Tutuklu Yargılanan HDP'li Selma Irmak, 10 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı - Son Dakika
Güncel

Tutuklu Yargılanan HDP'li Selma Irmak, 10 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Teröre destek vermekle suçlanan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, tutuklu yargılandığı davada 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

03.11.2017 11:00  Güncelleme: 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silahlı terör örgütünü yönetmek ve terör örgütü propagandasından tutuklu bulunan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

52,5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Kocaeli 1. Nolu Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunda tutulan sanık Irmak katılmazken avukatı hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında sanık Irmak'ın, "silahlı terör örgütünü yönetmek" ve farklı tarihlerdeki basın açıklamalarında 6 kez "terör örgütü propagandası" yapmak suçlarından 21 yıldan 52,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması ve tutukluluk halinin devamı yönündeki görüşünü tekrarladı.

TAHLİYESİNİ TALEP ETTİ

Esas hakkında savunma yapan sanık Irmak'ın avukatı Erhan Ürküt, müvekkilinin suçsuz olduğunu öne sürerek, tahliyesini talep etti.

Mahkeme, Irmak'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan da 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Ayrıca mahkeme, Irmak'ın "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenlemek, yönetmek, bunların hareketlerine katılmak" ile "suç ve suçluyu övmek" suçlarından ise beraatini kararlaştırdı.

HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ın dosyası, güvenlik gerekçesiyle Hakkari'den Diyarbakır'a gönderilmişti.

SELMA IRMAK KİMDİR?

Türkiye Büyük Millet Meclisi 24. dönem Barış ve Demokrasi Partisi (HDP) Şırnak, 25. ve 26. dönem HDP Hakkari milletvekili.

8 Mart 1971'de Mardin Kızıltepe'de doğdu.

Baba adı Yusuf, anne adı Emine.

Selma Irmak lise mezunu. Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Ana Okulu Öğretmenliği öğrencisi iken "üniversitede örgütlenme" yapmak suçuyla tutuklanarak cezaevine kondu.

1990'lı yıllarda PKK üyeliğinden 10 yıla yakın bir zaman cezaevinde kaldı. 18 Nisan 2009'da "terör örgütü üyesi" olduğu iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklandı ve Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne konuldu. 4 Ocak 2014'te tahliye edildi.

11 Aralık 2009'da Anayasa Mahkemesi kararı ile kapatılan Demokratik Toplum Partisi'nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve parti meclisi üyesi oldu. 2014 -2016 yılları arasında Demokratik Toplum Kongresi eş başkanlığı görevini yürüttü.

24. Dönemde Şırnak Milletvekili seçildi. Dışişleri Komisyonu Üyeliği yaptı.

Tutuklu Yargılanan HDP\'li Selma Irmak, 10 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tutuklu Yargılanan HDP'li Selma Irmak, 10 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement