Engin Özkoç: Allah Sizi Affeder mi Bilmiyorum, Ama Ben Hangi Afetzede ile Görüştüysem Milletimiz Sizi Affetmiyor - Son Dakika
Güncel

Engin Özkoç: Allah Sizi Affeder mi Bilmiyorum, Ama Ben Hangi Afetzede ile Görüştüysem Milletimiz Sizi Affetmiyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kızılay’ın çadır satmasıyla ilgili, "Kızılay, böyle büyük bir afette insanı kara kışta, ayazdayken çadır satamaz, satmamalı. Çünkü bizim Hilal-i Ahmer’imiz, artık yardım kuruluşu olarak değil, holding olarak yönetiliyor. Bu yüzden ihtiyacı olana, darda olana değil, serbest piyasa ekonomisi ve holding mantığıyla parası olana çadır satıyor" dedi. Özkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adıyamanlılardan helallik istemesine ilişkin de “Bizim, sizin helalliğinizle ilgili bir verecek helalliğimiz yok. Allah sizi affeder mi bilmiyorum, ama ben hangi afetzede ile görüştüysem milletimiz sizi affetmiyor" diye konuştu.

28.02.2023 18:20  Güncelleme: 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kızılay'ın çadır satmasıyla ilgili, "Kızılay, böyle büyük bir afette insanı kara kışta, ayazdayken çadır satamaz, satmamalı. Çünkü bizim Hilal-i Ahmer'imiz, artık yardım kuruluşu olarak değil, holding olarak yönetiliyor. Bu yüzden ihtiyacı olana, darda olana değil, serbest piyasa ekonomisi ve holding mantığıyla parası olana çadır satıyor" dedi. Özkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adıyamanlılardan helallik istemesine ilişkin de "Bizim, sizin helalliğinizle ilgili bir verecek helalliğimiz yok. Allah sizi affeder mi bilmiyorum, ama ben hangi afetzede ile görüştüysem milletimiz sizi affetmiyor" diye konuştu.

Kahramamaraş merkezli depremlerin ardından çalışmalarına ara veren TBMM Genel Kurulu bugün toplandı. Grup başkanvekilleri, EYT düzenlemesine geçilmeden önce gündem dışı söz aldı. CHP adına söz alan Grup Başkanvekili Engin Özkoç, ülke tarihinin en büyük acılarından birinin yaşandığını belirterek, "Hepimizin başı sağ olsun. Yaşamını yitiren tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

"ARTIK BÖLGEDEKİ VATANDAŞLARIMIZIN BARINMA VE GÜVEN SORUNUNU LÜTFEN HALLEDİN"

Malatya'da dün yaşanan depremi de hatırlatan Özkoç, "Yaşamını yitiren iki yurttaşımıza Allah'tan rahmet, 140 yaralı yurttaşımıza da şifa diliyorum. Buradan vatandaşlarımıza bir kez daha sesleniyorum; lütfen binalara girmek konusunda kesinlikle acele etmeyin. ve iktidara sesleniyorum; artık bölgedeki vatandaşlarımızın barınma ve güven sorununu lütfen halledin" diye konuştu.

"BİZİM HİLAL-İ AHMER'İMİZ, ARTIK YARDIM KURULUŞU OLARAK DEĞİL, HOLDİNG OLARAK YÖNETİLİYOR"

Engin Özkoç, şunları söyledi:

"Bugün 22'nci gün. Hala çadıra ihtiyaç var. Halka çadır dağıtması gereken Kızılay, çadır satıyor. Bunun dünyada, az önce arkadaşlarımın da ifade ettiği gibi tek bir örneği yok. Kızılay, muadili 192 dernekten bir tanesi. Böyle büyük bir afette insanı kara kışta, ayazdayken çadır satamaz, satmamalı. Çünkü bizim Hilal-i Ahmer'imiz, artık yardım kuruluşu olarak değil, holding olarak yönetiliyor. Bu yüzden ihtiyacı olana değil, darda olana değil, serbest piyasa ekonomisi ve holding mantığıyla parası olana çadır satıyor. Ne yazık ki bugünün Türkiye gerçeği; iktidar partisinin yöneticisi sağlam villasının bahçesinde çadır kurabilirken insanlarımız çadırsız, açıkta yatıyor.

"HALKIMIZ NEDEN HAKKINI HELAL ETSİN"

İnsanlarımız soğukta titrerken, açken, açıktayken bürokratik engellemeleri yaşadık. AFAD bürokrasisini de tanıdı Türkiye. Hiçbir engeli tanımayan dayanışmayı da hissettik. Dayanışma ile ayakta kaldık. Devlet örgütlü olamadı ama millet örgütlendi ve birbirine yardım etti. Gençler koli taşıdı. Evinden çıkmayan yaşlı yurttaşlarımız, bere örüp gönderdi. Çocuklarımız, oyuncaklarını kardeşlerine ayırdı. Doktorlar, eczacılar, psikologlar, gönüllüler, bölgeye akın ettiler. Biz, acıda birleştik. İçimiz yanarken 'Mehmetçik neden yanımızda değil, Kızılay çadırları nerede' dedik. Ne terbiyesizliğimiz ne şerefsizliğimiz kaldı. Hakarete, tehdide ve her mecrada yasaklamaya maruz kaldık. Şimdi bu milletten helallik istiyorsunuz. Göz göre göre gelen darbe girişiminden sonra helallik istediğiniz gibi. Koronavirüste göz göre göre yaşamını yitiren insanlarımızın ardından helallik istediğiniz gibi. Şimdi de kaybettiğimiz yaklaşık 50 bin canımızın ardından, 'Halkımız hakkını helal etsin' diyorsunuz. Neden helal etsin? Hangi tedbirleri aldınız da yapamadığınız ufak kusurlar için halkımız size hakkını helal etsin?

"YAPTINIZ MI BUNLARI? YOK. NE İSTİYORSUNUZ? HELALLİK"

Ben, Sakarya milletvekiliyim. Depremde enkazın arasında çıktıktan sonra ailemi ilk önce nereye götüreceğim diye düşündüm. O gün bugündür anlatıyorum. Dediler ki 'Senin ilk yardım toplanma bölgen şurası'. Gittim, sadece çorak bir arazi. Çadır deposu var mı? Yok. Su deposu var mı? Yok. İlk yardım deposu var mı? Yok. Acil mobil mutfak kurulacak, var mı? Yok. Hiçbir şey yok. Çorak bir arazi. O deprem toplanma bölgelerinde devlet, deprem için topladığı vergilerle oraya bu depolarda gerekli mühimmatı koyup ondan sonra askeri oraya sevk etseydi hiçbir sorun olmadan orada insanlar çadırlarına, yemeklerine, yaralarını sarmaya başlarlardı. Yaptınız mı bunları? Yok. Ne istiyorsunuz? Helallik.

"ALLAH SİZİ AFFEDER Mİ BİLMİYORUM, AMA BEN HANGİ AFETZEDE İLE GÖRÜŞTÜYSEM MİLLETİMİZ SİZİ AFFETMİYOR"

Siyasi liderin, siyasi sorumluluğu vardır. Bunun karşılığı, halkına hesap vermektir. Kızılay'da rezalet, kurumların çöküşü, sizin de itiraf ettiğiniz gibi en hayati 48 saatte pasif kalmak. Askeri zamanında ve etkin gücüyle sahaya sürmemek. Ne afet öncesi ne afet sonrasına gerekli hazırlığı yapmış olmamak. Helalleşme konusu değil bunlar. Bu, bir siyasi sorumluluk. ve siyasi sorumluluk, halka ve yasalara hesap vermektir. Bizim, sizin helalliğinizle ilgili bir verecek helalliğimiz yok. Allah sizi affeder mi bilmiyorum, ama ben hangi afetzede ile görüştüysem milletimiz sizi affetmiyor."

Engin Özkoç: Allah Sizi Affeder mi Bilmiyorum, Ama Ben Hangi Afetzede ile Görüştüysem Milletimiz Sizi Affetmiyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Engin Özkoç: Allah Sizi Affeder mi Bilmiyorum, Ama Ben Hangi Afetzede ile Görüştüysem Milletimiz Sizi Affetmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement