Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü

AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer ve Canan Candemir Çelik ile daire amirleri, meslek teşekküllerinin ve sivil toplum örgütlerinin başkanları Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

23.12.2017 12:22

AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer ve Canan Candemir Çelik ile daire amirleri, meslek teşekküllerinin ve sivil toplum örgütlerinin başkanları Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Koçer, mesajında, milli mücadelenin en zor günlerinde birlik ve beraberlik içerisinde sergilediği direnişle yalnızca bir şehrin değil, bir milletin kaderini değiştiren Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutladı. 6 bin 317 kahramanını toprağa verip düşmana geçit vermeyen Gaziantep'in milli mücadele ruhunu karakter edinerek ekonomik, sosyal ve kültürel alanda aynı ruhla mücadelesini bugün de sürdürdüğünü vurgulayan Koçer, "Mücadele ve azim bu toprağın mayası. Çalışmak ve üretmek şehrin karakteri." değerlendirmesinde bulundu.

Milletvekili Çelik de Gaziantep'in kurtuluşunun, tüm imkansızlıklara rağmen, vatan, hürriyet ve namus uğruna mücadele edilerek, milletin bağımsızlığı, onuru ve vatanı uğruna hiçbir fedakarlıktan çekinmediğini gözler önüne seren kutlu bir zafer olduğunu belirterek, "Bugünse bütün hemşehrilerimiz, bütün Türkiye ile Gaziantepimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü kutlamanın büyük gururunu yaşıyor." ifadelerini kullandı.

Çelik, Antep savunmasının önemli isimleri Şehit Kamilleri, Şahin Beyleri, Karayılanları ve canı pahasına vatanın kurtuluşu ve bölünmez bütünlüğü için mücadele eden tüm şehitleri ve ebediyete intikal eden gazileri hayırla ve rahmetle yad ettiğini kaydetti.

İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman da başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Gaziantep'i ve yurdu kurtarmak için canını seve seve veren aziz şehitleri ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazileri rahmet, minnet ve şükranla andığını aktardı.

GSO Başkanı Konukoğlu

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu da 25 Aralık günü gerçekleşen Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun, Türkiye Cumhuriyeti'nin yapı taşlarından biri olduğunu belirtti.

Konukoğlu, "Bağımsız vatan uğruna toprağa düşen onur ve gurur tohumları 6 bin 317 şehidimize Allah'tan rahmet diliyor, hemşehrilerimizin kurtuluş bayramını içten dileklerimle kutluyorum." açıklamasında bulundu.

GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ise Gaziantepliler'in girişimcilik ruhunun Antep savunmasına dayandığını bildirdi.

Gaziantepliler'in Kurtuluş Savaşı'nda hem düşmanla hem de açlıkla mücadele verdiğini hatırlatan Topçuoğlu, vatan sevgisi, bağımsızlık aşkı, inanç ve kararlılıkla Şahinbeylerin, Şehit Kamillerin, Karayılanların ve daha nice adsız kahramanların öncülüğünde mücadele eden Gaziantep halkının kurtuluş gününü gururla kutlarken, vatan ve bayrak aşkı uğruna canını feda eden tüm şehitleri minnetle andığını, gazilere saygılarını sunduğunu kaydetti.

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı da 25 Aralık 1921'in, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluş günü olmakla kalmayıp, dünyaya örnek bir savunmanın altın harflerle tarihe kaydedildiği gün olduğunu belirtti.

"Ben Antepliler'in gözlerinden nasıl öpmem ki"

Prof. Dr. Dağlı, şu değerlendirmede bulundu:

"Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla tek yürek olup kenetlenen gazi şehrimiz, dünyaya örnek olmuştur. Kurtuluş Savaşı sonrasıysa kültür ve tarihine sahip çıkan, ekonomide yıkılmış kentten üreten kente yol alan Gaziantepliler, kendi ayakları üzerinde durdukları gibi, örnek gösterilen bir başarı hikayesi daha yazdılar.

SANKO Üniversitesi olarak, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki? Onlar yalnız Antep'i değil, bütün Türkiye'yi kurtardılar' sözlerine mazhar olan gazi şehrimizin eğitim ve akademik alanda hak ettiği yere gelmesi için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum."

GAİB Başkanı Çıkmaz

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Gaziantep'in Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadeleyi bugün sanayi, ticaret ve ihracatla ekonomik anlamda verdiğini anlatarak, "Bizler sanayiciler olarak çağın gereksinimlerini yakalayarak ülkenin geleceğine yön vermeli ve Türk'ün gücünü tüm dünyaya göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle vatan müdafaasında canlarını veren tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum." ifadesini kullandı.

Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya da Gaziantep halkının milli mücadele döneminde işgal güçlerine karşı gösterdiği direnişle tüm Anadolu'ya ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt da aziz şehitleri, ebediyete intikal etmiş gazileri dualarla anarken, kutsal görevlerini yerine getirirken yaralanan, sakatlanan ve hayatta kalan gazilere uzun ömürler diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement