Eskişehir'e Özel Ödül - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'e Özel Ödül

Eskişehir\'e Özel Ödül

Semiha Berksoy Vakfı 2015 Opera Özel Ödülü, Eskişehir'e opera evi kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükşeren'e verildi.

19.06.2015 17:57

Semiha Berksoy Vakfı 2015 Opera Özel Ödülü, Eskişehir'e opera evi kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükşeren'e verildi.

Semiha Berksoy Vakfı tarafından 2009 yılından bu yana verilen Semiha Berksoy ödül töreni bu yıl Kadıköy Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapıldı. Türkiye'nin en önemli opera sanatçılarından Semiha Berksoy ödülleri sahiplerini bulurken, Eskişehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükşeren'in 2004 yılında yaptırdığı Eskişehir Opera Evi, Berksoy Vakfı tarafından özel ödüle layık görüldü.

Semiha Berksoy'un rol aldığı, A. Adnan Saygun'un " Özsoy" operasının ilk gösterimi olan 19 Haziran, Semiha Berksoy Opera Vakfı tarafından Sahne Sanatları Bayramı ilan edilmişti. "Özsoy" operasının gösteriminin 82. Yılında Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde düzenlenen törene katılan konuklar, oldukça anlamlı bir geceye katılmanın mutluluğunu yaşadılar.

Kadıköy Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen gecenin açılış konuşmasını yapan Semiha Berksoy Vakfı eşbaşkanı Prof. Dr. Mesut İktu, " Okyanusta bir damla olsak da son nefesimize kadar operanın balenin ve batıya açılan tüm sanatların emrinde olacağız" derken; Vakıf kurucusu Zeliha Berksoy, annesi Semiha Berksoy'un ilk kez Süreyya operasında sahneye çıktığını hatırlatarak, böyle bir törenin Süreyya Operası'nda gerçekleşmesinin çok anlamlı olduğunu ifade etti. Vakıf Genel Müdürü ve aynı zamanda Berksoy'un torunu olan Oğul Aktuna ise anne babasından daha fazla Semiha Berksoy'un kendisinin üzerinde emeğinin olduğunu kaydetti.

Türk opera sanatına uzun yıllar hizmet vermiş sanatçılara vakıf tarafından verilen 'Başarı ve Saygı Ödülü' İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin solist sanatçılarından, tenor Erol Uras'ın olurken 'Başarı ve Saygı Ödülü'nün ikinci sahibi ise İstanbul Devlet Opera ve Balesi orkestra şefi Elşad Bağırov oldu.

Suna Korat Onur Ödülü, soprano Simge Büyükedes'e; Devlet Sanatçısı bas Ayhan Baran Özel Ödülü, bas Hakan Tıraşoğlu'na; Işın Güyer Onur Ödülü mezzo-soprano Aylin Ateş'e verilirken, En İyi Genç Kuşak Opera Sanatçısı Ödülü, Dressden Operası'nın kadrosunda bulunan genç tenor Mert Süngü'ne verildi.

Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı tenor Murat Karahan, En iyi Erkek Opera Sanatçısı Ödülünü alırken, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nden soprano Nurdan Küçükekmekçi Aydın'da, En İyi Kadın Opera Sanatçısı Ödülünü aldı. Düsseldorf Operası'nda ve Avrupa'nın birçok Opera Evi'nde başarıyla kariyerini sürdüren Güneş Gürle ise Mustafa İktu Onur Ödülünü almaya hak kazanırken, İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından soprano Ayten Telek de, En İyi Kadın Opera Sanatçısı Ödülüne layık görüldü.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement