Dinar'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Dinar'dan Kısa Kısa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dinar İlçe Kongresi gerçekleştirildi.

04.12.2017 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dinar İlçe Kongresi gerçekleştirildi.

Park Ala Salonu'nda gerçekleşen ve tek listeyle seçimin yapıldığı kongrede, CHP Dinar İlçe Başkanı Mevlüt Er yeniden başkanlığa seçildi.

Kongrede konuşan CHP Dinar İlçe Başkanı Mevlüt Er, "Parti olarak kadınlarla birlikte başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz. Çünkü kadınların gücü önünde hiçbir şey duramaz. Bu nedenle yönetim kurulumuzda kadın sayımızı artırdık." dedi.

Gerçekleşen kongre sonucunda ise CHP İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeliklerine Mevlüt Er, Mehmet Altıntaş, Ayten Emren, Perihan Gürsu, Yasemin Çalışkan, Ebru Cengizay, Veli Güneş, Bora Karakaya, Erdoğan Mutlucan, Ali Arıkan, Bayram Ceylan, Suat Gülkaya, Abdülaziz Bekle seçildi.

Kongreye, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, Evciler Belediye Başkanı Saim Özer, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Gülbin Kılıç Taşer, eski CHP il başkanları ve delegeler katıldı.

Dinar'da kitap okuma seferberliği

Dinar İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Dinar Halk Kütüphanesine üye olarak okuma seferberliği başlattı.

Öğrenciler, Türkçe öğretmenleri Duygu Kartal Acar ve Tufan Özkan önderliğinde kütüphane üye formu doldurdu.

Bu formlar öğretmenler tarafından Halk Kütüphanesine götürülerek öğrencilerin kayıtları yapıldı. Öğrenciler, ilk kitaplarını okulda kütüphaneden getirilen kitaplarla açılan sergiden aldı.

Dinar Halk Kütüphanesi Müdürü Osman Kınık, Dinar İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerini tebrik ettiğini söyledi.

Kınık, "Şu anda öğrenci sayısına oran itibariyle en çok üyesi olan okulumuz İmam Hatip Ortaokuludur. Biz çocuklarımızın kütüphanemize gelerek faydalanmalarından çok memnunuz. Bu faaliyetin diğer okullarımız tarafından da yapılmasını arzu ediyoruz, bekliyoruz." diye konuştu.

Dinar İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Çetin, "Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. Ülkemizde kişi başına okuma oranı çok düşük. Okuma alışkanlığını çocuklarımıza bu yaşlarda kazandırabilirsek ne mutlu bizlere. Bizler okuyan, araştıran, bilgiye kendi erişebilen bireyler yetiştirmek istiyoruz. Okulumuzda kütüphanemiz ve sınıf kitaplıklarımız olmasına rağmen, ilçemizin zengin kitap hazinesi bulunan kütüphanesinden de yararlanacağız." şeklinde konuştu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Dinar ilçesinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Dinar Belediyesince Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, Park Ala Konferans Salonu'nda yapıldı.

Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kurucularından olan Belediye Başkanı Saffet Acar, etkinlikte yaptığı konuşmada, engellileri sadece yılda bir gün değil her gün hatırlamaları gerektiğini ifade etti.

Herkesin doğuştan potansiyel bir engelli olduğunu belirten Acar, "Kimin ne zaman, nerede, ne şekilde, ne olacağı hiç belli olmaz. Dolayısıyla engelli olan vatandaşlarımızı, evlatlarımızı topluma kazandırma adına mutlaka mücadele etmek zorundayız. Bu görev hem yerel yönetimlere, hem mülki amirlere, hem devlete en fazlada aileye düşmektedir. Engelli vatandaşlarımızın aileleri mutlaka özverili olmak zorundadır." diye konuştu.

Dernek Başkanı Seydi Özkurt ise, engelli insanların normal bir yaşam sürmelerinin, onlara acıma duygularıyla yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin sağlıklı yapılanması, bu konuda gönüllü hizmet veren sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi ve toplumsal duyarlılığın oluşturulması ile mümkün olacağını söyledi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement