Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

KILIÇDAROĞLU: BİR İDEAL İÇİN YÜRÜYORUZ (EK)1)PARTİ MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDIAdalet Yürüyüşü'nde Kartepe Uzunçiflik'te mola verilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu içerisine masaların konulduğu çadırda Parti Meclisi toplantısını yaptı.

03.07.2017 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KILIÇDAROĞLU: BİR İDEAL İÇİN YÜRÜYORUZ (EK)

1)PARTİ MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI

Adalet Yürüyüşü'nde Kartepe Uzunçiflik'te mola verilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu içerisine masaların konulduğu çadırda Parti Meclisi toplantısını yaptı. Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü sırasında 2 MYK, 1 grup ve bugün ise Parti Meclisi toplantısı yaptı.

GAZETECİLERLE STK'LARDAN 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NE DESTEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü', İstanbul'a 100 kilometre mesafeye varırken, yazarlarla çeşitli sivil toplum örgütlerinden destek yürüyüşleri bugün de sürdü. Yürüyüşün Kartepe mevkisine varılan 19'uncu gününde; Hürriyet Gazetesi Yazarı Ayşe Arman, Gazeteci Levent Gültekin ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan da yer aldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Fotoğraflar

Haber: KOCAELİ,

=====================================================

İZMİR'DEKİ ORMAN YANGININI SARP BÖLGEDE DEVAM EDİYOR (EK)

2)AZİZ KOCAOĞLU, YÜZDE 80-85 İ KONTROL ALTINDA

KENTİN CİĞERLERİ YOK OLDU

ORMAN İŞÇİSİNİN KOLU KIRILDI

İzmir'in Menderes İlçesi'nde geçen cumartesi günü çıkan yangın, 800 hektarlık alanda etkili oldu. Yanan alanın çevresinin ekiplerce önlem alınmasıyla, yayılması durduruldu. Yangın çıkan alanın belirli bölgelerinde alevlerin tekrar yükselmesi üzerine, havadan helikopter ve uçaklar, karadan da ekipler müdahalelerde bulunup söndürmeye başladı. Kentin en gür ormanlarının bulunduğu alan, adeta kara bir kabus bölgesi oldu. Yangının soğutma çalışmalarının tamamlanmasından sonra yanan ağaçların kesileceği, bölgede yeniden ağaçlandırma çalışmalarının başlayacağı ifade edildi.

AZİZ KOCAOĞLU'DAN RAHATLATAN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'da, Menderes'te yangın söndürme çalışmalarınını yürütüldüğü mobil merkezi ziyaret etti, bilgi paylaşımında bulundu. Görüşmeden sonra açıklama yapan Aziz Kocaoğlu, Orman Genel Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğünün yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını anlattı. Yangının büyük oranda kontrol altına alındığını, belirli yerlerde devam ettiğini söyleyen Aziz Kocaoğlu, "Hava şartları ve sarp arazinin çalışmaları olumsuz etkiledi. Yerden araçla müdahale etmek çoğu yerde hemen hemen imkansız. Yanan bölgeler zaman zaman tekrar alevleniyor, ekiplerce de söndürülüyor. Ama bölgenin yüzde 80 - 85'i kontrol altına alınmış durumda Orman Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre" dedi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Aziz Kocaoğlu, söndürme çalışmaları sırasında Tahtalı Baraj gölüne düşen helikopterdeki yakıtın içme suyunda kirlenmeye neden olup olmayacağı yönündeki soruya, "Hayır, hiçbir etkisi olmayacak. Görece arıtmamız bu tür maddeleri, yağ, akaryakıt gibi maddeleri arıtmaya uygun. Zaten sistemde biz gölden dipten su alıyoruz. Dipten aldığımız için de bir problem yok. Onlar gelse de sıkıntısı söz konusu değil. Zaten arıtma kapasitemiz yeterli" dedi. Helikopterlerin söndürme çalışmaları sırasında Tahtalı'dan su almasının içme suyuna etkisine ilişkin soruya ise "Tahtalı'da suyun azalması, çoğalması gibi bir durum yangın varken hiç bir problem olmaz. Tabi ki alacaklar, kullanacaklar. İçme suyunu etkilemez. Baraj gölünde nereden baksanız 250 milyon metreküp su var. Onun için hiç önemli değil" dedi.

ORMAN İŞÇİSİNİN KOLU KIRILDI

Bu arada söndürme çalışmalarına katılan orman işçisi Yüksel Kaymak, arazide düştüğü sırada sağ kolunu kırdı. Orman söndürme alanındaki ambulansta ilk müdahalesi yapılan orman müdürlüğünde 1994 yılından beri çalıştığı öğrenilen 50 yaşındaki Yüksel Kaymak, hastaneye götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Söndürme çalışmalarından görüntü.

Ekiplerin çalışmalarından görüntü.

Aziz Kocaoğlu'nun açıklamasından görüntü.

Kolu kırılan orman işçisine müdahaleden görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM, Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR

=============================================

3)ANAMUR'DAKİ ORMAN YANGINI KISMEN KONTROL ALTINDA

MERSİN'in Anamur İlçesi'ndeki orman yangını kısmen kontrol altına alınırken, yaklaşık 150 hektarlık alan zarar gördü. Maşat mevkiinde 1 Temmuz'da bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangınına 2 uçak, 3 helikopter, 46 arozöz, 20 su tankı, 4 dozer, 5 greyder, 3 ekskavatör, 15 ilk yardım ekibi, 200 yangın söndürme personeli, 100 köylü ve 25 teknik ekip ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz tarafından yönetilen müdahale çalışmaları özellikle Kükür Pulu mevkiinde yoğunlaştı. Dün saban kısmen kontrol altına alınan ancak gece rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangında yaklaşık 150 hektarlık alan zarar gördü. Sabah saatlerinde yapılan müdahale ile yangın kısman kontrol altına alındı. Kükür Pulu mevkiindeki müdahale ise devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Yangına müdahale edilirken

Alevlerden görüntüler

Ormandan yükselen dumanlar

Araziden genel görüntüler

Helikopterlerin müdahalesi

Uçağın yangın bölgesine uçuşu

SÜRE: 01'45"     BOYUT: 60 MB

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ANAMUR,(MERSİN),

===================================================

GENÇ KIZ 30 METREDEN DENİZE ATLADI

4)SAĞLIK GÖREVLİSİ TİŞÖRTÜNDEN YAKALADI, TUTAMADI

ANTALYA'da, erkek arkadaşıyla tartışıp bunalıma giren 23 yaşındaki S.Y., falezlerin kenarında alkol almaya başladı. Bir sağlık görevlisinin tişörtünden yakalayıp tutamadığı S.Y., 30 metreden denize atladı. Deniz polisi tarafından kurtarılan kızın sağlık durumu iyi.

İddiaya göre erkek arkadaşıyla tartışıp bunalıma giren S.Y., bir süre alkol aldıktan sonra saat 11.00 sıralarında Konyaaltı Caddesi'ndeki falezlere geldi. Burada alkol almayan devam eden S.Y., sık sık telefonla konuşarak ağladı. Telefonu yere atan genç kız, daha sonra falezlerin kenarına geldi. Buradaki korkuluklara tutunan Y.'yi görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Çağrı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Polis ekipleri S.Y. ile konuşarak falezlerin kenarından uzaklaşmasını istedi. Ancak yanına polisi yaklaştırmayan S.Y. için bu kez sağlık görevlileri devreye girdi. Sağlık görevlileriyle konuşmaya başlayan S.Y., onlardan bira istedi. Genç kız bira verilmediği takdirde kimseyi yanına yaklaştırmayacağını söyledi. Bunun üzerine bir sağlık görevlisi aldığı birayı S.Y.'ye doğru götürmeye başladı. Bu sırada S.Y., elindeki boş bira şişesini başına vurup kırdı. Elindeki kırık şişeyle kendisine zarar vermekle tehdit eden S.Y., biranın yanına bırakılmasını istedi. Şişeyi bırakan sağlık görevlisinin geri gitmesi üzerine S.Y. bulunduğu yerden inerek şişeyi almak için geldi. Ancak S.Y., bu sırada kendisine doğru gelen sağlık görevlisini fark edince kendisini boşluğa bıraktı.

TİŞÖRTÜNDEN YAKALADI

Sağlık görevlisinin tişörtünden yakalayıp tutamadığı S.Y., yaklaşık 30 metreden suya düştü. Kısa süre sonra su yüzeyine çıkan S.Y., sırt üstü yatarak bağırmaya başladı. Denizde bekleyen ekiplerce bota alınan S.Y., Kaleiçi Yat Limanı'na getirildi. Burada sağlık görevlilerinin müdahale ettiği S.Y., ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Genç kızın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Genç kadının falezler üzerinde görüntüsü

Sağlık ekiplerinin kadınla konuşması

Kadının deniz üzerinde görüntüsü

Deniz polisi kadını bulunduğu yerden alıp bota çıkarması

Botun yat limanına gidişi

Botun limanda görüntüsü

Kadının bot içinde görüntüsü

Sağlık ekiplerinin gelmesi

Sağlık ekiplerinin kadına bot içinde müdahale etmeleri

Kadının sedye ile ambulansa taşınması

Kadının anne ve babasının görüntüsü

Ambulansın hastaneye gidişi

Kadının falezlerden atlarken resimleri

Sağlık görevlisi kadının tişörtünden tutması

Kadının kurtulup kendini boşluğa bırakması

Deniz üzerinde görüntüsü

Deniz polisinin kadının alırken

538 MB - 04.49

(Haber: İbrahim LALELİ-Kamera: İbrahim LALELİ -Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

=====================================================

5)TARTIŞILAN SÜTUNLAR MÜZEYE TAŞINDI

ANTALYA'da Kaleiçi'ndeki yerinden başka bir sokaktaki binanın önüne taşınan Roma Dönemi'ne ait 2 sütun, bugün Antalya Müzesi'ne götürüldü.

Antalya'da su altı araştırmacısı Mustafa Aydemir'in, Roma Dönemi'ne ait granit sütunları 1994 yılında Antalya Müzesi'nden izin alarak, Kaleiçi'nden taşındığı Şirinyalı Mahallesi'ndeki yeni binanın önüne götürmesi büyük tartışmalara neden oldu. Emekli sanat tarihi öğretmeni Ertekin Kaya'nın sokakta gezerken tesadüfen gördüğü sütunları ilgili kurumlara şikayet etmesinin ardından gündeme gelen olay sonrası Antalya Müze Müdürlüğü ekipleri, bu sabah sütunları taşıdı. Sütunlar, Antalya Müzesi'ne götürüldü.

'TAŞINMASI YANLIŞ OLDU'

Sütunların önünde bulunduğu binanın evin sahibi Mustafa Aydemir, henüz resmi bilginin kendisine ulaşmadığını söyledi. Aydemir, "Üçüncü derecede tarihi eserler dünyanın her tarafından kente yayılmış durumdadır. Antalya'da da böyledir. Bu sütun devletin resmi izniyle dikilmişti. Bu kararla devletimiz kendisiyle çelişir duruma düşmüştür. Bir şey ya doğrudur ya yanlıştır. Madem yanlıştı niçin verdiniz, madem verdiniz niçin aldınız? Böyle olmaması gerekirdi. O sütun evimizin süsü değildi, sütunlar Antalya'nındı. Taşınması yanlış oldu, yanlış bir karar bir uygulama söz konusu. Bundan dolayı üzüntü duyuyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Konak önünde boş sütun kaidelerinin görüntüsü

Konak dış plan görüntü

Detaylar

29 MB///00.59

Haber: Hasan DEMİRBAŞ-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

Görüntü Dökümü

------------------------- 28 Haziran'da geçildi

Konak önündeki sütunların görüntüsü

Sokaktan görüntü

Konağın görüntüsü

RÖP: Cemil Karabayram (Röleve müdürü)

Kaleiçi bölgesinde restaurant önünde korumaya alınan sütunların görnütüsü

277 MB - 04.04

Haber: Hasan DEMİRBAŞ-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement