Hayvan Maketlerini "Dünya"Ya Sattı - Son Dakika
Yerel

Hayvan Maketlerini "Dünya"Ya Sattı

Hüseyin Yiğiner - Başkent'te bahçe süsleri yapan bir firmanın sahibi Halil Keklikoğlu, bahçesine yaptırdığı masal kahramanları ve hayvan maketlerini başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç ediyor.

02.01.2012 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hüseyin Yiğiner - Başkent'te bahçe süsleri yapan bir firmanın sahibi Halil Keklikoğlu, bahçesine yaptırdığı masal kahramanları ve hayvan maketlerini başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç ediyor.

Hake Keklikoğlu Beton ve Fiber Bahçe Süsleri'nin sahibi Halil Keklikoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada 15 yıl önce heykeltıraş arkadaşının ısrarıyla yazlığının bahçesine yaptırdığı at ve ceylan maketlerinin büyük ilgi görmesi üzerine mesleğini değiştirerek beton ve fiber bahçe süsleri sektörüne girdiğini söyledi.

Sektörün büyük potansiyele sahip olduğunu belirten Keklikoğlu, "Bir tesadüf üzerine bu işe başladım. Esenboğa yolu üzerinde evim vardı. Bir gün heykeltıraş arkadaşım 'bu bahçeyi hayvan maketleri ile süsleyelim' dedi. Çok ısrar etti,

'bende yap' dedim. Güzel figürler çıkardı, bahçeye koyduk. Görenlerden 'çok güzel olmuş, bizim bahçemizde yapın' diye talepler geldi. Baktık ki çok talep var, insanlar böyle şeyleri seviyorlar ve istiyorlar. Bu şekilde bu sektöre girerek bunların üretimine başladık. Gelen taleplerle iş büyüdü ve Ankara'da 5 yerde mağazamızı açtık. Bin 500'ün üzerinde çeşidimiz oluştu" diye konuştu.

Sektörün çok geniş alanı kapsadığını, hayallerle ve taleplerle her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Keklikoğlu, "Geçenlerde bir holding sahibi geldi. Babasının kağnısının ve öküzlerin fotoğraflarını gösterdi. Kağnı arabasının durduğunu söyledi ve 'öküzlerin aynısını yapabilir misiniz' diye sordu. Bizde aynı ölçülerinde yaptık. Biz insanların düşüncelerini ve hayallerini 3 boyutlu olarak gerçekleştiriyoruz. Şimdi bunu sesli ve hareketli hale getireceğiz. İlk olarak Konya'dan gelen talep üzerine semazen yapmaya başladık" dedi.

Yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da talepler geldiğini kaydeden Keklikoğlu, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi de dahil olmak üzere Kuzey Irak lideri Talabani ve Azerbaycan lideri Aliyev gibi birçok liderin sarayına hayvan maketleri sattığını bildirdi.

"Başta Türk Cumhuriyetleri'nden Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kuzey Irak ve Arap ülkelerine ihracatımız oldu" diyen Keklioğlu "Kuzey Irak lideri Talabani koyun sürüsü, çoban ve çoban köpeği heykeli, Azerbaycan lideri Aliyev, at sürüsü, kartal ve ceylan heykelleri, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ise fil, gergedan ve zürafa heykeli aldı" dedi.

Keklikoğlu, en büyük hayalinin Ankara Savaşı'nı büyük bir alanda yaptığı heykellerle canlandırmak olduğunu sözlerine ekledi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayvan Maketlerini 'Dünya'Ya Sattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement