Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

1)ŞEHİT UZMAN ONBAŞI HİKMET ZENGİN'İN İÇİN MARDİN'DE TÖREN YAPILDI MARDİN'in Dargeçit İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Hikmet Zengin'in cenazesi, düzenlenen törenle memleketine uğurlandı.

08.06.2017 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ŞEHİT UZMAN ONBAŞI HİKMET ZENGİN'İN İÇİN MARDİN'DE TÖREN YAPILDI

MARDİN'in Dargeçit İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Hikmet Zengin'in cenazesi, düzenlenen törenle memleketine uğurlandı.  Dargeçit İlçesi kırsalında 3 mahallede dün ilan edilen sokağa çıkma yasağı ardından bölgede başlatılan operasyon kapsamında güvenlik güçleriyle teröristler arasında sıcak temas sağlandı. Güvenlik güçlerinin 'Teslim ol' çağrısına silahla karşılık veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Açılan ilk ateşle birlikte yaralanan Jandarma Uzman Onbaşı Hikmet Zengin, kaldırıldığı hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen şehit oldu.Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Hikmet Zengin için Mardin 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Kızıltepe Kışlası'nda uğurlarma töreni düzenlendi. Vali Mustafa Yaman, 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Altan Er, Emniyet Müdürü Hasan Onar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve şehidin silah arkadaşlarının katıldığı tören, şehit Zengin'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutunun katafalka konulmasıya başladı. Saygı duruşu ve şehit uzman onbaşı Zengin'in öz geçmişinin okunması ardından Yüzbaşı Ümit Yıldız, yaptığı konuşmada, huzur ve güven ortamını bozarak, masum halkı bile bombalamaktan çekinmeyen terör örgütünün bu saldırıları ile kirli yüzünü tekrar gösterdiğini söyledi. Yüzbaşı Yıldız, "Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi.Mardin Müftüsü İsmail Temiz'in okuduğu dua ardından şehit Zengin için helallik istendi. Duaların okunması ardından Jandarma Uzman Onbaşı Hikmet Zengin'in cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Burdur'a gönderildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Törenden görüntü,

-Cenazenin alana getirilmesi,

-Dua ve konuşmalar

-Cenazelerin uğurlanması

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

=================================================

2)BAZ İSTASYONLARINA TERÖR BOMBASI

OSMANİYE'nin Zorkun Yaylası'ndaki baz istasyonlarının ayaklarına yerleştirilen 2 ayrı bombanın biri patladı, diğeri jandarma tarafından imha edildi. Amanos Dağları eteğindeki Zorkun Yaylası Karıncalar Yolu Antentepe Mevkii'nde saat 05.30 sıralarında büyük bir gürültüyle patlama oldu. Yayla sakinlerinin ihbarı üzenine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede baz istasyonunun birinin ayağına bağlanan el yapımı bombanın patlatıldığı anlaşıldı. Kimsenin olmadığı yakındaki bir tahta yayla evine de şarapnel parçası isabet etti. Diğer bir baz istasyonunda da el yapımı bombanın sarılı olduğu saptandı. Bu bomba da jandarma ekipleri tarafından kontrollü olarak imha edildi.Bombaların Amanos Dağları'ndaki terör örgütü PKK'lılar tarafından yerleştirildiği düşünülürken bölgede operasyon başlatıldı, havadan da insansız hava araçlarıyla bölge tarandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Baz istasyonundan genel ve detay görüntüler

SÜRE: 33"     BOYUT: 34 MB

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

================================================

3)LÖSEMİ HASTASI GÜLER İÇİN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

BOLU'da, lösemi hastası 3 yaşındaki Güler Gökmen'e uygun ilik bulunması için kan bağışı kampanyası başlatıldı. Vali Aydın Baruş da kan bağışında bulunarak kampanyaya destek oldu.

Yaklaşık 3 ay önce ailesi tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne  götürülen Güler Gökmen'e lösemi tanısı konuldu. İnşaat işçisi Coşkun ve ev hanımı Fatma Gökmen çiftinin iki çocuklarından Güler Gökmen, yapılan tetkiklerin ardından Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemotoloji, Onkoloji Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastalığı ilerlediği için 3 ay içerisinde ilik nakli yapılması gereken Güler Gökmen, tedaviye alınarak kemoterapi uygulanmaya başlandı.

Bolu Valiliği de küçük Güler'e uygun ilik bulunabilmesi için kan bağışı kampanyası başlattı. Türk Kızılayı'nın Kent Meydanı'nda kurduğu çadırdaki bağış kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vali Aydın Baruş da eşi Nagihan Baruş ile birlikte iftarın ardından Güler Gökmen için kan bağışında bulundu. Kampanya ile ilgili yetkililerden bilgi aldıktan sonra bağış yapan Vali Baruş, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Vali Baruş, 3 yaşındaki Güler'in Ankara'da lösemi tedavisi gördüğünü ve kısa sürede ilik nakline ihtiyacı olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Sağlığına kavuşması için en kısa sürede bunun yapılması gerekiyor. Kızımızın ilik nakli ihtiyacına katkıda bulunmak için biz de hemen bir organizasyon yaparak kent merkezine bu bağış çadırını kurdurduk. Türk Kızılayı'ndan arkadaşlar da katkı sağlıyorlar. Böyle mübarek bir ayda böyle bir kampanyanın başlatılmış olması da bizi sevindirdi. Daha önce Zeynep kızımızın ilik nakli kampanyası başlatılmıştı ve o dönemde 4 bin bağışcının kan örneği verdiğini öğrendim. Diğer mutluluk verici olay ise Bolu'nun kan bağışında Türkiye ortalamasının 10 kat üzerinde olması. Türkiye ortalamasına göre 500 kişiden biri kan bağışında bulunurken bu rakam bizde 50'de bir oranında. Bundan büyük sevinç duyuyoruz. Buradan Bolulu vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen bağışlarımızı devam ettirelim. Bu verdiğimiz kanların örnekleri ilik bankasında toplanıyor. Şu ana kadar Bolu'dan 39 kişi ilik naklinde bulundu. Umarım bağışlarla Güler kızımıza uygun bir ilik bulunur."

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Kan bağışında bulunan vatandaşlar

-Vali Baruş'un yetkililerden bilgi alması

-Sırada bekleyen vatandaşlar

-Vali Baruş ile röp

-Vali Baruş'un kan vermesi

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

=====================================================

4)HÜRRİYET EMLAK GENEL MÜDÜRÜ ÇELİK: EMLAK, TÜRKİYE'NİN LOKOMOTİF SEKTÖRLERİNDEN BİRİ

ESKİŞEHİR,-HÜRRİYET Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik, emlak sektörünün Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu söyleyerek, "Emlak sektörü en çabuk büyüyen ve en fazla sermaye çeken sektörlerden biri" dedi.

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası üyeleri, Divan Express Otel'de düzenlenen iftar yemeğinde buluştu. Oda Başkanı Gazi Çelik'in ev sahipliğinde düzenlenen iftara, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ile Hürriyet Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik de katıldı.

Hürriyet Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik, Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası ile yaptıkları iş birliği hakkında bilgi vererek "Hürriyet Emlak'ın elde ettiği başarıyı emlak sektörü ile ilgilenen herkesle paylaşıyoruz. Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası ile yaptığımız işbirliği ile odaya üye olan emlak ofislerinin aidatlarını biz karşılıyoruz" dedi.

YATIRIMCILAR KAZANDI

Geçen yıl Türkiye genelinde toplam 1 milyon 341 bin 453, Eskişehir'de ise 22 bin 951 adet konut satışı gerçekleştiğini belirten Hakan Çelik şunları söyledi:

"Rekor satışın yapıldığı 2016 yılının ardından satılık konutların metrekare ortalama fiyatı 1.484 TL'den 1.610 TL'ye çıktı. Böylelikle konut yatırımı yapan yatırımcılar metrekare başına bir yılda 126 TL'lik kar elde etti. Yatırımcıların 2 yıllık primi ise metrekare başına yaklaşık 200 TL oldu. Ticari gayrimenkul fiyatları Türkiye genelinde son bir yıl içinde ortalama yüzde 8 yükselirken, Eskişehir'de bu oran yüzde 37'ye çıktı. Metrekare ortalama fiyatı 2 bin 647 TL'ye yükselen ticari gayrimenkuller, Eskişehir'de yatırımcılarına kazanç kapısını araladı. Son bir yılda meydana gelen yüzde 37'lik bu büyük değişim, gayrimenkulde ticari ilanlara ilgi gösteren yatırımcıların yüzünü güldürdü."

Hürriyet Emlak'ın emlak arayanların adresi olduğunu, Hürriyet Emlak'ta 10 bine yakın Eskişehir emlak ilanının yer aldığını söyleyen Çelik, "Gayrimenkule yatırım yapanlar her zaman kazançlı çıkıyor. Eskişehir'in ileriye yönelik olumlu bir potansiyeli var. İlerleyen süreçte Eskişehir'de 75 bin nüfuslu bir 'Süper Kent' kurulacak. Şehirdeki gayrimenkul potansiyeli gitgide daha iyi bir noktaya taşınıyor" dedi.

Hakan Çelik, Hürriyet Emlak web sitesi ziyaretçi trafiği verilerileriyle ilgili olarak da "Ziyaretçilerimize baktığımızda Eskişehir'deki gayrimenkul ilanlarına aramalar en çok 21.00-23.00 saatlerinde ve mobil cihazlar üzerinden yapılıyor. En çok aranan fiyat aralığı satılık ilanlarda 110 bin TL ile 200 bin TL olurken, kiralık ilanlarda bu rakamlar 400 TL ile 800 TL aralığında seyrediyor" diye konuştu.

EN FAZLA SERMAYE ÇEKEN SEKTÖR

Hürriyet Emlak, kullanıcıların aradıkları gayrimenkulü sadece bulmayı değil, o gayrimenkulü edinmeye giden yolculuğu kolaylaştırdığını ifade eden Hakan Çelik, emlak sektörünün Türkiye için çok önemli lokomotif sektörlerinden biri olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Eskişehir'de bu emlak büyümesinden ve emlak payını alıyor. Emlak sektörü en çabuk büyüyen ve en fazla sermaye çeken sektörlerden biri. O yüzden sektörün büyümesi önemli. Ama sektör büyürken bankacılık gibi çok denetleyen ya da regüle eden kurallar, standartlar, ya da kurumlar yok.  O yüzden odalara burada çok iş düşüyor. Sektörü temiz, güvenilir kılmak, şeffaf kılmak çok önemli. Çünkü normal bir alışveriş yapar gibi 3-5 liralar harcamıyorsunuz. 100- 150 bin TL'ler, herkesin birikimlerini, yatırımlarını, geleceğini emanet ettiği bir sektör. Gayrimenkul geçen sene bizim verilerimize göre Türkiye'de yüzde 8 büyüdü. Eskişehir'de bunun üzerine çok büyük değerler katarak büyüdü. Türkiye ortalaması 8 iken Eskişehir'in büyümesi yüzde 37. Bu gerçekten çok önemli bir büyüme."

Yemekte, Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, Hakan Çelik'e plaket verdi.

Görüntü dökümü:

-------------------------------

-İftar yemeğine katılanların,

-Eskişehir Emlak komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik'in Hürriyet Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik'e plaket vermesi,

-Hakan çelik'in kürsüde konuşması,

-Hakan Çelik'in gazetecilere açıklamada bulunmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

====================================================

5)DİYARBAKIR'DA GIDALARA RAMAZAN DENETİMİ

DİYARBAKIR Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında vatandaşın sağlıklı ve kaliteli gıda tüketebilmesi amacıyla denetimlerine başlayarak gıda timleri denetime çıktı.  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürü Mustafa Ertan Atalar, Ramazan ayını fırsata çevirmeye çalışan işletmelerin tespiti amacıyla denetimlerini sıklaştırdıklarını belirterek, Ramazanın başlamasıyla birlikte  913 işletmeye denetim yaptıklarını 11 işletmeye ceza uygulandığını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekipleri,  Ramazan ayında vatandaşın sağlıklı ve kaliteli gıda tüketebilmesi amacıyla kentte denetimlerine başladı. Gıda ürünü üreten ve satan yerleri denetlemeye alan ekipler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar öncülüğünde kentin farklı noktalarına dağılarak işletmelere girdi. Gıda Kontrol ekipleri  işletmeleri gezerken, bir fırına giren ekipler hem temizlik hem de gıdaların kontrolünü yaptı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, yıl boyunca gıda olarak tüketime sunulan her üründe denetim yaptıklarını söyledi. Atalar konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Alo 174 ihbar hattına gelen ihbarları anında denetimliyoruz. Yaptığımız denetimlerde amacımız insanların daha sağlıklı gıdaya ulaşabilmesinin önündeki engellerin tamamının yok edilmesi ve bertaraf edilmesini amaçlamaktayız.  Bu kapsamda ilimizde 81 gıda kontrol mühendisi görev yapmaktadır. Personelimiz 7/24 esasına göre görev yapmaktadırlar. Bu denetimlerde geçen yıl 10 bin 614 denetim gerçekleşmiş, 31 işletmeye 167 bin idari yaptırım cezası uygulanmıştır. Bu yıl ilk 5 ayda yaptığımız denetimlerde 5 bin 844 denetime ulaşılmış olup Ramazan ayı içerisinde ise 913 denetim gerçekleştirdik.  Yaptığımız çalışmalarla ramazan ayında öncelikle denetimlerimizi sıklaştırmış bulunuyoruz. Çünkü ramazan ayını fırsata çevirmek isteyen işletmeler olabilir bunlara fırsat vermemek adına 10 günlük süre zarfında 913 denetim gerçekleştirdik ve 11 işletmeye ceza uygulanmıştır. Yaptığımız tespitle genel hijyen, kişisel temizlik, kullanılan maddelerin temziliği ve ham maddelerin uygunluğu çeşitli denetimler gerçekleştiriyoruz. Bu denetimlerde sadece cezai işlem uygulamıyoruz, işletmelerin rehabilitasyonlarını gerçekleştiriyoruz. Sağlıklı gıdaların nasıl üretileceği ile ilgili bütün aşamalarda eğitimlerde veriyoruz."

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-İl müdürü Atalar'ın timlere denetim bilgisi vermesi

-Gıda timlerinin il binasından çıkması

-Bir işletmeye girmeleri

-Fırıncıda yapılan denetimler

-İl Mdürü Atalar'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement