşısına geçmeye çalışan Nuri Vural'a (36) çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşüp, başını yere çarpan Vural, yaralandı. Alnı kanayan Vural'a ilk müdahaleyi, tesadüfen yoldan geçen Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cüneyt Temiz yaptı. Temiz, yaptığı kritik müdahale ile Vural'ın kapanan bilincinin açılmasını sağladı. Vural, buradaki ilk müdahalenin ardından ambulansla Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Vural'ın sağlık durumun durumu ciddiyetini koruduğu bildirildi. Polis, kazanın ardından  motosiklet sürücüsü Mertler'i gözaltına aldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cüneyt Temiz'in yaralıya ilk müdahaleyi yapmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

( Haber: İlker KILIÇASLAN - Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

======================================================

4)SOKAK ORTASINDA VURULDU

KONYA'da sokak ortasında çıkan kavgada tüfekle göğsünden vurulan 31 yaşındaki Mahir Tılısbık, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Polis, olaya karıştığı iddia edilen Tılısbık'ın arkadaşları B.Ö. ve A.Y.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

Olay, bugün saat 07.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi Şafak Caddesi'nde meydana geldi. Mahir Tılısbık, iddiaya göre arkadaşları B.Ö. ve A.Y. ile belirlenemeyen nedenle kavga etti. Kavga sırasında arkadaşları otomobilden aldıkları tüfekle Tılısbıka  ateş açtı. Göğsünden yaralanan ve kanlar içinde kalan Tılısbık, çevredekiler tarafından çağrılan ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Tılısbık, doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Polis, olaya karışıp otomobille kaçtığı ileri sürülen B.Ö. ve A.Y.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Olay yerinde polisin inceleme yapması

Ölen kişinin vesikalığı

Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA)

=======================================================

5)OTOMOBİL ŞARAMPOLE UÇTU: 1 ÖLÜ, 4 YARALI

KONYA'nın Karapınar ilçeside kontrolden çıkan otomobilin takla atıp şarampole uçması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 4 kişide yaaralandı. Kaza, ilçeye bağlı Kesmez mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre Ekrem Soysal idaresindeki 01 CJK 74 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyeti kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak, takla atıp şarampole uçtu. Kazada sürücü Soysal ile araçta bulunan Sedat Soysal, Adil deniz, Ali Deniz ve Veysel Deniz yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yapılan müdahale sonrası Ekrem Soysal'ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Diğer yaralılar ambulanslarla Karapınar Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

6Görüntü dökümü:

---------------------------------

Olay yeri detay

Polisin çalışmaları

Genel ve detaylar

(Haber-Kamera: Atilla ATMACA KARAPINAR DHA))

=========================================================

7)TARİHİ KİLİSEDE YIKILMA TEHLİKESİ

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki Kameriye (Kamelya) Adası'nda Yunanlılar tarafından kutsal sayılan 1800 yıllık Ortodoks Kilisesi ile manastır bakımsızlıktan yıkılma tehlikesi yaşıyor.

İngiltere Veliahtı Prens Charles'in de 16 yıl önce ziyaret ettiği Kameriye Adası'ndaki kilise ve küçük manastır, tek başına zamana direnmeye çalışıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı 2013 yılında duvarları yıkılan kilise ve ortasında harap görüntüsüyle dikkat çeken manastırın restorasyon çalışmaları için gerekli izinleri çıkardı. Hazırlanan proje onaylandı. O zamanlar maddi kaynak da bulduklarını belirten Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal "Kaynak, Belediyeler Birliği parası olduğu için bizim kullanma yetkimiz yoktu. Adanın bağlı bulunduğu Bozburun, o zamanlar belde belediyesiyken zamanın Belediye Başkanı Cemil Şener ile görüşerek restorasyonu birlikte yapma kararı aldık. Bu süreç uzadı ve bir türlü çalışma başlayamadı. Daha sonra Muğla büyükşehir olunca Başkan Osman Gürün devreye girdi ama bu kez de tahsis konusunda sorun çıktı. Onlar da mahkemeye gitti. Osman bey ile sürekli iletişim içindeyiz. Konu hala yargıda ve elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz" diye konuştu.

"MÜŞTERİ GÖTÜRMEYE UTANIYORUM"

Selimiye'den sürekli çevre ada ve koylara tekne turları düzenleyen Sılanur 3 teknesinin sahibi Şener Öztekin her geçen gün adanın perişan olduğunu gözlemlediklerini belirterek "Her ne kadar biz sezon başında adada temizlik yapsak da sezon boyunca ziyaretçiler kötü kullanıyor. Adadaki ağaçların hepsi dilek ağacına dönüştürüldü. Sezonda buraya günde bine yakın ziyaretçi geliyor. Oradaki asırlık zeytin ağacına yıllar önce birisi bir bez bağlamış ve herkes bunu dilek ağacı diye devam ettirmiş. O zeytin ağacı o kiliseden çok daha yaşlı, kilise sonradan yapılmış ama pislik içinde, içindeki her şey talan edilmiş. Müşteri götürmeye utanıyorum. Buna yetkililerin çözüm bulması gerekiyor" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Adanın uzak ve yakın plan görüntüleri,

-Kilise kalıntılarından görüntü,

-Dilek bağlanan asırlık zeytin ağacından görüntüler,

-Adadaki diğer dilek ağacından görüntüler,

-Yerli bir turist ile kısa bir röp,

-Mehmet Baysal ile röp,

-Kaptan Şener Öztekin ile röp.

Haber-Kamera: Mustafa SARIİPEK/MARMARİS(Muğla),

=====================================================

8)KARS, 15 TEMMUZ'DA BİR KERE DAHA TARİH YAZDI

FETULLAHÇI Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin birinci yılında Kars, 2016'daki duruşunu bir kez daha gösterdi ve binlerce vatandaş Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşüne katıldı. Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen büyük bir katılım gösteren Karslılar, 15 Temmuz şahitlerinin ismi okunduğunda da "Burada" diyerek şehitlerini andı. Salaların okunduğu saatlerde aniden bastıran yağmur nedeniyle vatandaşlara yağmurluklar dağıtıldı. 10 yaşındaki Fatma Seher Nebioğlu'nun 'Ben Anadolu'yum" şiiri ise bazı katılımcıları ağlattı.

Yürüyüş, saat 20.30'da tarihi Kars kalesi civarında Anadolu'nun manevi Fatiphlerinden Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri Türbesinin bulunduğu Evliya Camii önünde başladı. Yürüyüşe; Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14. Mekanize Tugay Komutan Vekili Albay Ali Fuat Arıkan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, AK Parti 24. dönem Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, daire amirleri ve binlerce vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Mehmet Genç'in duasından sonra yürüyüşe geçen Karslılar, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmezö, "Ya Allah Bismillah Allah-u Ekberö slofanlarıyla Atatürk ve Faikbey Caddeleriden geçerek Demokrasi Meydanındaki Emniyet Müdürlüğü önüne geldiler. 7'den 70'e katılımın olduğu program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından sahneye çıkan 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi Fatma Seher Nebioğlu, Bingöllü Şair Hacı Gürhan'ın 'Ben Anadolu'yum' şiirini seslendirdi. Gür sesle okuduğu şiir alanda coşku ve duyguya neden oldu. Şiir boyunca alkışların susmadığı gecede bazı katılımcılar gözyaşlarını tutamadı

Soğuk havaya rağmen iki aylık bebeğiyle alana gelen bir kadına sandalye verilerek protokol yanına oturtuldu. Kadın program boyunca battaniyeye sardığı bebeğini sallayarak ısıtmaya çalıştı. Bazı katılımcılarda soğuktan korunmak için battaniyelere büründü.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Evliye camii önü ve kale

-Toplanan kalabalık

-Vali Rahmi Doğan'ın konuşması

-Yürüyüşün başlaması

-Demokrasi meydanındaki progam

-Sayğı duruşu ve istiklal marşı

-Mügftü Mehmet Genç'in kuran okuması

-Şehitlerin isimlerinin okunması

-Battaniyeye sarılı bir bebek ve annesi

-Annenin bebeği sürekli dizlerinde sallaması

-Ağlayan bir bayan

-Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın konuşması

-Vali Rahmi Doğan'ın konuşması

-10 yaşındaki Fatma Seher Nebioğlu'nun şiir okuması

-Protokolün Fatma Seher Nebioğlu'nu tebrik etmesi

-Gece salanın okunması

-Yağmurun bastırması

-Yağmurdan korunanlar

-Naylon yağmurluk dağıtılması

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK/ KARS,

486 MB – 7 DK 25 SN - Görüntüsü

====================================================

9)DOĞU'DA '15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ' COŞKUSU

DOĞU Anadolu Bölgesi'nde '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' Anma etkinlikleri coşku içerisinde geçti. Binlerce kişinin tek yumruk olduğu gecede, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı atıldı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar düzenlenen etkinliklerde şehirler Türk Bayrakları ile donadıldı.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin 1'inci yıldönümünde Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Muş'un kent merkezlerinde, 'Milli Birlik Yürüyüşü' düzenlendi. Yaklaşık 200 bin kişinin toplandığı Erzurum'daki etkinliklerin yapıldığı Cumhuriyet Caddesi tamamen doldu. Gün boyu yapılan etkinliklerde Vali Seyfettin Azizoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partil Mehmet Sekmen halka hitap etti. Kuran-ı Ker'im okunması ve duaların edilmesiyle ellerinde bayraklarla meydanlarda toplananlar, 'Vatan sana canım feda', 'Bir ölür, bin diriliz' sloganları attı. Gecenin ilerleyen satalerinde Atatürk'ün anıtının bulunduğu havuzbaşına geçen kalabalık burada, sabah namazı kılarak 'Demokrasi Nöbeti'ni sona erdirdi.

Erzincan, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Muş'ta da benzer etkinliklerin yapıldığı gecede tutulan nöbet ve kılınan namazların ardından toplanan binlerce kişi evlerine gitti

Görüntü Dökümü

-------------------

-Drone ile çekilen görüntüler

-Havuzbaşında anıtın açılışdan detay

-Mehteran takımının gösterisi

-Törene ellerinde bayraklarla katılan vatandaşlar

-Polis evi önünde toplanan kalabalık

-Kuranı Kerim okunması

-Dua edilmesi

-Seyfettin Azizoğlunun konuşması

-Sala okunması

-Veli velioğlunun dua etmesi

Haber-Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

SÜRE: 04.20 BOYUT: 200 MB

SÜRE: 04.42 BOYUT: 283 MB

========================================================

10)ALANYA'DA DEMOKRASİ NÖBETİ

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla Hükümet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi demokrasi nöbeti tuttu.

Alanya'da 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü dolayısıyla anma programı gerçekleşti. 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Şelale Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi Türk bayraklarıyla sloganlar eşliğinde Hükümet Meydanı'na yürüdü. Burada Atatürk Anıtı önüne toplanan kalabalık polis kontrol noktalarından geçirildikten sonra meydana alındı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim dinletisi yapılan meydanda, tasavvuf musikisi dinletisi sunuldu. Ardından 15 Temmuz Şehitleri için de dualar okundu.

Saat 00.13'ü gösterdiğinde Alanya Müftülüğü tarafından okutulan salalarla devam eden demokrasi nöbeti Yeni Cami'de kılınan sabah namazıyla sonlandırıldı.

Görüntü Dökümü

--------------

Meydana toplanan vatandaşlardan görüntü

Yürüyüş yapanlardan görüntü

İstiklal Marşı'ndan görüntü

Detay görüntüler

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA,

=========================================================

11)SABAH NAMAZINA KADAR DEMOKRASİ NÖBETİ TUTTULAR

MANİSA'da 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü etkinlikleri sabah namazına kadar tutulan demokrasi nöbeti ile devam etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan protokol üyeleri ve binlerce vatandaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'nin bahçesinde yaptığı konuşmasını canlı olarak kurulan dev ekranlardan izledi. Erdoğan'ın konuşmasının ardından sabah namazına kadar 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için Kuran-ı Kerim okundu.

Demokrasi Nöbetine katılanlar daha sonra Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başta olmak üzere protokol üyeleri ile birlikte Hatuniye Camisi'nde sabah namazına geçti. Sabah namazına Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, daire müdürleri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileride katıldı. Sabah namazı öncesi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için mevlid-i şerif okutuldu. Duaların ardından katılanlar sabah namazını kıldı. Namazın kılınmasının ardından Şehzadeler Belediyesi tarafından vatandaşlara simit, poğaça, ayran ve limonata ikram edildi.Demokrasi Nöbeti, bugün de tüm illerde olduğu gibi saat 21.00'den yeni günün ilk dakikasına kadar devam edecek.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Sabah namazına katılanlardan detaylar

-Ezan okunmasından görüntü

-15 Temmuz Şehitleri için dua edilmesi ve sabah namazının kılınması

-Genel ve detay görüntüler

Haber: İlker KILIÇASLAN - Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement