Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nun Olağanüstü Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nun Olağanüstü Toplantısı Yapıldı

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nun olağanüstü toplantısı yapıldı.

10.01.2015 14:36

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nun olağanüstü toplantısı yapıldı.

Türk Telekom Arena'daki çok amaçlı salonda gerçekleştirilen toplantıda, kulüp başkanı Duygun Yarsuvat ile yönetim kurulu üyeleri Dursun Aydın Özbek, Ebru Köksal, Ural Aküzüm, Hasan Murat Atay, İsmail Sarıkaya ve kulüp eski başkanlarından Ali Tanrıyar ile Faruk Süren de yer aldı.

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, toplantının başında üyeliğe yeni hak kazanan kişilere yönelik olarak, kurulun kuruluşu, işlevi ve çalışma esasları ile kulüp hakkında bilgi verdi. Daha sonra divan kurulu üyeliğine hak kazanan ve üyelikleri kulüp yönetimi tarafından onanan kişilere beratları verildi.

Divan kuruluna 221 yeni üyenin dahil olduğu açıklanırken, isimler tek tek okunup, katılımcılar arasında bulunan kişilere beratları sunuldu. Yeni üyelerin de katılımıyla divan kurulunun toplam üye sayısının 2 bin 38'e ulaştığı aktarıldı.

Yeni üyeler arasında TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım da yer aldı. Toptan'a beratını kulüp başkanı Duygun Yarsuvat verirken, Acar Yıldırım ise toplantıya katılmadı. Kulübün eski başkanlarından Ali Tanrıyar, eşi Selma Tanrıyar'a, Faruk Süren de kızı Yelda Elmas'a divan kurulu üyelik beratlarını verdi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, divan kurulu toplantılarının Galatasaray Lisesi'nde yapılamamasına tepki göstererek, bu gerekçeyle divan kurulu üyelik beratını almaya gelmeyen bir arkadaşının mektubunu kürsüden okudu. Yarsuvat, şöyle konuştu:

"Galatasaraylılar için önemli bir gün. Biliyorsunuz, biz bir lisenin 12. sınıfında meydana geldik. Ali Sami Yen ve arkadaşları 110 yıl önce Galatasaray Lisesi'nin 12. sınıfında bir araya gelerek, kulüp kurmayı kararlaştırdılar. Bizim bağımız, kökenimiz Galatasaray Lisesi'dir. Bugün toplandığımız stadımız da Galatasaray'ın bir parçasıdır ama biliyoruz ki kurumlar köklerini muhafaza ettikleri sürece kurumdurlar. Toplantımızın Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılması gerekirdi ve hala da orada yapılması gerekir. Tüm Galatasaraylılar bunun üzüntüsünü çekiyor ve bunlardan biri de benim sınıf arkadaşım Yavuz Zeytinoğlu. Bugün için berat almaya hak kazanmıştır. Bana bir bir mektup yazdı ve onu okumak için karşınıza çıktım."

Yavuz Zeytinoğlu'na ait mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Sonunda divan kurulu üyelik beratı çağrısını aldım, teşekkür ederim. Ancak ben beratımı, tüm yaşamımızı etkileyen, Türkiye'nin aydınlık yüzünü gösteren, Tevfik Fikret'in adını taşıyan salonda, büyük Atatürk'ün resminin altında almayı düşlemiştim. Başka türlüsünü düşünemem. Tüm büyük kulüpler kendilerini yine büyük bir eğitim kurumuyla bütünleştirme çabasındayken, okulumuzdan ayrılma sebebini anlayamadım. Niye direnemedik? İçeri almıyorlarsa, kapı önünde divan kurulunu toplayabilirdik. Gün döner, devran döner. Bir yasaklayan gider, bir izin veren gelir. Ben beklerim. Beratımı, Tevfik Fikret Salonu'nda verdiğinizde alırım."

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar da, "Başkanımıza yüzde 100 hak veriyorum. Toplanmamız gereken yer Galatasaray Lisesi'dir. Ancak camia içinde gereksiz sürtüşmelere sebebiyet vermemek için böyle bir karar aldık. Zaman içinde telafi edileceğine inanıyorum" dedi.

Divan kurulunun yeni üyelerinden Atalay Şahinoğlu, Yarsuvat'ın konuşma içeriğinin, Galatasaray Lisesi mezunu olmayanlar için ayrımcılık taşıdığını ifade ederek, "Bu ayrımcılık hoşuma gitmedi. Bunu bilseydim, bugün buraya gelmezdim. Ben İstanbul Erkek Lisesi mezunuyum. Hocam, siz hukukçu ve profesörsünüz. Lütfen daha birleştirici olunuz" diye konuştu. Yarsuvat ise bu sözlere, "Bizim Galatasaray'dan elde ettiğimiz kazanımlar, her türlü görüşün açıklanmasıdır. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu imkanı zaten başka yerde bulmaz" diyerek yanıt verdi.

Bu arada toplantıda, 2014 yılı içindeki ulusal ve uluslararası organizasyonlarda başarı kazanmış sarı-kırmızılı sporcu, teknik adam ve idarecilere başarı beratları takdim edildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nun Olağanüstü Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement