Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

1)SURİYE SINIRINDA ASKERİ ARAÇ YOĞUNLUĞUKİLİS'in Öncüpınar Sınır Kapısı ve sınır hattında, zırhlı askeri araç yoğunluğu dikkat çekti.

06.07.2017 12:57

1)SURİYE SINIRINDA ASKERİ ARAÇ YOĞUNLUĞU

KİLİS'in Öncüpınar Sınır Kapısı ve sınır hattında, zırhlı askeri araç yoğunluğu dikkat çekti.

Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı ve sınır hattında, Suriye'deki gelişmeler nedeniyle güvenlik önlemleri üst düzeyde tutuluyor. Suriye sınırındaki kentte sınırın Türkiye tarafından çok sayıda zırhlı askeri araç, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçip sınır hattında güvenlik önlemi aldı. Zırhlı askeri araçların sınır hattı boyunca sürekli devriye gezdiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Öncüpınar Sınır Kapısı

Askeri zırhlı araçlar

Araçların geçişi

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 64 MB

=====================================================

2)MHP'Lİ TAŞDOĞAN'DAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SALDIRI TEPKİSİ

MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, hastanelerde sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıların arttığını ve saldırıların önüne geçmek adına cezaların artması gerektiğini söyledi.

Parti binasında aylık değerlendirme toplantısında konuşan Taşdoğan, kent ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Taşdoğan, son yıllarda sağlık görevlilerine yönelik saldırılarda artış yaşandığını aktardı. Saldırıların önüne geçmek adına, saldırganlara caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini aktaran Taşdoğan şöyle dedi:

"Son zamanlarda doktorlara ve sağlık çalışanlarına yönelen şiddetin hem oranları hem de dozajı artıyor.3,5 yılda 32 bin doktor ve sağlık çalışanı, hasta ve yakınları tarafından şiddet gördü. Sağlık sistemindeki aksaklıkların sorumlusu sağlık çalışanları olmadığı halde mağduru sağlık çalışanlarıdır. son 9 ayda sağlık çalışanlarının 642'si fiziksel şiddete, 5 bin 165'i sözel şiddete ve bin 185'i de hem sözel hem de fiziksel şiddete uğradı. Şiddet vakalarının üçte biri fiziksel şiddet içeriyor. Yüzde 60'ı da hekimlere yönelik şiddeti içeriyor.  Mesleğini yaparken şiddete uğradığı için hayatını kaybedenler oldu. Sağlık kurumlarında sağlık çalışanına şiddet uygulandığında 2-4 yıl arasında bir ceza talep ediyoruz. Eğer şiddet nedeniyle sağlık hizmeti aksarsa cezanın yarım misli artırılması önerimiz de mevcuttur"

Gaziantep'in Doğu Anadolu fay hattının etki alanı içinde olduğunu belirten Taşdoğan, kentin deprem haritasının yenilenmesi gerektiğini aktardı. Deprem riskinin her zaman olduğunu ifade eden Taşdoğan şöyle konuştu:

"İlimiz merkezi bu fay hattına yaklaşık 40-45 km mesafede,bu fay hattında her yıl yaklaşık olarak 1-1.5 cm civarında bir kayma meydana gelmektedir. Verilere göre büyük deprem olarak nitelendirilen büyüklüğü 7 ve üzerinde bir deprem 1513 yılından bu yana meydana gelmemiştir. Fay hattının bu kesiminde yaklaşık olarak 500 yıldır büyük deprem meydana gelmemesi, 4-5 m civarında gerilme veya sıkışma olabileceğine işaret etmektedir. Böyle bir sıkışma büyüklüğü 7 ve üzerinde bir deprem olabileceği ihtimalini her zaman canlı tutmaktadır.  Bu sebeple en son 1996 yılında güncellenen deprem haritasına henüz el değmemiştir. Mevcut deprem haritalarına göre Gaziantep kent merkezinin 3. Derece Deprem Bölgesi olarak görünmesi Gaziantep'te deprem tehlikesi bulunmadığı yönünde bir algı oluşturmaktadır. Fakat 2011 yılında tespit edilen ve az önce bahsettiğim fay hattı önemli risk unsurları oluşturmaktadır. 2015 yılında tamamlanacağı duyurulan yeni deprem haritasının güncellenmemesi deprem riskinin gerçek boyutlarının fark edilmesini engellemektedir. Bu konuyla ilgili gerekli çalışmaların biran önce gerçekleştirilmesi gerekmektedir."

Taşdoğan, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Görüntü Dökümü

------------------------

MHP İl Başkanlığı

Toplantıya katılanlar

Muhittin Taşdoğan'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

( Haber- Kamera: Eyyüp BURUN- GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 108 MB

======================================================

3)ERZİNCAN'DA MOBESE'LERE YANSIYAN KAZALAR

ERZİNCAN'da şehir merkezinde meydana gelen ve sürücülerin dikkatsizliğini gözler önüne seren trafik kazaları Mobese kameraları tarafından görüntülendi.

Şehir merkezindeki Dörtyol, Terzibaba ABC Kavşakları ile Ordu Caddesi üzerinde meydana gelen 6 trafik kazası güvenlik kameraları tarafından tespit edildi.Kazalarda, otomobile arkadan çarpan motosiklet sürücüsü yaralanırken, şans eseri can kaybı yaşanmadı. Terzibaba Kavşağı'nda otomobilin başka bir otomobile çarpması sonucu meydana gelen kazada bir kişi hafif şekilde yaralandı. Sürücülerin dikkatsizliğini ön plana çıkaran kazalarla ilgili olarak emniyet müdürlüğü yetkilileri sürücüleri aşırı hız yapmamaları ve daha dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Trafik kazaları

Detaylar

Haber- Kamera: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN,

114 MB

====================================================

4)KIRIKKALE'DE NARKOTİK UYGULAMASI

KIRIKKALE Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından kent merkezinde ve karayollarında uyuşturucu kullananlarla satıcılara yönelik uygulama düzenlendi. Arama sonucu 2 kişide esrar bulundu.

Kırıkkale Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Çetin ve Narkotik Şube Müdürü Ahmet Güler'in nezaretinde yapılan uygulamaya Narkotik köpekleri Ares ve Leydi de eşlik etti. Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'nden 50 polisin katıldığı uygulamada, umuma açık yerlerde ve karayollarındaki araçlarla vatandaşlar tepeden tırnağa arandı. Kırıkkale Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Çetin, uygulama ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Uyuşturucunun önüne geçilmesi amacı ile saat ve gün gözetmeksizin narkotik ekipleri olarak sık sık düzenleyeceğimiz uygulamalarımızda, gençlerimizin zehirlenmesine asla göz yummayacağız. Yapılan uygulama sonunda 21 işyeri, 189 araç ve 253 şahıs üzerinde aramada bulunduk. Uygulamada iki kişinin üzerinde bir miktar esrar ele geçirilerek gözaltına alındı" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Uygulamadan detay görüntüler

Ares ve Leydinin araması

Uygulamadan görüntü

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, -

==========================================================

5)HURŞİT KÜLTER HAKKINDA AÇIKLAMA YAPAN İHD YÖNETİCİLERİNE TAKİPSİZLİK

ŞIRNAK'ta, PKK'lı teröristlerin kazdığı hendek ve barikatların temizlenmesi için başlatılan operasyonlar sırasında kaybolduğu açıklanan, ancak Irak'ın Kerkük kentinde olduğu ortaya çıkan DBP Şırnak il yöneticisi Hurşit Külter için basın açıklaması yapan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ile yönetici Hasan Yalçın hakkında başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.Diyarbakır'da 18 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen 'Kayıplar bulunsun failler yargılansın' eylemi sırasında, Şırnak'ta ortadan kaybolan DBP yöneticisi Hurşit Külter ile ilgili açıklama yapan İnsan Hakları Derneği Şube Başkanı Raci Bilici ve Kayıplar Komisyonu üyesi avukat Hasan Yalçın hakkında soruşturma başlatılmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Bilici ve Yalçın hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturmayı yürüten savcılık, Raci Bilici ve avukat Hasan Yalçın hakkında takipsizlik kararı verdi. Soruşturma kapsamında ifadeleri alınan Bilici ve Yalçın, Hurşit Külter'in ailesinin kendilerine kayıp başvurusunda bulunmaları üzerine açıklama yaptıklarını belirterek, suçlamaları reddetti. Soruşturmayı tamamlayan savcı, Külter ile ilgili açıklama yapan Raci Bilici ve avukat Hasan Yalçın'ın konuşmalarında suç teşkil edecek herhangi bir eylem bulunmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildiğini açıkladı.

DHA-Genel - Türkiye-Diyarbakır/ Merkez - Felat BOZARSLAN

===================================================

6)SERDAR ORTAÇ BODRUM'U COŞTURDU

BODRUM'daki bir beach club'ta sahne alan ünlü popçu Serdar Ortaç, eski ve yeni şarkılarıyla sevenlerine seslendi.

Kendisini dinlemeye gelen hayranlarına unutulmaz anlar yaşatan Serdar Ortaç, söylediği şarkılar ile Yalıkavak Tren Beach Clup'taki tatilcileri coşturdu. Ünlü pop şarkıcısı Serdar Ortaç, verdiği konserle yaklaşık 600 tatilciye keyifli anlar yaşattı. Başarılı performansıyla dikkat çeken Serdar Ortaç, 2 saate yakın sahnede kaldı. Ortaç yeni şarkılarının yanı sıra eski şarkılarını da seslendirirken, hayranlarının yoğun isteği nedeniyle bazı parçaları ikinci kez söyledi. Karabiberim, Zakkum Çiçekleri gibi ilk şarkılarından son albümüne kadar en sevilen şarkılarını ardı ardına muhteşem sahne şovları ile okuyan Serdar Ortaç'a tatilciler tüm şarkılarında eşlik etti. Eşi Chloe Loughnan da sanatçıyı konserinde yalnız bırakmadı.

Görüntü Dökümü

--------------------------:

-Serdar Ortaç'ın konserinden görüntü.

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM Muğla,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement