Hamas ve Fetih'in Uzlaşı Anlaşmasını İmzalaması - Son Dakika
Güncel

Hamas ve Fetih'in Uzlaşı Anlaşmasını İmzalaması

Fetih Hareketi Devrim Konseyi Genel Sekreteri Fayiz Ebu İyte'nin Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov ile bir araya geldiği belirtildi.

16.10.2017 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetih Hareketi Devrim Konseyi Genel Sekreteri Fayiz Ebu İyte'nin Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov ile bir araya geldiği belirtildi.

Ebu İyte, yaptığı yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde görüştüğü Mladenov ile Fetih ve Hamas arasında imzalanan uzlaşı anlaşmasına ilişkin son gelişmeleri ele aldıklarını aktardı.

Fetih yetkilisi Ebu İyte, "Tüm halkımız bugün 4 Haziran 1967 sınırlarında uluslararası kararlara uygun, başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını sağlayacak yeni bir siyasi aşamanın eşiğinde." ifadelerini kullandı.

Anlaşmanın içeriğine değinen Ebu İyte, "Tüm kesimler anlaşmadaki maddelerin belirlenen zaman dahilinde hayata geçmesi gerektiğini vurguladı." hatırlatması yaptı.

BM Özel Koordinatörü Mladenov da uzlaşı anlaşmasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, uluslararası toplumun Gazze'deki Filistinlilerin yaşadığı sıkıntıları hafifletecek söz konusu anlaşmanın uygulanmasına önem verdiğini kaydetti.

Hamas ve Fetih heyetleri Mısır'ın başkenti Kahire'deki müzakereler kapsamında 12 Ekim'de Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzalamıştı. Anlaşma kapsamında, Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümetinin en geç 1 Aralık 2017 tarihine kadar Gazze'deki tüm görevlerini Batı Şeria'da olduğu gibi yerine getirmesi planlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hamas ve Fetih'in Uzlaşı Anlaşmasını İmzalaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement