Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Dha Yurt Bülteni-6

1)ANTALYA'DA GÖZALTILARI PROTESTO EDEN GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİANTALYA'da, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen gruba, polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

04.11.2016 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ANTALYA'DA GÖZALTILARI PROTESTO EDEN GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİ

ANTALYA'da, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen gruba, polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polis, HDP İl Eş Başkanı İhsan Nergiz'in de aralarında bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen bir grup, saat 12.30'da HDP İl Başkanlığı binasından çıkarak Cumhuriyet Meydanı'na yürümek istedi. Polis, yürüyüşün kanunsuz olduğunu belirterek, gruba, il binasına dönmesi uyarısında bulundu. İkazlara rağmen yürümek isteyen grubun önü, çevik kuvvet ekiplerince kesildi. Gruptakilerin yürümekte direnmek üzerine biber gazıyla müdahale edildi. Ardından hazır bekletilen toplumsal olaylara müdahale aracından (TOMA) eylemcilere tazyikli su sıkıldı. Polis, eylemcilerden, aralarından HDP İl Eş Başkanı İhsan Nergiz'in de bulunduğu biri kadın 5 kişiyi gözaltına aldı. Diğer eylemciler ise müdahaleden sonra HDP İl binasına döndü. Polis, binanın çevresinde yoğun güvenlik önlemi alarak beklemeye başladı.

Görüntü DÖkümü

----------------

HDP il binası dış detayı

HDP il binasına asılan pankartlardan detay

Toma müdahalesi

Gözaltı ve arbedeler

İkinci defa toma müdahalesi

Yere düşenler ve gözaltına alınmaları

510 MB/// 04.32"

HABER: Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

==================================================

2)SİİRT'TE ESNAFA KEPENKLERİNİ KAPATMALARI UYARISI YAPAN 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

HDP'ye yönelik operasyonun ardından bugün sabah saatlerinde Siirt kent merkezinde, esnafın kepenk kapatması yönünde uyaran 6 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. HDP'ye yönelik operasyon ve milletvekillerinin gözaltına alınması amacıyla bugün saat 13.00'da yapılması düşünelen basın açıklaması öncesi HDP ve DPB'li oldukları ileri sürülen bazı kişiler, kent merkezindeki Güres, Aydınlar ve Cumhuriyet Caddeleri üzerinde işyeri bulunan esnafı dolaşarak kepenk kapatmaları uyarısında bulundu. Aynı kişiler, esnafın kepenklerini kapattıktan sonra saat 13.00'da yapılacak basın açıklamasına katılmalarını istediği öğrenildi. Bu kişilerin esnafı dolaşarak uyardığı haberinin duyulması üzerine kısa süreli çalışma yapan polis, esnafı kepenk kapatmaları uyarısı yapan 6 kişiyi gözaltına aldı. Kent merkezinde HDP'li milletvekillerin gözaltına alınması nedeniyle başlayan gerginlik sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------

Esnafı uyardıkları belirtilen kişilerin gözaltına alınması

Yaşanan kısa süreli arbede

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU/SİİRT, -

===================================================

3)HASTANEDE YATAN BABASININ GÖRMESİNE İZİN VERMEYEN GÜVENLİKÇİYİ VURDU

O ANLAR HASTANENEN GÜVENLİK KAMERALARINCA SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde özel bir hastanede kalp krizi şüphesiyle tedaviye alınan babasını görmeye gelen Taner Kılıç, görüşüne izin vermeyen hastane görevlileriyle tartışıp, özel güvenlik görevlisi Ömer Özdemir'i tabanca ile vurarak yaraladı. Kaçan zanlı Özdemir, bugün emniyete giderek teslim oldu.

Olay Çerkezköy'de özel bir hastanede gece meydana geldi. Sebahattin Kılıç, geldiği özel hastanede kalp krizi geçirdiği şüphesiyle yoğun bakın ünitesinde tedavi altına alındı. Bir süre sonra hastaneye gelen Kılıç'ın çocuklarının da arasında bulunduğu yakınları, yoğun bakım ünitesindeki hastayı görmek istemelerine izin verilmeyince, görevlilerle tartıştı. Hastanede taşkınlık çıkarın hasta yakınları ile görevlileri arasındaki arbede sırasında Kılıç'ın oğlu Taner Kılıç, üzerinde taşıdığı tabancayı çıkarıp, hastanenin özel güvenlik görevlisi Ömer Özdemir'e ateş açtı. Hastane güvenlik kameralarını saniye saniye kaydettiği olay sırasında Özdemir sol bacağına aldığı kurşunla yere yığılırken, hastanede bulunanlar büyük panik yaşadı.

Güvenlik görevlisini tabanca ile yaralayan Taner Kılıç, daha sonra hastaneden kaçtı, polise olaya karışan 2 kişiyi gözaltına aldı.

Polisin her yerde aradığı Kılıç, bugün avukatı ile birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. Kılıç'ın olayda kullandığı tabancayı kaçarken düşürdüğünü söylediği öğrenildi. Bacağından yaralanan güvenlik görevlisi Ömer Özdemir de hastanede ameliyat edilirken, durumunun iyi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Zanlının görevlileriyle tartışması

Zanlının hastaneye girişi

Silahlı saldırı anı

Tabancayla güvenlik görevlisinin vurulması

Güvenlik görevlisinin yerde yatması

Hastane içindekilerin panik anları

Çocukları teselli etmesi

Zanlının hastaneden kaçışı

Olay yerindeki detaylar

Polisin hastaneye gelmesi

Yaralıya hastanede müdahale

Haber-Kamera: Şaban KARDEŞ/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),

===================================

4)BİTLİS'TE BULUNAN EL YAPIMI DÜZENEKLER İMHA EDİLDİ

BİTLİS'te yürütülen 'Şehit Piyade Uzman Onbaşı Hasan Hüseyin Gül-3' operasyonunda, uzaktan kumanda düzeneği bulunan 2 el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi. Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 10'uncu Komando Tugay Komutanlığı'nın Hizan İlçesi Nazar Köprüsü bölgesinde yürütülen 'Şehit Piyade Uzman Onbaşı Hasan Hüseyin Gül-3' operasyonunda dün yapılan arazi aramasında uzaktan komutalı birbirine paralel 2 el yapımı patlayıcı tespit edildi. Patlayıcıların Cumhuriyet Savcısının talimatıyla yerinde imha edildiği belirtilirken, bölgedeki operasyonlar sürüyor.

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, -

====================================================

5)CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI ŞENER: 15 TEMMUZ İŞGAL HAREKETİYDİ

CUMHURBAŞKANI Başdanışmanı İhsan Şener, ülke üzerinde operasyonların yapıldığını belirterek, "15 Temmuz darbe girişimi değil, işgal hareketiydi" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, Gaziantep'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen 'Türkiye'de Yönetim Sistemi Sorunu ve Yeni Anayasa Talebi' seminerine katıldı. Seminerde konuşan İhsan Şener, ülke üzerinde operasyonların yapıldığını kaydetti. 15 Temmuz darbe girişimin işgal hareketi olduğunu belirten Şener, şunları dedi: "En son yaşadığımız 15 Temmuz böyle bir operasyondur ve bu operasyona gerçekten milletimizin sağduyusu, gayreti, Cumhurbaşkanımızın milleti uyarması bu ahlaksız sınıfın girişimini bertaraf etmiştir. Bu zamana kadar Türkiye darbelere yabancı değil. Türkiye'de 1950 yıllara kadar tek parti vardı. 1950'den sonra her on yılda bir askeri bürokrasi Türkiye'de yönetime bir şekilde el koymuştur ve her el koymada kan dökülmemiştir. Sonraya dair idamlar olmuş, hak mahrumiyetleri olmuş. Bunlar ayrı bir şey ama darbe sırasında kan dökülmemiştir. Bu aslında yönetime el koymak için hazırlanmış bir darbe girişimi değildir. Henüz sıcaklığını koruyor ama önümüzdeki günlerde üzerinde tartışacağımız yeni bilgiler ortaya çıkacak. Türkiye'yi bölgedeki terör örgütleri ve uluslararası sistemin işgaline hazır hale getirecek bir gayretti bu. Bu bir darbe girişimi değil işgal hareketiydi. Dolayısıyla daha kanlı başladı ve çok acımasız kime kurşun attığını bilmeden, insanları tarayıp öldürerek şehit etti. Bunu biz canlı olarak yaşadık. Bu kadar gözü dönmüşlük, bu kadar milletine ihanet içinde olan başka bir sınıf olamazdı. Alçak grubun kendi başına bunu yaptığını değerlendirmek eksik olur. Bu alçak hainlerin arkasında kimler, hangi gruplar, hangi istihbaratlar, hangi devletler var? Bunlar süreç içerisinde açığa çıkacaktır."

Yeni Anayasa çalışmaları hakkında bilgi veren Şener, "Yeni anayasa milletimizin temsilcileri tarafından hazırlandı. Bunlar önümüzdeki günlerde ilgililerin bu işi meclisten geçirip, halkın önüne getirecek beğenisine sunulacak. Eğer milletimiz bu anayasayı yapar, yürürlüğe koyarsa emin olun, önümüzdeki on yılda Türkiye'nin ne kadar şahlanıp, yoluna devam edeceğine ömrü olanlar görecektir" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Seminere katılanlar

İhsan Şener'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: İHA

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 305 MB

====================================================

6)SAKARYA'DA 30 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

SAKARYA'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı gözaltına alındığında adliye önündeki protestoya katılan 12 kişi ile FETÖ'nün emniyet içindeki yapılanması kapsamında gözaltına alınan 17 polis ve 1 polis teknikeri olmak üzere 30 kişi adliyeye sevk edildi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ'nün emniyet içindeki yapılanmasına yönelik 9 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 17 polis ve 1 polis teknikerini gözaltına aldı. FETÖ'ye üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan Sakarya Eski Asayiş Şube Müdürü Hayati Bayazıt, Komiser Yardımcısı Ercan D. ile polis memurları Salih Y, Ercan F, Kadir G, Faruk T, Hasan Y, İsmet S, Ercan A, Musa B, Galip M, Aydın E, Harun Ü, Mustafa Ş, Hasan K, Fazlı E, İbrahim Ş. ve polis teknikeri Ahmet G.'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Polis, 16 Aralık 2014'te Sakarya Adliyesi önünde dönemin Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın gözaltına alınması ve Samanyolu televizyonuna destek için yapılan eyleme katılanlara yönelik de operasyon düzenledi. Amerika talimatlı olduğu öne sürülen eyleme katılanların adreslerine eş zamanlı yapılan baskında aralarında öğretmen, işçi, veteriner, gazeteci ve esnafların bulunduğu 12 kişi 'Yasa dışı faaliyette bulunma' iddiasıyla gözaltına alındı. Terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen Yıldıray Ç, Arif S, Ahmet T, Serdar Y, Zahra Y, Arif U, Erdem A, Öztürk A, Furkan C, Fatih E. ve FETÖ'ye bağlı yayın organlarında çalışan Salih H. ile Duran S.'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Eyleme katılan şüphelilerden bir çoğunun ByLock'u kullandıkları belirlendi.

Sorguları tamamlanan 30 kişi bu sabah adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

HABER-KAMERA: Aziz GÜVENER-ADAPAZARI(Sakarya), -

=====================================================

7)4 İLDE SAĞLIKÇILARA FETÖ OPERASYONU: 36 GÖZALTI

GAZİANTEP merkezli 4 kentte yapılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 36 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Gaziantep, Osmaniye, Şanlıurfa ve Kayseri'de yapılan operasyonlarda 36 sağlık personelinin gözaltına alındığı belirtilerek, "15 tabip, 4 hemşire, 3 ebe, 2 biyolog, 8 sağlık teknikeri, 1 sağlık memuru, 1 veri hazırlama kontrol memuru, 1 araştırmacı, 1 mühendis olmak üzere toplam 36 sağlık personeli hakkında örgüte üye olmak suçundan dolayı gözaltı işlemi uygulanmış olup, 8 şüpheli hakkında ise arama, gözaltı ve yakalama işlemlerine devam edilmektedir" denildi.

GAZİANTEP/DHA

==================================================

8)1 GÜNLÜK EVLİ ASUMAN, YAŞAMA 1 AY TUTUNABİLDİ

ANTALYA'da 1 ay önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan 1 günlük evli Asuman Erol, dün gece yaşamını yitirdi.

Kaza, 2 Ekim günü saat 21.00 sıralarında Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Manisa'da düğün yapan 1 günlük evli 36 yaşındaki Asuman ve 30 yaşındaki İsmail Erol çifti, 45 PY 091 plakalı otomobille Antalya'ya yola çıktı. Çallı Kavşağı'ndan Düden Kavşağı istikametine giden İsmail Erol yönetimindeki otomobil, başka bir aracın sıkıştırması sonucu karşı şeride geçti. Refüjü aşarak şerit ihlali yapan otomobil, karşı yönden gelen Murat Şafak idaresindeki 07 HDC 22 plakalı otomobile çarptı. Kazaya Gökhan Özcan yönetimindeki 07 AZF 82 plakalı otomobil ile Can Şen yönetimindeki 35 HEF 49 plakalı araç da karıştı. Kazada İsmail Erol hafif, eşi Asuman Erol ağır yaralandı. Erol çifti, ambulanslarla hastanelerde tedaviye alındı.

Yaklaşık 1 aydır hastanede tedavisi süren Asuman Erol, dün gece yaşamını yitirdi. Yakınları tarafından cenazesi hastane morgundan alınan Asuman Erol'un, Manavgat'ta toprağa verileceği kaydedildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Asuman Erol'un yakınından röp

Adli Tıp detayı

Cenaze araçları

Bekleyen kalabalıktan

Cenazenin tabuta alınması

Tabutun adli tıp morgundan çıkarılıp cenaze aracına yerleştirilmesi

Asuman Erol'un eşi İsmail Erol detay

306 MB/// 2,45

Haber: Bülent TATOĞLULLARI- Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

======================================================

9)MEYVE KASALARINDAN ESRAR ÇIKTI

OSMANİYE'de polisin şüphe üzerine durdurduğu kamyondaki, sebze meyve kasaları arasından 87 kilogram esrar maddesi çıktı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri E90 otoyolundaki bir dinlenme tesisinde uygulama yaptı. Ekipler, Bahçe İlçesi yönünden Osmaniye'ye doğru seyir halinde olan 21 FD 970 plakalı kamyonu durdurdu. Araç sürücüsü 21 yaşındaki Remzi T.'nin şüpheli hareketleri ve ifadeleri nedeni ile polis aracı detaylı aramak üzere Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürdü. Aramada kamyonetin arka kısmındaki sebze - meyve kasalarının arasına gizlenmiş 87 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Uyuşturucu maddenin Diyarbakır'dan yüklendiği ve Adana'ya götürüldüğü öğrenilirken, 'sigara' ve 'uyuşturucu' kaçakçılığı suçundan iki ayrı kaydı bulunan sürücü Remzi T. gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü tabelası

Kamyondaki kasalar

Kasaların bağlandığı iplerin sökülmesi

Çekiçle kasa kapaklarının açılması

Tahta kasalar arasından esrar poşetlerinin görülmesi

Kasalar arasındaki esrar poşetlerinin aşağı atılması

Esrar poşetlerinin bıçakla kesilmesi

Esrar maddesinin görülmesi

Paketlerin taşınması, esrar maddesinden yakın görüntü

Esrar poşetlerinin emniyet merdivenlerine dizilmesi

Kamyon ve yere atılmış tahta kasaların geniş görüntüsü

Emniyet tabelası önünde esrar poşetleri

Esrarların terazide tartılması

SÜRE: 02' 06" BOYUT: 67.1 MB

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement