Erciş'te Çevre Projeleri Açıldı - Son Dakika
Güncel

Erciş'te Çevre Projeleri Açıldı

Van'ın Erciş ilçesinde yapılan kanalizasyon hattı ile atık ve içme suyu arıtma tesisleri, Başbakan Binali Yıldırım'ın telekonferansla katıldığı törenle hizmete açıldı.

04.06.2018 19:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Erciş ilçesinde yapılan kanalizasyon hattı ile atık ve içme suyu arıtma tesisleri, Başbakan Binali Yıldırım'ın telekonferansla katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kentte yapılan kanalizasyon hattı ile 30 dönüm arazi üzerinde kurulan atık ve içme suyu arıtma tesislerinin açılışı için tören düzenlendi.

Sıfır Atık Çevre Projeleri kapsamında Ankara'da gerçekleştirilen toplu açılış töreninden telekonferans yöntemiyle ilçedeki törene bağlanan Yıldırım, 154 milyon liraya mal olan tesisin hayırlı olmasını diledi.

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Ali Tekataş da açılışta yaptığı konuşmada, Van Gölü için önemli bir hizmetin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Van Gölü'nün sadece bölge için değil Türkiye için de önemli bir değer olduğunu dile getiren Tekataş, şunları kaydetti:

"Van Gölü'nü kirlenmekten kurtarmak için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu sadece Van merkezle sınırlı kalmayacak. Bütün ilçelerimizde bu çalışmalar yapılacak. Geçen yıl bu işler için harcadığımız miktar 40 milyon lirayken, 2018 yılı için planladığımız rakam 140 milyon liranın üzerinde. Tabi bu çalışmalar sadece Van Gölü'nü kurtarmak için yapılmıyor. Çevresel diğer kirlilikleri önlemek amaçlı da yapılıyor. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan, hükümetimizden ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan ciddi destekler aldık. Aldığımız bu destek ve kaynaklarla bu çalışmaları yapıyoruz."

Törene, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, Tuşba Kaymakamı Meral Uçar ve Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ile kurum amirleri de katıldı.

Erciş\'te Çevre Projeleri Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erciş'te Çevre Projeleri Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement