Eskişehir İmsak Vakti: 14 Mayıs Salı İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika
Güncel

Eskişehir İmsak Vakti: 14 Mayıs Salı İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Eskişehir İmsak Vakti: 14 Mayıs Salı İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Ramazan geldi ve eller semaya yükseldi. Tüm İslam aleminin oruç tuttuğu bu kutlu ay da Eskişehir'de vatandaşlar orucun başladığı imsak saatlerini merak ediyor. Peki, Eskişehir imsak saati 14 Mayıs 2019 kaçta? Diyanet imsakiye takvimine göre Eskişehir imsak vakti ve daha fazlası haberimizde…

13.05.2019 14:44  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kardeşliğin vurgulandığı oruç ayında yoksul ve ihtiyaç sahiplerine yardım edilir. Ramazan ayında oruç tutan Eskişehir, en çok 'Eskişehir iftar saati ve imsak saati kaçta?' konusunu araştırıyor. Eskişehir imsak vakti 2019, 14 Mayıs Eskişehir imsak saati kaçta? Eskişehir Odunpazarı evleri ve daha fazlası...

ESKİŞEHİR 14 MAYIS İMSAK VAKTİ

İmsakta içilen bir bardak su ile başlayan oruçlar, iftarda bir yudum su ile açılıyor. Türkiye'nin dört bir yanında tutulan, İslamın şartlarından biri olan oruç ibadetinin Eskişehir'de saat kaçta başladığı araştırılıyor. Eskişehir 14 Mayıs 2019 imsak 3.56 şeklinde belirtiliyor.

ESKİŞEHİR ODUNPAZARI EVLERİ

Şehrin güneyindeki tepelerde kurulan Odunpazarı semti geleneksel Anadolu Türk Mimarisi örneklerini koruyor. Kıvrımlı yolları, çıkmaz sokakları, ahşap süslemeli-bitişik düzenli- cumbalı evleri ile örf, adet ve gelenekleri koruyarak günümüze kadar geldi. Odunpazarı ''Tarihi ve Kentsel Sit'' alanı olarak koruma altına alındı. İlçe belediyesinin 'Odunpazarı Evleri'ni Yaşatma Projesi' ile bu değer tüm dünyaya açılmayı hedefliyor. Bu proje kapsamında öncelikle geleneksel Odunpazarı evlerinin yoğun olarak bulunduğu 30 sokakta 300 ev, 3 Camii, 1 Külliye, 2 Kervansaray, 15 Çeşme, 1 Han'ın restorasyonu ve aslına uygun yapımı gerçekleştirildi.

Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinde de adından büyük bir övgü ile söz edilen Odunpazarı, dar sokakların iki yanını da renkli yağlı boya tablolar gibi doldurması görmeye değer. Evler, Osmanlı döneminin kent mimarisinin önemli özelliklerini içinde barındırmaktadır. Evlerin sokağa bakan cepheleri çıkmalı, konsolludur. Hem yaşam alanı hem de ailenin ekonomik faaliyetine uygun biçimde tasarlanan evlerde genellikle alt katta mutfak, ahır, çamaşırlık veya depo bulunurken aile, yaşamını üst katlarda sürdürmektedir. Ayrıca bölgenin geleneksel el sanatlarının örneklerinin görülebileceği tarihi Atlıhan, Eskişehir Sanatları Çarşıları ve dünyada sadece Odunpazarı'nda bulunan Lületaşı Müzesi de ziyaret edilmesi gerekenler arasında.

Geleneksel el sanatları konusunda bakır işlemeciliği, kalaycılık, antika ve ahşap oymacılığı meraklılarının önemli bir uğrak noktası olan Odunpazarı'nın her köşesinde farklı sürprizlerle karşılaşmak mümkün. Hafız Ahmet Efendi Konağı'nda yer alan; Mustafa Kemal Atatürk ve dönemin İran Şahı Rıza Pehlevi'ye armağan edilen "Gül Asa". Bir örneği hâlen Anıtkabir Müzesi'nde sergilenen "Gül Asa" büyük lületaşı ustası Hafız Ahmet Efendi tarafından yapılmış önemli bir eserdir.

Son Dakika Güncel Eskişehir İmsak Vakti: 14 Mayıs Salı İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement