Fahrettin Yokuş'tan Tarım Bakanı'na 'Fetö' Eleştirisi: "Bakan Olarak Atanıyorsunuz. Aynı Gün Tarım ve Orman Bakanlığı'nda Fetö Operasyonu... - Son Dakika
Güncel

Fahrettin Yokuş'tan Tarım Bakanı'na 'Fetö' Eleştirisi: "Bakan Olarak Atanıyorsunuz. Aynı Gün Tarım ve Orman Bakanlığı'nda Fetö Operasyonu...

Fahrettin Yokuş\'tan Tarım Bakanı\'na \'Fetö\' Eleştirisi: "Bakan Olarak Atanıyorsunuz. Aynı Gün Tarım ve Orman Bakanlığı\'nda Fetö Operasyonu...

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçe teklifinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye, eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin görevden alınmasından bir gün sonra Bakanlığa yapılan 'FETÖ' operasyonunda gözaltına alınan 10 kişinin akıbetinin ne olduğunu sordu. Yokuş, “Eski Bakan Bekir Pakdemirli 3 Nisan 2022’de görevden alınıyor. Ertesi gün siz Bakan olarak atanıyorsunuz. Aynı gün Tarım ve Orman Bakanlığı'nda FETÖ operasyonu başlatılıyor. 10 kişi gözaltına alınıyor. Daha da akıbetinin ne olduğunu bilmiyoruz. Bu bir tesadüf olabilir mi? Asla. Bu ayıp iktidarınıza yeter" dedi.

31.10.2022 16:48  Güncelleme: 17:06

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçe teklifinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'ye, eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin görevden alınmasından bir gün sonra Bakanlığa yapılan 'FETÖ' operasyonunda gözaltına alınan 10 kişinin akıbetinin ne olduğunu sordu. Yokuş, "Eski Bakan Bekir Pakdemirli 3 Nisan 2022'de görevden alınıyor. Ertesi gün siz Bakan olarak atanıyorsunuz. Aynı gün Tarım ve Orman Bakanlığı'nda FETÖ operasyonu başlatılıyor. 10 kişi gözaltına alınıyor. Daha da akıbetinin ne olduğunu bilmiyoruz. Bu bir tesadüf olabilir mi? Asla. Bu ayıp iktidarınıza yeter" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlıkların ve kurumların 2023 yılı bütçe teklifi üzerindeki görüşmeler sürüyor. Komisyonda, bugün; Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Enstitüsü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun bütçe teklifleri ve 2021 yılı kesin hesapları görüşülüyor.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'ye eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin görevden alınmasından bir gün sonra, bakanlığa FETÖ operasyonu yapıldığını anımsattı. Yokuş, şunları söyledi:

"Tarım ve Orman Bakanlığı'nda, sizin göreve geldiğiniz gün bir garabet yaşandı. Eski Bakan Bekir Pakdemirli, 3 Nisan 2022'de görevden alınıyor. Ertesi gün yani 4 Nisan 2022'de de siz bakan olarak atanıyorsunuz. Aynı gün Tarım ve Orman Bakanlığı'nda FETÖ operasyonu başlatılıyor. 10 kişi gözaltına alınıyor. Daha da akıbetinin ne olduğunu bilmiyoruz. Bu bir tesadüf olabilir mi? Asla. Bu ayıp iktidarınıza yeter.

Sayın Vahit Kirişci Bakan olarak atandıktan 4 gün sonra, Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece görevden alınıyor. Eski Bakan görevden alındıktan sonra operasyon yapılıyor. Biz bu zihniyete devletin çivisini çıkardınız, yolsuzlukların, hukuksuzlukların dibine kadar battınız diye boşuna söylemiyoruz.

"MALİYETLERİN YÜZDE 300-400 ORANINDA ARTTIĞI ORTAMDA BU DESTEKLEMELER YETERSİZ KALMAKTADIR"

2023 bütçesinde Tarım Bakanlığı'na ayrılan oran bütçesinin yüzde 3'ü kadardır. 2022 yılında bakanlığın bütçesi bir önceki yıla oranla yüzde 25,5 artırılmış ve 64,6 milyar liraya, daha sonra yapılan ek bütçeyle de yaklaşık 100 milyar liraya yükseltilmişti. 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifinde ise tarıma ayrılan bütçe yüzde 33,7 artırılmış ve 133,7 milyar TL'ye yükseltilmiştir.

2002'de 1,8 milyar lira olan tarımsal destekleme bütçesini 30 kat artışla 2023 yılında 54 milyar liraya ulaşacağını söyledi ama 2022 yılındaki tohum, gübre, ilaç ve mazot fiyatlarından bahsetmedi. Sayın Bakan tarımda üretim maliyetleri ve hayvan yetiştirme maliyetleri yüzde 300-400 oranında arttığı bir ortamda bu desteklemeler yetersiz

"'BİZ BİZE YETERİZ' DİYORUZ AMA İŞ TARIMA GELİNCE, TARIMI DESTEKLEMİYORUZ"

Hal böyle iken; kendimize 'tarım ülkesi diyoruz, biz bize yeteriz' diyoruz ama iş tarıma gelince, tarımı yeteri kadar desteklemiyoruz. Yattığı yerden, milletin sırtından garanti kapsamında para kazanan yandaşı, faiz lobilerini tercih ediyoruz.

2002 yılında AKP iktidara geldiğinde, ülkemizde 26 milyon 500 bin hektar tarım arazisi vardı. İktidarın rant ve ithalata dayalı tüketim ekonomisi soncunda tarım alanları yüzde 18 azalarak 23 milyon hektara kadar düştü.

"ORMAN YANGINLARININ EN BÜYÜK ETKEN ENERJİ NAKİL HATLARI"

Yapılan araştırmalara göre; Orman yangınlarına sebep olan en büyük etken enerji nakil hatlarıdır. Sadece 2021 yılında çıkan orman yangınlarının yüzde 27 si enerji nakil hatlarından kaynaklanmıştır. Enerji nakil hatlarının özellikle yoğun rüzgar alan bölgelerde, elektrik hatlarının birbirine değmemesi için kablo ayırıcı kelepçelerin olması gerektiği uzmanlarca ifade ediliyor. Yine çıkan orman yangınlarında, enerji hatlarını ayıran kelepçelerin olmadığı da tespit edilmiştir.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Fahrettin Yokuş'tan Tarım Bakanı'na 'Fetö' Eleştirisi: 'Bakan Olarak Atanıyorsunuz. Aynı Gün Tarım ve Orman Bakanlığı'nda Fetö Operasyonu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement