Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Sahte estetikçi kuaför, 'hırsızlık' suçundan tutuklandıADANA'da kendini doktor olarak tanıtıp kalıcı dolgu yaptığı kadınların sağlık sorunları yaşamasına neden olduğu iddia edilen 34 yaşındaki kuaför Soner Gülnaz, hırsızlık suçundan yargılandığı davada 5 yıl 3 aylık hapis cezası...

06.05.2017 13:16

Sahte estetikçi kuaför, 'hırsızlık' suçundan tutuklandı

ADANA'da kendini doktor olarak tanıtıp kalıcı dolgu yaptığı kadınların sağlık sorunları yaşamasına neden olduğu iddia edilen 34 yaşındaki kuaför Soner Gülnaz, hırsızlık suçundan yargılandığı davada 5 yıl 3 aylık hapis cezası kesinleşince, yakalanıp cezaevine gönderildi.

Kentteki bir marketten 2012'de 2 şişe rakı çaldığı gerekçesiyle Erdemli 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Soner Gülnaz'a 5 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Cezası Yargıtay'ca onanan Gülnaz, teslim olmadı. Dudaklarına kalıcı dolgu yaptığı kadınların hastanelik olmasının ardından gündeme gelen Soner Gülnaz, Aranan Şahıslar Büro Amirliği'nde görevli polislerce merkez Seyhan İlçesi'ndeki Namık Kemal Mahallesi'ndeki evinde yakalandı. Kendini doktor olarak tanıtıp kadınlara kalıcı dolgu yaptırdığı yönündeki suçlamaları reddeden Soner Gülnaz, Kürkçüler Cezaevi'ne gönderildi.

Mağdur ettiği kadınların şikayeti üzerine hakkında savcılık soruşturması süren Soner Gülnaz'ın hırsızlığın yanı sıra yaralama ve hakaret gibi çok sayıda suç kaydının bulunduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlının adliyeye getirilmesi (Kapşonu başına örten şahıs)

(ARŞİV)

Adliyenin genel görüntüsü

Kürkçeler cezaevi genel görüntüsü

Haber: Yusuf BAŞTUĞ -Kamera: ADANA,

================================================

(Tekrar) Yeni doğan Suriyeli bebek hava ambulansı ile sevk edildi

KARABÜK'te, yemek borusu gelişmemiş şekilde doğan, aynı zamanda yemek borusu ile akciğer arasında delik olan Suriye uyruklu Albatol Al Ghars, solunum sıkıntısı ve yemek borusu tıkanıklığı nedeniyle hava ambulansıyla Ankara'ya sevk edildi.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün dünyaya gelen Albatol Al Ghars, solunum sıkıntısı nedeniyle tedaviye alındı. Solunum cihazına bağlanan bebek, durumu ağırlaşınca sevk edilmesi kararlaştırıldı. Sağlık Bakanlığı'ndan talep edilen hava ambulansı İl Jandarma Komutanlığı helikopter pistine iniş yaptı. Hastaneden ambulansla getirilerek hava ambulansına nakledilen Albatol Al Ghars, Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Uzmanı Servettin Ekmen, bebeğin yemek borusunun gelişmemiş şekilde doğduğunu, yemek borusu ile akciğer arasında da delik olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Bu yüzden bebeğin ağır bir ameliyat geçirmesi gerekiyor. Buna eşlik eden başka anomalileri de var. Kalp anomalisi var. O yüzden biz daha teşekküllü çocuk kardiyolojisinin, çocuk cerrahisinin olduğu Ankara Sami Ulus Hastanesi'ne gönderiyoruz. Burada ameliyat olduktan sonra tekrar bize dönecek. 36 haftalık normal doğum. Ama pek takiplerine gitmeyen bir hasta maalesef. O yüzden doğumda zorlandık. Solunumu yoktu, kalbi yavaş atıyordu. Canlandırma yaptık. Solunum cihazına bağladık. Şu an hala solunum cihazına bağlı. Takipsiz bir gebelik olduğu için bazı sıkıntılar yaşadık."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

-Bebeğin 112 ambulansından indirilmesi

-Bebeğin helikoptere götürülmesi

-Helikopterin havalanması

-Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Uzmanı Servettin Ekmen'in açıklaması

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

======================================================

'FETÖ'den tutuklanacaksınız' diyerek 2 kişiyi dolandırdı

ZONGULDAK'ta 25 yaşındaki K.O., telefonda kendisini polis olarak tanıttığı 2 kişiyi, "FETÖ şüphelisiniz. İstediğim parayı verirseniz sizi tutuklanmaktan kurtarabilirim" diyerek dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

K.O., geçen 25 Nisan'da telefonla aradığı kişiye kendisini polis olarak tanıtıp, "FETÖ şüphelisisiniz. İstediğim parayı verirseniz sizi tutuklanmaktan kurtarabilirim. Aksi halde tutuklanacaksınız" dedi. K.O., kendisine inanan ve parayı vermeyi kabul eden kişiyle buluşup getirdiği 77 bin lirayı alarak kayıplara karıştı. K.O., 2 Mayıs'ta da Alaplı İlçesi'nde bir kişiden aynı yöntemle 1 altın bilezik, 2 altın yüzük ve 1 altın küpe aldı. K.O., 1 gün sonra Ereğli İlçesi'nde aynı yöntemle dolandırmaya kalktığı kişinin şüphelenip polise ihbarda bulunması üzerine yakayı ele verdi.

Polisin yaptığı çalışma sonucu eşkali ve kimliği belirlenen K.O., Zonguldak 100. Yıl Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde İstanbul'a gitmek üzere bindiği otobüste yakalandı. Gözaltına alınan K.O., ifadesinde suçlamaları kabul ederken, dolandırdığı kişilerden aldığı paraları bankalarda çeşitli hesaplara havale yaptığını ileri sürdü. Polis, söz konusu hesapları incelemeye aldı. Emniyette işlemleri tamamlanan K.O. adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-Polis araçlarının adliyeye gelmesi

-Şüphelinin araçtan indirilmesi

-Adliyeye sokulması

-Adliyeden detaylar

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

=======================================

Kartsız binen yolcu indirilince otobüsü taşladı

ANTALYA'da, özel halk otobüsüne kartsız binen yolcu, önce kendisini uyaran şoförle tartıştı, sonra arkadaşının motosikletiyle takip ettiği aracı taşladı. Olay sırasında yolcular panik yaşadı.

Olay, saat 10.30 sıralarında Kepez İlçesi Sütçüler Mahallesi Sütçüler Caddesi'nde meydana geldi. Varsak depolama alanından şehir merkezine sefer yapan VF 66 tabela numaralı 07 AU 0419 plakalı Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait denetimli özel halk otobüsüne, Sütçüler Caddesi'nde 25- 30 yaşlarında adının Hasan olduğu belirtilen yolcu bindi.

Otobüs şoförü Yusuf Hafif, biniş kartı olmayan yolcuya, diğer yolculardan kart alarak ücretini ödemesi konusunda uyarıda bulundu. Bunun üzerine biletsiz yolcu ile şoför arasında tartışma yaşandı. Ödeme yapmayan yolcu, bir kaç durak sonra otobüsten indi. Kısa süre sonra plakası alınamayan ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin kullandığı motosikletin yolcu koltuğunda oturan Hasan adlı yolcu, otobüse yanaşarak şoföre küfür etti. Bununla da yetinmeyen saldırgan, seyir halindeki otobüsü taşlayarak kaçtı.

Yolcular büyük korku yaşarken, Yusuf Hafif, durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri inceleme yaptı, şoför ve yolcuların ifadesine başvurdu.

Otobüs şoförü Yusuf Hafif, Şelale durağında otobüse binen yolcunun biniş kartı olmadığını, bu nedenle kendisini uyardığını söyledi. Diğer yolculardan kart alarak biniş ücretini ödemesini istediğini anlatan Hafif, "Birkaç durak gittik ancak ödeme yapmadı. Ödeme yapmayacaksa inmesini istedim. İnerken bana küfür etti. Sesimi çıkarmadan yoluma devam ettim. Bir süre sonra başkasının kullandığı motosikletle yanıma yanaştı. Küfür etmeye başladı. Sonra motosikletten indiği gibi otobüsü taşlamaya başladı" dedi.

Camlarına 3- 4 taşın isabet ettiği aracı hemen durdurarak indiğini anlatan Yusuf Hafif, "Bu kez bana da taş atmaya başladı. Otobüste 20'ye yakın yolcu vardı. Attığı taşlar orta ve ön cama denk geldi. Yanımdaki camdan başıma isabet etse otobüs kim bilir nereye savrulacaktı. Yolcular büyük korku yaşadı" diye konuştu.

Saldırganı tanımadığını ancak yolcuların birinin "Hasan yapma" diye bağırdığını duyduğunu da belirten Yusuf Hafif, şikayetçi oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Otobüsten detay

Polis ekipleri

Otobüs şoförü Yusuf Hafif röp

Haber- Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

=========================================

Atıf Yılmaz Ödülleri sahiplerini buldu

MERSİN'de, usta yönetmen Atıf Yılmaz'ın anısına düzenlenen 'Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali gala gecesi, Türk sinemasının ünlü ismi Fatma Girik, Deniz Türkali ve Lale Mansur'u ağırladı.

Forum Mersin Alışveriş Merkezi, Mersin Üniversitesi ve Daraba Film Medya Event Tasarım tarafından düzenlenen festivalde, dereceye giren eserler açıklanıp ödüller sahiplerini buldu. Bu yıl, 'Kurmaca', 'Belgesel' ve 'Canlardırma/Animasyon' olmak üzere üç kategoride 311 eserin yarıştığı festivalde, dereceye giren isimlere ödüllerini ünlü sanatçılar Fatma Girik, Lale Mansur ve Deniz Türkali verdi.

FESTİVALİN İLGİ ODAĞI

Türk sinemasına adını altın harflerle yazdıran Fatma Girik, gala gecesine rahatsızlığı nedeniyle yürüteciyle geldi. Dakikalarca alkışlanan Girik, tavırları ile sempati toplayıp festivalin ilgi odağı oldu. Gözyaşları içinde bir konuşma yapan Atıf Yılmaz'ın eşi Deniz Türkali, "Çok zor bu akşam. 11 yıla inanamıyorum. Burada ağlamaktan nefret ediyorum. Gerçekten vefanın şehrisiniz. Hepinize çok teşekkür ederim. Bu festival hiç bitmesin. Desteklerinizi esirgemeyin. Her şey için çok teşekkürler" dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Gecede, ödüle layık görülen isimlere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Canlandırma/Animasyon kategorisinin birincisi Vadi filmiyle Can Erkan olurken, Erkan'a ödülünü Deniz Türkali verdi. Belgesel kategorisinde ise birincilik ödülü 'Gözyaşı Yolu' filmi ile Engin Türkyılmaz'ın oldu. Türkyılmaz, ödülünü oyuncu Lale Mansur'un elinden aldı. Mansur, ödülü verdikten sonra yaptığı konuşmada, "Eğer Atıf Ağabey bana inanmamış olsaydı, şu anda karşınızda olmayacaktım" diye konuştu. Animasyon Jüri Özel Ödülü 'Hanim Hanımın Acayip Hayatı' ile Buse Erel'e, Belgesel Jüri Özel Ödülü '301' ile Alican Mansuroğlu ve 'Kamyon' ile Burak Türten'e, Forum Mersin Kurmaca Jüri Özel Ödülü ise 'Asfur' ile Özen Çıngırlar ve 'Oyun' ile Müfit Güzel'e verildi.

ATIF YILMAZ'I ANLATMAK İÇİN BİR SENE YETMEZ

Festivalde söz alan Fatma Girik, Atıf Yılmaz'ı anlattığı konuşmasında şunları söyledi: "Bu gece gençlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Benim bu yaşım bedenime sığmıyor. Atıf Yılmaz'ı anlatmak, kısacık, bir saat, bir hafta, bir ay, bir sene yetmez. Onunla beraber yaşamak, onunla film çekmek, onun hakkında yazılan kitapları okumak, onun çektiği filmleri seyretmek, belki o zaman Atıf Yılmaz'ı tanırsınız. Ama en iyi tanıyan tabi ki, Deniz Türkali. Ondan dinlemek çok daha güzel."

Ardından Girik, 'Evbark' isimli eseriyle Kurmaca dalı birincisi olan Pınar Öğünç'e ödülünü verdi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Festivalden görüntüler

Ödül töreninden görüntüler

Deniz Türkali'nin ödül vermesi

Türkali'nin konuşması

Lale Mansur'un ödül vermesi

Mansur'un konuşması

Fatma Girik'in ödül vermesi

Girik'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: MERSİN,

===========================================

Liselerarası Tiyatro Şenliği başladı

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde bu yıl 5'incisi düzenlenen Liselerarası Tiyatro Şenliği başladı. Türk ve dünya tiyatrosundan oyunların sergilendiği şenlik 23 Mayıs'ta sona erecek.

Alanya Belediye Tiyatrosu ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Liselerarası Tiyatro Şenliği başladı. İlçedeki 6 özel ve devlet okulunun öğrencileri tarafından sahnelenen oyunlardan oluşan şenlik, Alanya Özel Hamdullah Emin Paşa Lisesi (ÖHEP) öğrencilerinin oyunu, ünlü şair ve yazar Nazım Hikmet'in 'Ferhad ile Şirin' gösterimiyle başladı.

Yönetmenliğini Vedat Akbulut'un üstlendiği oyun salonu dolduran yaklaşık 500 kişi tarafından ayakta alkışlandı. Şenliğin ikinci oyununda rejisörlüğünü Nilay Kara'nın yaptığı 'Ağaçlar Ayakta Ölür' oyunuyla Fevzi Alaettinoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri seyirciyle buluştu.

Tiyatro şenliği 11 Mayıs'ta Esra Tığlı Kutertan'ın yönettiği ve TED Koleji'nin sahnelediği 'Hastalık Hastası' oyunuyla devam edecek. Şenliğin diğer oyunları ise 13 Mayıs Bahçeşehir Koleji 'Kanlı Düğün', 19 Mayıs Doğa Koleji 'İçlerinden Hangisi', 20 Mayıs Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi 'Ağzı Çiçekli Adam' olacak.

ÖDÜL VERİLECEK

Oyunların gösteriminin ardından 23 Mayıs'ta ödül töreni düzenlenecek. Jüri üyeleri Mustafa Erman Doğan, Nejat Koper, Abdullah Yasin Kınay, Çiğdem İyiaksu'nun değerlendirdiği şenlikte dereceye giren oyunlara, en iyi oyun, dekor, kostüm, yardımcı kadın, yardımcı erkek, en iyi kadın, en iyi erkek ve en iyi oyun dallarında ödüller verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

-Ağaçlar Ayakta Ölür oyunundan genel ve detay görüntüler

Kaset Durumu: Link geçilecek

Haber- Kamera: Engin ANAK/ALANYA(Antalya)

===============================================

Belediye araçları kurban kesilerek hizmete alındı

ISPARTA'nın Yalvaç Belediyesi'ne yeni alınan araçların tanıtıldığı törende 2 büyükbaş hayvan kurban edildi.

Yalvaç Belediyesi tarafından alınan binek araç, kamyonet, kamyon, süpürge aracı, iş makinesi, kazıcı ve itfaiye araçlarından oluşan 27 aracın tanıtımı ve hizmete alımı dolayısıyla dün tören düzenlendi. Hıdırellez kutlamaları çerçevesinde düzenlenen törende ilk olarak cuma namazı öncesi Devlethan Camii'nde mevlit okutuldu. Namaz çıkışı tüm araçlar Çınar Bulvarı'nda konvoy halinde belediye hizmet binası önüne geldi.

YOL ÜZERİNDE KURBAN EDİLDİLER

Burada araçlar için kurban kesimi yapıldı. Kamyonete yüklenerek getirilen her biri yaklaşık 300 kiloluk 2 büyükbaş hayvan, iple ayaklarından kepçeye bağlandıktan sonra çekilerek aşağı indirildi. Ardından askıya alınan hayvanlar, İlçe Müftüsü Abdülkadir Çakıl'ın duası ve tekbirler eşliğinde sırayla kurban edildi. Hayvanların kesilme anını törene katılan kalabalık izledi. Bazıları olan biteni cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı.

Kurban kesimi sonrası bir işçinin eline sürdüğü kanı Belediye Başkanı MHP'li Halil Hilmi Tütüncü'nün alnına ve yeni araçlara sürmesiyle kaza ve belaların def edilmesi temenni edildi. Araçlar daha sonra konvoy halinde şehir turu attı. Belediye tarafından yenilenen akaryakıt istasyonunun açılışıyla tören sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------

Kurbanlıkların araçtan indirilmesi

Yerde sürüklenmesi

Kalabalıktan detay

Araçlardan detay

Kurbanların kesilmesi (kanlı görüntü)

Hayvanların kepçelere asılması

Dua edilmesi

Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü'nün alnına kan sürülmesi

Konvoydan detay

Haber- Kamera: Nurettin ARKAN/YALVAÇ (Isparta),

==========================================

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Denizli'de toplandı

DENİZLİ'de 'Sağlıklı Kentlerde Jeotermal Kaynakların Kullanımı' konusunun ele alınacağı Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin iki gün sürecek 26. Olağan Meclis Toplantısı, birlik üyesi belediye başkanları ve uzmanların katılımıyla başladı.

'Jeotermal Kaynakların Özellikleri ve Potansiyelleri', 'Sağlıkta Jeotermal Kullanımı ve Jeotermal Turizm', 'Jeotermal Enerji ve Tarımsal Kullanımı' konularının ele alınacağı Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 26. Olağan Meclis Toplantısı Karahayıt Richmond Termal Otel'de başladı. Toplantıya Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Üniversitesi Jeofizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Aydın ve Türkiye'nin çeşitli kentlerinden 64 üye belediye başkan ve temsilcileri katıldı. Toplantıda, birliğe üye olmak için başvuran Balıkesir'in Burhaniye Belediyesi, Kocaeli'nin Körfez Belediyesi ve Antalya'nın Gazipaşa Belediyesi'nin başvuruları kabul edildi ve birliğin üye belediye sayısı 67 oldu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin tekstil üretiminde önemli bir yeri olduğunu hatırlatarak Denizli'nin tükettiğinden daha fazla üreten bir şehir olduğunu söyledi. Başkan Zolan, Denizli'de jeotermal kaynaklarını verimli şekilde kullanacaklarını belirterek, "Sağlık turizmini şehrimizin politik ve sosyal gündeminde üst sıralara çıkarmak, yaşam kalitesini yükseltmek anlayışı çerçevesinde sahip olduğumuz jeotermal kaynakları etkin bir şekilde kullanmayı kendimize ilke edindik. Bu kapsamda sağlıklı bir kent yaratmak için yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik yeni projeler geliştirmeyi ve uygulamaya hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.

"SAĞLIKLI KENTLER PROFİLİ OLUŞTURUYORUZ"

Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son üyelik başvurularıyla üye sayısının 67'ye ulaştığını söyledi. Biriliğin üye belediyelerin talepleri doğrultusunda çalışmalar da yaptığını belirten Altepe, "Sahada mahallelerde, derneklerle, muhtarlıklarla sürekli iletişim halindeyiz. Ülkemizi, dünyamızı, gençlerimizi saran madde bağımlılığına karşı büyük bir mücadele içindeyiz. Bağımlılık ile mücadele çok zor bir konu, süreklilik gerektiren bir mücadele, yerel yönetimler olarak mutlaka mücadelede yer almamız gerektiğini düşünüyoruz" dedi. Altepe, birliğe üye belediyelerin şehir sağlık profili oluşturduklarını belirterek, "Bildiğiniz gibi birliğimizin üyelik kriterleri içinde bulunan şehir sağlık profili, şehrinizde yaşayanların sağlığının ve bunları etkileyen faktörlerin niteliksel ve niceliksel bir açıklaması olarak tanımlanmaktadır. Şehir sağlık profili, şehrinizin sorunlarını tanımlar, gelişim için önerilerde bulunur, stratejik planlarınız için rehberlik hizmeti verir. Sağlıklı kentler birliğine üyelik başvurusunda bulunan belediyeler şehir sağlık profillerini hazırlamayı kabul ederek bu başvurularını yapmaktadırlar. Bugüne kadar 64 üye belediyemizden sadece 16 belediyemiz şehir sağlık profili çalışmasını birlik sekretaryamıza ilettiler. Tepebaşı Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen eğitim sonrasında şehir sağlık profili çalışmasını başlatan belediyelerimiz oldu. Temennimiz tüm üyelerimizin kendi şehirleri için çok önemli bir veritabanı sağlayacak bu çalışmayı başlatmaları. birlik danışma kurulu üyelerimiz ve birlik sekretaryamız size rehberlik etmek için desteğe hazırlar" diye konuştu.

Toplantının açılış konuşmaları sonrası belediye başkanları meclis toplantısına geçti. Toplantıda, konunun uzmanları tarafından sağlıklı kentlerde jeotermal kaynaklarının kullanımı konusu ele alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Salondan detay görüntü,

-Başkanlardan detay görüntü,

-Recep Altepe'nin konuşması.

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/DENİZLİ,

=========================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement