Hazar'dan Karadeniz'e Stratejik Bakış Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Hazar'dan Karadeniz'e Stratejik Bakış Sempozyumu

Hazar\'dan Karadeniz\'e Stratejik Bakış Sempozyumu

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Marmara Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Hazar'dan Karadeniz'e Stratejik Bakış konulu uluslararası sempozyum 2-3 Aralık 2013 tarihlerinde Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi'nde...

25.11.2013 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Marmara Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Hazar'dan Karadeniz'e Stratejik Bakış konulu uluslararası sempozyum 2-3 Aralık 2013 tarihlerinde Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek.

Stratejik konumu itibariyle tarihin her döneminde önemini koruyan Avrasya coğrafyasının siyasi, tarihi, kültürel ve ekonomik açılardan incelenmesinin bir zorunluluk olduğuna dikkat çeken EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, "Sempozyumda Hazar'dan Karadeniz'e uzanan bu büyük coğrafya masaya yatırılacak, tartışılacak ve çözüm önerileri ortaya konacaktır" dedi.Eren, sempozyumun amacının Hazar ve Karadeniz havzasının içinde bulunduğu siyasi yapının tespiti ve bu alana yönelik stratejilerin konuşulup somut adımlar atılması olduğunu belirtti.

AVRASYA'NIN KALBİ İSTANBUL

Sempozyum Koordinatörü ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Okan Yeşilot da, sempozyuma yurt içi ve yurt dışından çok sayıda üniversite, akademi ve enstitülerde görev yapan araştırmacıların katılacağını belirterek şöyle konuştu: "Avrasya'nın kalbi olan İstanbul'da böyle anlamlı bir sempozyumu gerçekleştirecek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

Sempozyum kapsamında Türkiye'nin Güney Kafkasya Politikası ve Bölgesel Dengelere Etkisi, Azerbaycan - Türkiye Ortak Ekonomik Projelerinin Stratejik Önemi, AB'nin Karadeniz ve Kafkasya Siyaseti, Güvenlik ve İstikrar Arayışının Gölgesinde Azerbaycan'da İlham Aliyev Dönemi, Karadeniz ve Hazar Havzasında Alternatif Güvenlik Anlayışı ve Arayışları ve Bölgesel Güvenlik Tehditleri, Güney Kafkasya Stratejilerinde Türkiye Faktörü gibi konular değerlendirilecek.

Programın açılışı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Milletvekili ve Uluslararası Karadeniz Hazar İşbirliği Vakfı Genel Başkanı Dr. İsmail Safi, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M. Zafer Gül, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Prof.Dr. Janseyit Tüymebayev, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Büyükelçi Halil Akıncı, Azerbaycan Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Eldar Hasanov ve Haydar Aliyev Vakfı Türkiye Temsilcisi Dr. Samir Caferov'un katılımlarıyla gerçekleştirilecektir. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hazar'dan Karadeniz'e Stratejik Bakış Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement