Erdoğan'ın Odasının Baş Köşesinde Yer Alan Resmi Çizen Ressam İlk Kez Konuştu - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın Odasının Baş Köşesinde Yer Alan Resmi Çizen Ressam İlk Kez Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın odasının baş köşesinde yer alan ve Katar Emiri'nin ziyareti sırasında Türkiye'nin gündemine oturan resmi çizen ressam ilk kez konuştu.

16.01.2018 17:37  Güncelleme: 20:08

Binbaşı Necmettin Tetik'in küçük bir çocuğun elini nefesiyle ısıtırken çekilen fotoğrafını karakalem çalışmasıyla resmeden Erzincanlı ressam Serdar Dartar, yaptığı resmin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın odasında bulunmasından gurur duyduğunu söyledi.

Söz konusu resim, Katar Emiri Al Sani'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi sırasında çekilen fotoğraf karesine girmiş ve Türkiye gündeminde geniş yer tutumuştu.

ÇATIŞMADA BİR GÖZÜNÜ KAYBETTİ

Şırnak Silopi'de ailesiyle birlikte çatışma bölgesinden tahliye edilen küçük bir çocuğun elini nefesiyle ısıtırken fotoğrafı çekilen Binbaşı Tetik, Mardin Nusaybin'deki bir operasyonda yaralanarak bir gözünü kaybetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tedavi gören Tetik'i Genelkurmay Başkanı Hulusi Akarla birlikte ziyaret etmişti.

Erdoğan'ın Odasının Baş Köşesinde Yer Alan Resmi Çizen <a class='keyword-sd' href='/ressam/' title='Ressam'>Ressam</a> İlk Kez Konuştu

Erdoğan'ın Odasının Baş Köşesinde Yer Alan Resmi Çizen Ressam İlk Kez Konuştu

ERDOĞAN, RESMİ BAŞKÖŞEYE KOYMUŞ

Ziyaret sırasında Erdoğan'a, Tetik'in görevi sırasında bir çocuğun elini nefesiyle ısıtmaya çalışırken çekilen fotoğrafının karakalem çizimi hediye edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'ye gelen Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad el Sani'yle ziyaretinde Erdoğan'a GATA'da hediye edilen karakalem çiziminin başköşede olması dikkat çekmişti.

Erdoğan'ın Odasının Baş Köşesinde Yer Alan Resmi Çizen Ressam İlk Kez Konuştu

"PROJEDE GÖREVLENDİRİLDİM"

Kısa dönem askerlik yaptığı 2016 yılında o karakelem çalışması yapan 30 yaşındaki ressam Serdar Dartar, yaptığı eserin başköşede olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü mezunu olan Serdar Dartar, şunları söyledi:

Kısa dönem askerlik görevini yaparken, Genel Kurmay Başkanlığı tarafından 'Mehmetçiğin gözü ile Mehmetçik' konulu projede görevlendirildim. Burada Türk Askeri'nin operasyonlardaki mücadelelerini ve azmini kara kalem ile resmetmeye çalıştım.

Erdoğan'ın Odasının Baş Köşesinde Yer Alan Resmi Çizen Ressam İlk Kez Konuştu

"GAZİ OLMASI BENİ ÇOK DERİNDEN ETKİLEDİ"

Anıtkabir'de sergimizi açtık. Bu sergimize başta Cuhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve devletin ileri gelenleri teşrif ettiler. Orada ben hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hem Genel Kurmay Başkanımız Orgeneral Hulusi Akar'a o resmi hediye ettim. Bu resimde Cumhurbaşkanımıza yapıp hediye ettiğim resimde önemli bir detay vardı. O da Binbaşı Necmettin Tetik komutanımızın ben bu resmi yaptıktan sonra, Nusaybin'de bir gözünü kaybederek gazi olmasıydı. Bu beni çok derinden sarstı ve etkiledi.

"ONUR, GURUR DUYDUM"

Kendisiyle GATA'da gidip görüştüm ziyarettede bulundum. Ona çok şey borçluyuz, ona minnettarız. Yaptığı resim ile ilgili haberi izlediğimde çok etkinlendim. Hele resmin Cumhurbaşkanımızın odasında başköşeye koyulmuş olması gerçekten beni çok mutlu ettii. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımızın milletine vatanına askerine, aynı zamanda benim yapmış olduğum karakalem çalışmasına vermiş olduğu değeri gösterir. Bunlar açısından ben çok mutluluk duydum. Onur, gurur duydum. Öte yandan üniversiteden mezun olduktan sonra aynı bölümde yüksek lisans yapan Ressam Serdar Dartar, mesleğinde akademik olarak yükselmek için çalışıyor.

Erdoğan\'ın Odasının Baş Köşesinde Yer Alan Resmi Çizen Ressam İlk Kez Konuştu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Odasının Baş Köşesinde Yer Alan Resmi Çizen Ressam İlk Kez Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement