Elazığ'da Polis Barikatlı Alternatif Kutlama - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da Polis Barikatlı Alternatif Kutlama

Elazığ\'da Polis Barikatlı Alternatif Kutlama

Elazığ'da, Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve 8'İnci Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş'ın halkı selamladıktan sonra kutlamalara geçildi.

29.10.2012 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da, Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve 8'İnci Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş'ın halkı selamladıktan sonra kutlamalara geçildi. Vali Erol'un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, okullar ve tören birliklerinin geçişi yapıldı. Tören alanında toplanan vatandaşlar ellerinde bayraklara sevgi gösterilerinde bulundu.

CHP, İşçi Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerinden oluşan yaklaşık 500 kişilik bir gurup PTT Meydanı'nda toplandıktan sonra valiliğe doğru yürüyüşe geçti. Davul ve zurna eşliğinde, Yaşasın Cumhuriyet sloganları atarak öğretmen evine kadar yürüyen gurup, burada çevik kuvvetin aldığı barikatla karşılaştı. Gurup valiliğe geçişine izin verilmeyeceğini anlayınca öğretmenevi önünde İstiklal Marşı okuduktan sonra, basın açıklaması yaptı. Bir süre davul zurna eşliğinde halay çeken grup, daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

BATMAN'DA KÜRTÇE ŞARKILI KUTLAMA

Batman'daki Cumhuriyet Bayramı, Şemmame ve daha bir çok Kürtçe şarkı eşliğinde halaylar çekilerek kutlandı. Turgut Özal, Bulvarı'ndaki Atatürk Parkı önünde yapılan etkinliklere, Vali Yılmaz Arslan, BDP'li Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necdet Köse ve vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Batman'da ilk kez Kürtçe şarkılar çalınırken, 'şemamme' ve Kürtçe halay şarkıları, öğrencileri coşturdu. İstiklal Marşı sırasında zihinsel engelli Abdulsamet Kaya'nın, yöneticilerle birlikte marşa eşlik etmesi dikkat çekti. Alanda bulunan çocuklar, üzerinde Türkiye Bayrağı bulunan balonları almak için birbiriyle yarıştı.

Vali Yılmaz Arslan, açlık grevlerinin de son bulması için çağrıda bulunarak, Her fırsatta devleti suçlayarak, devleti hırpalayarak, güvenlik güçlerine molotof ve taş atarak, bölge barışına hiç kimse katkı sağlayamaz, katkı sağlayacağı iddiasında da bulunamaz. Ülkemizin geleceği konusunda söz söyleme hakkı, seçilmiş kişilerdedir, siyasettedir. Bunun adresi de TBMM'dir, parlamentodur, hükümettir. Bunun dışında yollar aramak, başkalarının değirmenine su taşımak demektir. Bu nedenle başta Batman Cezaevi olmak üzere muhtelif cezaevlerinde açlık grevi yapan ve tehlikeli sınıra yaklaşan tüm mahkumların eylemlerine bugün son vermeleri çağrısında bulunuyorum. Bu ülkede meşru yolla siyaset yapmak isteyenlere tüm kanallar sonuna kadar açıktır. Devletimizin, hükümetimizin pek çok konuda olduğu gibi toplumsal barışı sağlamaya yönelik konularda da ciddi bir çaba içerisinde olduğu gerçeğini hiç kimse görmezden gelemez dedi. Konuşmasının bölümünde kardeş kavgasını devam ettirmek isteyenlere, Kırmızı Kart göstererek oyundan atma çağrısında bulunan Vali Arslan, şöyle konuştu Gelin hep birlikte Cumhuriyetimizin 89. yılında anlamlı bir duruş ortaya koyalım. Anlamlı duruşumuzla, kardeş kavgasını ilanihaye devam ettirmek isteyenlere 'yeter artık' diyelim. Çeyrek asırdır bu ülkede terörden beslenen, terörün bitmemesi için çaba harcayan, zorluk çıkaran tüm çıkar çevrelerine artık 'Kırmızı kart' gösterelim ve bunları oyundan atalım. Bunu başardığımız taktirde Cumhuriyetimizin gelecek yıl kutlayacağımız 90'ıncı yıldönümünü de Batman'ın bu meydanında on binlerce vatandaşımızın katkısıyla, huzur ve barış ortamı içerisinde, coşkuyla kutlayacağımıza tüm kalbimle inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti'ni bizlere armağan eden Büyük Atatürk'ü, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla anıyor, siz değerli Batmanlıların Cumhuriyet Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum.

VALİ GÜVENÇER, ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİNİ OKUDU

Bingöl'deki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Vali Mustafa Hakan Güvençer damgasını vurdu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere gelen Vali Güvençer, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okuduktan sonra konuşmasını yaptı. AK Partili Belediye Başkanı Serdar Atalay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz ile birlikte tören alanında bulunan çok sayıdaki vatandaş, Vali Güvenç'in gençliğe hitabeyi okumasını uzun süre alkışladı. Daha sonra yapılan gösteriler ve protokol üyelerinin halkı selamlamasından sonra tören sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da Polis Barikatlı Alternatif Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement