Güzelbey'e Avrupa Sevgi ve Barış Ödülü - Son Dakika
Yerel

Güzelbey'e Avrupa Sevgi ve Barış Ödülü

Güzelbey\'e Avrupa Sevgi ve Barış Ödülü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

20.09.2013 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, 'Avrupa Sevgi ve Barış' ödülüne layık görüldü.

Aria Kunste Der Berliner Akademie Ödül Konseyi Başkanlığı tarafından, Almanya ve diğer ülkeler arasındaki sanatsal, akademik ve bilimsel iş birliğinin kurulmasına ve gelişmesine katkıda bulunmak amacı ile yılda bir kişiye verilmesi öngörülen ödülün bu yıl ki sahibi Başkan Güzelbey oldu.

Genel Merkezi Yeni Zelanda'da bulunan konsey tarafından her yıl 'Europe love and peace Award' (Avrupa Sevgi ve Barış Ödülü), 'Europäischer Kulturpreis Für Politik' (Avrupa Siyaset Ödülü), 'Europa Verdients Engagemet Award' (Avrupa Liyakat Nişanı) ve (Avrupa Liyakat Beratı), 'Europa Literatur Große Award' (Avrupa Edebiyat Ödülü), 'European Business Awards' (Avrupa İş Dünyası Ödülleri) kategorilerinde başarılı isimlere ödüller veriliyor.

DÜNYA BARIŞINA YAPTIĞI KATKILAR ROL OYNADI

2005 yılında Suriye'nin Halep Şehri ile başlayan Kardeş Şehir ilişkileri ve iki toplumun insanlarını birbirine yaklaştırıcı çabalarından ötürü dönemin Suriye Başbakanı Naci Otri tarafından Devlet Nişanı ile ödüllendirilen Güzelbey'e, Türk Alman Dostluğu'na yaptığı katkılar ve bu girişimlerin Dünya Barışına örnek teşkil etmesinden dolayı 2011 yılında Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı verilmişti.

Toplumları kucaklayan, birleştirici ve bütünleştirici çalışmaları ile takdir toplayan ve bugüne kadar onlarca ödül alan Başkan Güzelbey'e bu katkılarından dolayı bir ödül de Almanya'dan geldi.

Aria Kunste Der Berliner Akademie Ödül Konseyi Başkanlığı tarafından verilen 2013 yılı Avrupa Sevgi ve Barış ödülünü almaya layık görülen Başkan Güzelbey, "Türk-Alman Dostluk İlişkileri başta olmak üzere, Türkiye-Suriye ilişkilerine katkılarından dolayı genel merkezi Yeni Zelanda'da bulunan akademinin 42 ülkeden sanatçılar, akademisyenler, bilim adamlarından oluşan seçkin üyelerinin 4 tur üzerinden yaptıkları 1 yıllık değerlendirmenin ardından seçildik. Ödül belediye başkanı sıfatı ile bize layık görülmüş. Bu ödülü şehrim adına alacağım. 21 Eylül Cumartesi düzenlenecek ödül töreni için saat: 19: 30'da Festival Parkı'na tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum" dedi.

Avrupa Sevgi ve Barış Ödülü'ne bugüne kadar değer görülenler şahsiyetler ve kuruluşlar arasında; Ivar Buterfas (1995), Dalai Lama (1996), Dr. Otto Von Habsburg (1997), TRT Kurumu (1998), Uluslar arası Olimpiyat Komitesi (1999), Dünya Çocukları adına Japonya (2000), Dünya Askerleri adına NATO (2001), Dünya Lions Kulüpleri Birliği (2002), Volkssolidarität Bundesverband e.V. (2003), Skal Internatıonal (2004), Schwester Jeannine Gramick (2005), Peace Boat (2006), Larry Stewart (2007), Santa Claus (2009), Armando Narcıso (2010), Aung San Suu Kyi (2011), Andonis Samaras (2012) da yer alıyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güzelbey'e Avrupa Sevgi ve Barış Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement