Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Kazada savrulan hafif ticari araç kaldırımdaki aileye çarptı: 1'i bebek 5 yaralıKaza anı güvenlik kameralarına yansıdıANTALYA'nın Serik İlçesi'nde kamyonet park halindeki hafif ticari araca arkadan çarptı.

25.07.2017 12:30

Kazada savrulan hafif ticari araç kaldırımdaki aileye çarptı: 1'i bebek 5 yaralı

Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde kamyonet park halindeki hafif ticari araca arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan hafif ticari araç kaldırımda yürüyen aileye çarptı. Kazada 1'i bebek 5 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına da yansıdı.

Serik girişinde dün saat 22.00 sıralarında Caner Akbay, 07 GNF 11 plakalı hafif ticari aracını marketten alışveriş yapmak için yol kenarına park etti. Akbay araçtan inerken, 3 kişi içinde kaldı. Kısa süre sonra aynı yönde seyreden Ramazan Ceran'ın kullandığı 07 YT 846 plakalı kamyonet park halindeki araca arkadan çarptı. Kazanın şiddetiyle savrulan hafif ticari araç o sırada kaldırımda yürüyen anne, baba ve bebek arabasındaki çocuğa çarptı ve bir süre daha ilerleyip durdu. Kamyonet ise kaldırıma çıkarak durabildi.

Kazada, hafif ticari aracın çarptığı aileden Erkan Öztürk ve oğlu 2 yaşındaki Taha Mert Öztürk ile hafif ticari araçtaki Uğur Karagöz, Onur Cankalın ve kamyonet sürücüsü Ramazan Ceran yaralandı. Kazanın ardından olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı yaralılar ambulanslarla Serik Devlet Hastanesi ve Özel Aspendos Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Hafif ticari araçta bulunanların bölgede caretta caretta yuvalarının korunmasına yönelik gönüllü olarak çalışan üniversite öğrencileri olduğu ve Manavgat'a bağlı Denizyaka ve İlarma mevkilerindeki yuvaları kontrol amacıyla gittikleri belirtildi.

Kaza anı marketin güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde kamyonetin park halindeki hafif ticari araca, savrulan aracın ise kaldırımda yürüyen aileye çarpması yer aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Kaza yerinden detaylar

Yaralılara ilk müdahale ve ambulansa bindirilişi

Kaza anına ilişkin işyeri güvenlik kamerasından görüntü

Haber-Kamera: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), -

==================================================

Okuldan 31 adet bilgisayar çaldılar

Hırsızlar güvenlik kamerasında

ADANA'da, 15 Temmuz şehidinin isminin verildiği okuldan 150 bin lira değerinde bilgisayar malzemeleri çalan hırsızlık şüphelisi 24 yaşındaki Özcan A. evinde yakalandı, 1 kişi ise aranıyor.

İstanbul'daki 66'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda 15 Temmuz'da şehit olan Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine'nin isminin verildiği merkez Seyhan İlçesi 2000 Evler Mahallesi'ndeki okulda, 23 Temmuz'da 150 bin lira değerinde 31 bilgisayar kasası, 48 monitör, 4 projeksiyon cihazı, 42 klavye, 1 ses sistemi ve çok sayıda kablo çalındı.

Okul yönetiminin ihbarı üzerine Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi.  Çalışmalar devam ederken bir iş yerine uygun fiyatta çok sayıda bilgisayar malzemesi satıldığı bilgisi alan polis, 3 kişiyi gözaltına aldı. İfadelerinin ardından serbest bırakılan şüpheliler, bilgisayar malzemelerini Özcan A. ve Nurettin İ.'den 5 bin liraya aldıklarını söyledi.

Özcan A. evine düzenlenen operasyonla yakalandı. Nurettin İ. aranırken ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Özcan A., adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

(Güvenlik Kamerası)

Hırsızların okulda görüntüsü

Okulun dolaplarını aramaları

----------------------------

Bilgisayarların genel ve detay görüntüleri

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

============================

Hırsızlık çetesi üyeleri, uyuşturucu aleminde yakalandı: 7 gözaltı

Operasyon polis kamerasında

AKSARAY'da, 10 ev ve işyerinden hırsızlık yaptıkları ileri sürülen çetenin üyesi 7 kişi, bir evde uyuşturucu alemi düzenlerken polisin yaptığı baskınla yakalandı.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, son dönemde 10 ev ve işyerinden hırsızlık yapan kişilerin bir şebeke olduğunu belirledi. Fiziki ve teknik takip başlatan polis, saat 01.00 sıralarında Büyükbölcek Mahallesi'ndeki bir apartmanın 3'üncü kattaki evlerine operasyon düzenledi. Operasyonda Kemal Ç. (22), Barbaros S. (44), Mehmet Y. (21), Ramazan D. (25), Necip Ü. (34), Umut G. (26) ve İ.A. (17) adlı kız gözaltına alındı.

Şüphelilerin polisin baskını sırasında evin balkonundan uyuşturucuları attıkları tespit edildi. Evde yapılan aramada ise ev ve işyerlerinden çalınan çok sayıda televizyon, bilgisayar, tablet,, fotoğraf makinesi, matkap, kadın ve erkek kıyafetleri ile birer kullanımlık olarak hazırlanmış esrar ve eroin ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, -

=============================================

Gaziantep'te uyuşturucu satıcılarına şafak operasyonu; 3 gözaltı

GAZİANTEP'te, aralarında özel harekatçıların da  bulunduğu 200 polisin katılımıyla uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 5 kilo esrar ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı.

Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekipleri, Hasırcıoğlu Mahallesi'nde uyuşturucu satıcılarına yönelik sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Şafak vakti Emniyet Müdürlüğü'nden zırhlı araçlarla yola çıkan aralarında özel harekatçıların da bulunduğu 200 polis, 8 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Sokakları giriş ve çıkışlara kapatan polisler, şüphelilere ait evlerin kapılarını koçbaşı ile kırarak içeri girdi. Evlere yapılan baskınlarda satışa hazır paketlenmiş 5 kilo esrar, 1 tüfek, 1 kuru sıkı tabanca, çok sayıda fişek, bıçak, hassas terazi ile 1 çalıntı motosiklet ele geçirildi.

Baskınlarda evlerinde uyuşturucu bulunan 3 şüpheli gözaltına alınırken, polisin operasyonu mahalle sakinleri tarafından meraklı gözlerle izlendi. Şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Operasyonun yapıldığı mahalle

Polislerin adreslere baskını

Arama yapılması

Şüphelilerin gözaltına alınması

Ele geçirilen malzemeler

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

=============================

Tekne arazılanınca 23 Suriyeli yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinden, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için bindikleri fiber tekne arıza yapan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu toplam 23 Suriyeli kaçak, sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

Dün akşam Suriyeli 23 kaçak, insan kaçakçıları tarafından bindirildikleri 5 metre uzunluğundaki fiber tekne ile Ayvacık'ın Sivrice Koyu'ndan denize açıldı. Kaçakların içinde bulunduğu teknenin motoru denize açıldıktan kısa bir süre sonra arızalandı. Kaçaklar, teknenin motorunu tamir etmeye çalıştığı sırada bölgede devriye görevi yapan sahil güvenlik ekipleri tarafından farkedildi. Yakalanan 14'ü çocuk, 4'ü kadın 23 Suriyeli, sahil güvenlik botuna alınıp, Küçükkuyu'daki Sahil Güvenlik Karakoluna getirildi. Yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalıştıkları belirlenen kaçaklara burada Uluslararası Göç Örgütü görevlileri tarafından içlerinde giysi, yiyecek, temizlik ve kişisel bakım ürünleri bulunan paketlerden dağıtıldı. Kaçaklar, kimlik tespitinin ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. Kaçakları taşıyan fiber tekneye ise el konulup,

Küçükkuyu Sahil Güvenlik Karakolu rıhtımına bağlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kaçaklardan görüntü

Haber-Kamera: Dilara ERDİNÇ/ AYVACIK (Çanakkale),

===========================================

Otomobil traktöre çarptı: 1 ölü, 3 yaralı

DENİZLİ'nin Acıpayam İlçesi'nde bir otomobil, seyir halindeki traktöre arkadan çarptı, 1 kişi öldü, 2'si kadın 3 kişi yaralandı.

Kaza, dün saat 22.00 sıralarında, Denizli-Antalya Karayolu'nun Acıpayam İlçesi Uçarı Mahallesi bölümünde meydana geldi. Denizli'den Acıpayam yönüne giden Abdurrahman Çulhaoğlu (28) yönetimindeki 61 EC 070 plakalı otomobil, aynı yöne giden Zübeyde Aksoy'un (47) kullandığı 20 KD 954 plakalı traktöre arkadan çarptı. Kazanın etkisiyle traktör ve otomobil yoldan çıkarak savruldu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis ekibi gönderildi. Kazada otomobil sürücüsü Abdurrahman Çulhaoğlu ile yanındaki Emre Kapcı (24) ile traktör sürücüsü Zübeyde Aksoy ile yanındaki çamurluğun üzerinde yolculuk yapan Havana Akyol (38) yaralandı. Yaralılardan Emre Kapcı Acıpayam Devlet Hastanesi'ne, Zübeyde Aksoy, Havana Akyol ve Abdurrahman Çulhaoğlu ise Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan durumu ağır olan Emre Kapcı, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Cep telefonuyla çekilen olay yeri görüntüleri

-Kaza yerinde otomobilden ve traktörden

-Polis ekiplerinden görüntüler

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

================================================

Yaralıya ilk müdahale çarptığı cipin tavanında yapıldı

BURSA'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen kazada otomobil ile çarpışan motosikletli aracın tavanının üzerine düştü. Aracın tavanında kalan yaralı motosikletliye, sağlıkçılar tarafından ilk müdahale bulunduğu yerde yapıldı.

İnegöl'de Cerrah yolu caddesi üzerinde seyir halinde olan Ümit Y. yönetimindeki dağ motosikleti, cadde üzerinde seyir halindeyken bir anda Kemalpaşa Mahallesi Bilican Sokağa dönen sürücü Hasan T. Yönetimindeki 16 KBH 46 plakalı cip ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile motosikletin üzerinden uçan yaralı cipin tavanının üzerine düştü.

Kazanın ardından sürücü durumu 112'ye bildirdi. Kaza yerine gelen 112 Acil Servis ambulansındaki sağlık ekipleri, aracın tavanının üzerinde bulunan yaralıya ilk müdahaleyi bulunduğu yerde yaptılar. İlk tedavisi aracın tavanının üzerinde yapılan yaralı, sedyeye alınıp ambulansla Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı.

Bacak ve kolunda kırıklar oluşan yaralı tedavinin ardından Muradiye Devlet Hastanesine sevk edildi.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Kaza yeri genel görüntü

Yaralının genel görüntüsü

Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

============================================

MHP'li Belediye Başkanı, 'Kesin İhraç' istemiyle disipline sevk edildi

KONYA'nın Doğanhisar ilçe Belediye Başkanı MHP'li Abdullah Koç, partisi tarafından 'Kesin ihraç' kararıyla disiplin kuruluna sevk edildi.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde, MHP'den Doğanhisar Belediye Başkanlığı'na seçilen Abdullah Koç, partisinden ihraç edilecek. MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, "Doğanhisar Belediye Başkanı Abdullah Koç, Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden, parti tüzüğümüzle bağdaşmayan eylem ve işlemlerde bulunması sebebiyle parti tüzüğümüzün 78/4-e maddesi gereği kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir" dedi.

Haber: Atilla MEMİŞ/ AKŞEHİR(Konya), -

========================================

Sağlık-Sen haklarının iyileştirilmesini istedi

SAĞLIK-SEN Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Şubesi Başkanı Cuma Kerkez, sağlık çalışanlarının haklarının iyileştirilmesini istedi.

Sağlık-Sen Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Şubesi Başkanı Cuma Kerkez, 4'üncü Dönem Toplu Sözleşmede Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarının taleplerini paylaşmak için sendika üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Cuma Kerkez, sağlık çalışanlarının haklarının iyileştirilmesini istedi. 2018-2019 Toplu Sözleşmesi öncesinde taleplerini sıralayan Kerkez, şunları dedi:

"Ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalıdır. Sabit ek ödemeler gelir vergisinden muaf olmalıdır. Döner sermaye katsayıları arttırılmalıdır. Süt izni ve yıllık izinlerde döner sermaye kesintisi yapılmamalıdır. Nöbet ve icap nöbet ücretleri arttırılmalı ve nöbet ve icap nöbet ücreti alamayanlara ödeme yapılmalıdır. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına yıpranma payı verilmelidir. Üniversite hastanelerinde çalışan personelin döner sermaye katsayıları arttırılmalıdır. Çalışanlar için kreş imkanı sağlanmalı veya 250 lira kreş yardımı verilmelidir. Sonuç olarak sağlık çalışanları üzerindeki vergi yükü ve ağırlıklar kalkmalı döner sermaye kesintileri olmadan yılda 30 gün olan yıllık iznini kullanabilmelidir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------------

Toplantıya katılanlar

Cuma Kerkez'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-

==============================================

Dağhan bebek mucizesi (2) (Geniş Haber)

ANTALYA'da 24 haftalıkken 800 gram dünyaya gelen, bağırsaklarındaki çürüme-delinme nedeniyle ameliyata alınan, 3 ay yoğun bakımda kalan Dağhan Erturhan bebek, doktorlarının başarılı müdahalesi, anne ve babasının sevgisiyle hayata tutunmayı başardı.

Mimar anne 32 yaşındaki Ezgi Akgün Erturhan, Dağhan bebeğin 24 haftalık doğan bir mucize olduğunu söyledi. Erturhan, anne karnında 21 haftalıkken ultrasonografide bazı şeylerin ters gittiğinin saptandığını, çeşitli önlemler alınmasına rağmen bebeğin karnında 24 hafta durabildiğini belirtti. Doğumdan sonra doktorların 'Her an her şey olabilir' dediğini kaydeden Erturhan, bir hafta sonra Dağhan'ın durumunun kötüleştiğini, bağırsaklarındaki çürüme- delinme nedeniyle acil ameliyata alındığını aktardı. Anne Erturhan, "Ameliyattan sonra 'Yaşayabilir de yaşamayabilir de' dendi. Durumunun ağır olduğu anlatıldı, her şeye hazırlıklı olmamamız gerektiği söylendi. Dağhan dünyaya geldiğinde 800 gramdı. 1 kilonun altındaki bebeklerin güçlü olmadığını biliyorduk. O ameliyat, hayatımızın en kötü ve en uzun saatleriydi. Ama Dağhan başardı" diye konuştu.

'AMELİYATI ADETA NEFESİMİ TUTARAK YAPTIM'

Anne Erturhan ameliyattan sonra doktorun kendilerine, "O kadar küçük ki adeta nefesimi tutarak yaptım ameliyatı" dediğini vurgulayarak, "Doktorumuz bu kadar küçük olmasına rağmen ameliyatın başarılı geçtiğini, bağırsağın az bir bölümünü aldığını söylemişti" dedi.

Ameliyatın ardından Dağhan'ın 24 saat içinde dışkı yapmasını beklediklerini anlatan anne Erturhan, şunları söyledi: "Bunu duyduğumuzda sevinelim mi üzülelim mi bilemedik. Yine bir bekleyiş başladı. Yoğun bakımda yanında olamadığımız için bir hemşire hanıma rica ettik, 'Ne olur bize dışkı yapınca haber verin' diye. ve bir süre sonra bize hemşire hanımdan mesaj geldi. Sadece dışkı yaptığını gösteren bir emojiydi. Bir dışkıya anne baba bu kadar mı sevinebilir? Havalara uçtuk. Bundan sonra 85 gün yoğun bakımda tedavi süreci başladı. Artık geçti. Dağhan artık çok sağlıklı, 7 aylık. Çok mutluyuz."

ARTIK SORUNUMUZ YEMEK YEDİ, YEMEDİ ŞEKLİNDE

İlk bebekleri olan Dağhan'la birlikte çok zor bir süreç geçirdiklerini vurgulayan baba 33 yaşındaki Okan Erturhan ise artık Dağhan'ın akranlarıyla aynı sorunlar yaşadığını söyledi. Baba Erturhan, "Şimdi yemek yedi, yemedi, yataktan düştü gibi başka sorunlarımız var. Onca zor zamandan sonra şimdi bunlar bize öyle rahat geliyor ki" dedi.

DOĞDUĞUNDA YAŞAM SINIRINDAYDI

Dağhan'ın 24 haftalık dünyaya geldiğinde yaşam sınırında olduğunu belirten Medstar Topçular Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Meral Oruç ise şunları söyledi: "Dağhan hepimizi çok korkuttu. Bizim hiç istemediğimiz bir doğum haftasında dünyaya geldi. Organları henüz gelişmemiş olduğu için pek çok sıkıntıyla karşılaştı. 3 ay yoğun bakımda kaldı. Bu süre içerisinde organları gelişene kadar çeşitli tedaviler aldı ancak daha ilk haftasını doldurmamıştı ki bağırsaklarıyla ilgili ciddi sorun oluştu. Zor bir ameliyat geçirmek zorunda kaldı. Ama sonrasındaki tedavilere çok güzel yanıt verdi ve taburcu oldu. Şimdi 7 aylık ve akranlarının yapabildiği her şeyi yapabiliyor. Çok şükür gayet sağlıklı."

800 GRAM OLDUĞU İÇİN ZOR BİR AMELİYATTI

Minik Dağhan'ın ameliyatını gerçekleştiren Çocuk Cerrahı Hakkı İrgil ise "Dağhan doğduğunda 800 gramlık küçücük bir kuzuydu" diyerek, şöyle devam etti: "Yoğun bakıma alınmıştı. Gidip gelip bakıyorduk. Bir gün yeni doğan uzmanımız bağırsaklarında bir problem olduğunu söyledi. Bağırsakları delinmiş ve çürümüştü. Prematüre bebeklerin bağırsakları beslenmeye hazır olmadığı için, çürüme ve küçük noktasal delinmeler şeklinde parçalanmalar olabiliyor. Ameliyat olması gerekiyordu ama Dağhan 800 gram olduğu için ameliyatı çok zordu. Ama başarılı bir ameliyat geçirdi. Ameliyattan sonra uzun süre yoğun bakımda kaldı. Şimdi ise gayet sağlıklı."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Dağhan'ın anne ve babasıyla röportaj

Dağhan'ın annesiyle görüntüleri

Doktorun bebeği sevmesi

RÖP 1: Meral Oruç (Doktor)

RÖP 2: Hakkı İrgil (tedaviyi yapan doktor)

HABER: Selma KUNAR- KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA,

==============================================

Mersin'in Litvanya'daki 'kardeş kenti' Klaipeda'dan bir grup öğrenci, kente geldi.

Gençlik Değişim Programı kapsamında 22 Temmuz-6 Ağustos tarihlerinde düzenlenen etkinliğe 10 yabancı ve 10 Türk öğrenci katıldı. Kentin tarihi ve turistik yerlerini gezen yabancı ve Türk öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı da ziyaret etti. Konuk öğrencilere Mersin'in tarihi, kültürü, ekonomik ve sosyal yaşamı hakkında bilgi veren Başkan Kocamaz "Özellikle gençlerin birbirini tanıması, gelecekte ülkeleri gençler yöneteceği için dünya barışına da katkı sağlayacaktır. Gençlerin birbirlerini daha yakından tanıması, samimiyetini artırması, birbirlerinin kültürlerini tanıması, onları anlaması gelecek açısından çok önemli" dedi.

Litvanyalı öğrencilerin takım lideri Vida Bubliauskiene da "Kültürünüzü daha yakından tanıyabilmek için öğrencilerimiz ailelerde kalarak, çok güzel bir fırsat yakaladılar" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------

Öğrencilerin gelmesi

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın karşılaması

Başkan Kocamaz'ın gelen öğrenci sorumluları ile oturması

Başkan Kocamaz'ın gelen konuklardan bilgi alması

Konukların Kocamaz'a hediyeler vermesi

Başkan Kocamaz'ın konuşması

Kocamaz'ın gelen öğrenci sorumlularına plaket vermesi

Kocamaz'ın öğrencilerle fotoğraf çektirmesi

Konuk öğrencilerin belediye önünde pankart açması

Haber-Kamera: MERSİN,

================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement