Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

13 kahraman askerin şehit olduğu helikopter 300 metreden düştü, mühimmatı infilak etti (EK)1)KOMUTANLAR, HELİKOPTERİN KIRIMA UĞRADIĞI NOKTADAGenelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte 13 askerin şehit olduğu helikopter kazasının olduğu bölgeye geldi.

01.06.2017 13:24

13 kahraman askerin şehit olduğu helikopter 300 metreden düştü, mühimmatı infilak etti (EK)

1)KOMUTANLAR, HELİKOPTERİN KIRIMA UĞRADIĞI NOKTADA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte 13 askerin şehit olduğu helikopter kazasının olduğu bölgeye geldi. Helikopterle kaza bölgesine gelen Orgeneral Akar ve kuvvet komutanlarının bulunduğu helikopterleri havadan taaruz tipi Atak helikopterleri korudu. Daha sonra kazanın olduğu bölgeye iniş yapan Orgeneral Akar ve kuvvet komutanları, helikopter enkazının bulunduğu bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Orgeneral Akar ve beraberindekiler, daha sonra helikopterle bölgeden ayrıldı.

Şırnak'ta 13 askerin şehit olduğu helikopter kazasında düşen Cougar tipi helikopterin kalkış yaptığı Şenoba 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı ile düştüğü bölge arasında yaklaşık kuş uçuşu 2 kilometrelik mesafe olduğu belirtildi. Helikopterin Tugaydan kalktıktan sonra yükselmeye devam ederken, bir tepenin üzerinde bulunan yüksek gerilim hattının 2 teline çarptığı belirtildi. Yüksek gerilim hattına çarpan helikopterin kendi ekseni etrafında dönerek Hezil çayı kenarında bulunan ağaçlık alana düştüğü görüldü. Düşen helikopterin parçalarının geniş bir alana yayıldığı görülürken, bölgedeki askeri birlikler enkaz bölgesindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Bu arada Ankara'dan gönderilen kaza kırım ekibi de, helikopterle bölgeye ulaşarak çalışmalara başladı. Bölgede jandarma ve özel harekat timleri tarafından geniş güvenilk önlemleri alınırken, yüksek gerilim hattının ise henüz onarılmadığı ve elektrik akımının sağlanmadığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Olay yerindeki gerilim hattı

-Enkazdan görüntü

-Güvenlik önlemleri

-Kopan tellerin görüntüsü

-Muhabir anonsları

-Kaza kırım ekibinin bölgeye gelişi

-Paşaların uzaktan görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Felat BOZARSLAN-Ahmet ÜN-Sekvan KÜDEN

=================================================

2)YOLCU OTOBÜSÜ YANDI

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde seyir halindeyken yangın çıkan yolcu otobüsü kullanılamaz hale geldi. İçindeki 45 yolcu ise yara almadan kurtuldu.

Antalya'dan Çanakkale'ye giden Enes Çetin yönetimindeki 16 KK 426 plakalı yolcu otobüsü, dün gece Korkuteli- Fethiye karayolu Güllü Pınar mevkiinde motor kısmından alev aldı. Aracın arkasından duman yükseldiğini gören şoför, otobüsü emniyet şeridine çekti. Alevler otobüsün arkasını tamamen sararken, içindeki 45 yolcu ise şoförün açtığı ön kapıdan indi.

İhbar üzerine olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Otobüste büyük çapta maddi hasar oluştu. Yolcular aynı firmaya ait başka bir otobüse binerek yola devam etti.

Görüntü Dökümü

--------------

Otobüse itfaiyenin müdahalesi (vatandaş cep telefonu kamerası)

21.5 MB/// 00.40ö

HABER- KAMERA: Adem DURMAZ/KORKUTELİ,

===================================================

3)16 YAŞINDAKİ YAĞMUR, ORGANLARIYLA 4 KİŞİYE HAYAT VERECEK

ANTALYA'da geçirdiği kalp krizinden 7 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Yağmur Gümüş'ün organları, 4 kişiye can olacak. İzmir'de ailesiyle oturan Yağmur Gümüş, tatil için geldiği Antalya'da babaannesinin evinde kalp krizi geçirdi. Babaannenin yardım isteği üzerine gelen 112 ekipleri, Yağmur Gümüş'ü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi'ne götürdü. Müdahale eden ekipler, genç kızı hayatta tutmayı başardı. Aynı gün yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Yağmur Gümüş'ün 7 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti.

Ailesinin organ bağışı kararı üzerine hastanede yoğun bir çalışma başlatıldı. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Ünitesi Koordinasyon Sorumlusu Nilgün Bilal, bağışlanan organlardan karaciğerin 65 yaşındaki Gülten Bilgen'e nakledildiğini, böbreklerin çağrılan hastalara yapılacak tetkiklerden sonra nakledileceğini belirti. Bilal, akciğerin ise İstanbul Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir hastaya nakledileceğini söyledi.

Görüntü Dökümü

------------

Üniversite hastanesi dış plan görüntü

Organ bulunan çantanın ambulansa taşınması

Çantanın ambulansa teslimi

Ambulansın havalimanına gidişi

Organ nakil merkez polikliniği dış plan görüntü

Bilgilendirme panolarından görüntü

Organ veren Yağmur Gümüş'ün fotosu

Organ alan Gülten Bilgen'in fotosu

145 MB/// 02.08ö

HABER: Erol AKKIR- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

===============================================

4)İSRAİLLİ MİLYARDER DENİZİN ORTASINA SU PARKI KURDURDU

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ne kiraladığı 'Bella Mare' isimli ultra lüks guletle gelen uluslararası teknoloji şirketi 'RayV'nin Yönetim Kurulu Başkanı İsrailli iş adamı 60 yaşındaki Ron Zuckerman, Bozburun açıklarına demirledi. Zuckerman'ın çocukları eğlenebilsin diye denizin ortasına kurdurduğu su parkı, görenleri şaşkına çevirdi.

Ege'de kalabalık bir grupla mavi tura çıkan Ron Zuckerman, Marmaris'te 'Turkyacht' isimli tur şirketinden daha önce ünlü yıldız Demi Moore'un da mavi tura çıktığı 'Bella Mare' isimli ultra lüks guleti kiraladı. Guletle çeşitli koyları gezen İsrailli işadamı, dün (çarşamba) de Marmaris'in Bozburun mahallesi açıklarında demirledi. Misafirleri ve çocuklarının eğlencesi için ise denizin ortasına su sporları merkezi kurdurttu. Çocuklar daha çok, su parkında oynarken; büyükleri ise jet-ski ile flyboard gibi deniz araçlarını kullanmayı tercih etti. Zuckerman ve beraberindekiler, Güney Ege'deki mavi turunun iki haftalık olduğu öğrenildi.

KÖTÜ GİDİŞİ TERSİNE ÇEVİRMELİYİZ

Türkiye'de yat firmalarının önde gelen isimlerinden olan Türkyacht firmasının ortağı Eyüp Bayraktaroğlu, büyük çabaları sonrasında dünyanın önde gelen zenginlerinin mavi tur için Türkiye'yi tercih etmeye başladığını söyledi. Geçen yıl turizmde yaşanan krize rağmen tanıtıma hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden Bayraktaroğlu, "Bu senenin de beklentisi iyi değil. Fakat ne olursa olsun biz firma olarak Türkiye'yi mavi turda hak ettiği yere getirmek için her türlü imkanı seferber etmeye çalışıyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Su sporları merkezi görüntüsü

Çocukların eğlence görüntüleri

Jet-ski ile flyboard'a binme görüntüleri

(Kaptanın cep telefonuyla çektiği görüntü)

Haber- Kamera: Mustafa SARIİPEK/ MARMARİS (Muğla),

==================================================

5)SİVAS'TA ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE ÜCRETSİZ GELİN SAÇI

SİVAS Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, şehit ve gazi ailelerinin çocukları ile maddi durumu iyi olmayan ailelere düğünlerinde destek olmak amacıyla gelinlerinin saçlarını ücretsiz olarak yapacak.

Sivas Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, yaz aylarının gelmesi ve düğün sezonunun başlamasıyla birlikte şehit ve gazi aileleri ile maddi durumu durumu iyi olmayan ailelere destek olmak için bir proje hazırladı. Proje kapsamında, şehit ve gazi çocukları ile maddi durumu zayıf ailelerin gelinlerine ücretsiz olarak kuaförlük hizmeti verilmesi planlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan, Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Fehmi Tutkun, Türkiye'de ilk defa böyle bir uygulama yapıldığını belirterek, "Projenin sürekli yapılması planlanmaktadır, her yıl Haziran ayında başvurular alınacak, Temmuz ve Ağustos aylarında da 2 ay süreyle uygulanacak. Projeden 50 kişi faydalanacak. Sosyal destek projemizden faydalanmak isteyen yeni evlenecek çiftlerimizin düğün davetiyesi veya nikah randevu belgeleri ile en geç 23 Haziran günü mesai bitimine kadar Sivas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'müze gelerek müracaat formunu doldurmaları gerekmektedir" dedi. Sivas Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Tuncay Baral ise maddi durumu iyi olmayan ailelerin belirlenen kriterlere uygun olması gerektiğini belirterek, gelinle birlikte müdürlüklerine gelen 2 kişinin de bu projeden faydalanacağını söyledi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Halk Eğitim Merkezinden görüntü

- Kuaför atölyesinden görüntüler

-Konuşmalar

Haber-Kamera:  Gökhan CEYLAN/SİVAS,

(189 mb)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement