İHH Mavi Marmara'yı Unutmadı - Son Dakika
Güncel

İHH Mavi Marmara'yı Unutmadı

İHH Mavi Marmara\'yı Unutmadı

Mavi Marmara Gemisi'nde bulunanlardan Eyüp Yaşar, "Mavi Marmara bana göre Nuh'un Gemisi'nden sonra ona benzerliği var.

30.05.2016 12:55  Güncelleme: 12:58

Mavi Marmara Gemisi'nde bulunanlardan Eyüp Yaşar, "Mavi Marmara bana göre Nuh'un Gemisi'nden sonra ona benzerliği var. 37 ülkeden insanlar vardı. Hepsinin de niyeti insani çünkü hepsi Müslüman değildi. İçinde Yahudi'si de vardı, Hıristiyan'ı da vardı" dedi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından düzenlenen 'Gençliğin İnşası' seminerlerinin sekizincisi dün yapıldı. Özgür Kudüs Yolunda Mavi Marmara ve Şehirleri programı İHH Mavi Marmara Konferans Salonu'nda yapıldı. Konferans İHH üyelerinin yanı sıra vatandaşlar da katıldı. Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan Mavi Marmara programı Filistin Lideri Şeyh Ahmet Yasin'in duasının bulunduğu sinevizyon gösterimi ile devam etti.
Program daha sonra Mavi Marmara saldırısında bulunanların olay sırasındaki anılarını salondakilere anlatması ile devam etti.

ACAR: O SÜREÇTE BİZ DE DÂHİL OLMAYA GAYRET ETTİK
Mavi Marmara'nın kara konvoyunda bulunan Ali Acar, kara yolunda giderken Mavi Marmara fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlattı. Acar, "O zamanlar ben de İHH'yı doğrusu çok tanımıyordum. Beraber de çalışmamıştık. Sadece yardımlarını duyuyordum. O süreçte biz de dâhil olmaya gayret ettik. Konvoydan kısaca bahsetmek istiyorum. Konvoy Avrupa'dan başladı. Türkiye'deki katılımlarla beraber hatta Suriye'den, Ürdün'den katılımlarla beraber 500 araçlık bir konvoy. Güneye gittiğimiz için hava sıcaktı ama Urfa'dan yola çıktığımızda Antep'te bir spor salonunda kaldığımızda kar yağıyordu. Bu kara konvoyunda ilk başta Suriye, Halep, Şam gibi yerlerden geçerek Ürdün'e, program her gün değiştiği için hatırlamakta güçlük çekiyorum. O 30 günlük süreçte Akabe'ye kadar gidildi. Bu 500 araçlık konvoy ve 500-600 kişilik konvoy çeşitli yerlerde mola vermek zorunda kalabiliyordu. Her gittiğimiz yerde de bir program çerçevesinde sunumlar yapılıyordu. Zannedersem Ürdün'den bir annemiz, bir ninemiz takısını vermişti. O takı üzerine Mavi Marmara fikri, zannedersem orada çıktı" dedi.

YAŞAR: HEPSİNİN DE NİYETİ İNSANİ ÇÜNKÜ HEPSİ MÜSLÜMAN DEĞİLDİ
Gemide bulunanlardan Eyüp Yaşar, gemide bulunanların hepsinin Müslüman olmadığını ama niyetlerinin insani olduğunu söyledi. Yaşar, "Kara konvoyunun da eziyeti, meşakkati anlattıklarında, bir de canlı bir şekilde duyunca onlar içinde bayağı fazlaymış. Mavi Marmara bana göre Nuh'un Gemisi'nden sonra ona benzerliği var. 37 ülkeden insanlar vardı. Hepsinin de niyeti insani çünkü hepsi Müslüman değildi. İçinde Yahudi'si de vardı, Hıristiyan'ı da vardı. Değişik fikirden insanlarda vardı ama hepsinin amacı birdi. Dünyada eşi benzeri bulunmayan, bugün dünyanın her tarafına hemen hemen yardım götürülebiliyor. Sadece Gazze hariç. Bunlarda onu bildikleri için ellerini vicdanlarına koyup gelmişlerdi" diye konuştu.

AYTIŞ: AMERİKA'NIN GAYRİ MEŞRU ÇOCUĞU İSRAİL, GAZZE'Yİ AÇIK HAVA HAPİSHANESİNE ÇEVİRMİŞ
Gemide bulunan Cuma Aytış da, "Mavi Marmara'da insanların ortak vicdanı dedik çünkü orada bir abluka var. Gazze açık hava hapishanesi. Amerika'nın gayri meşru çocuğu İsrail, Gazze'yi açık hava hapishanesine çevirmiş. Bu insanların ortak vicdanı tabii sızlıyor. Bir şeyler yapılması gerekiyordu. Bunu da İHH İnsani Yardım Derneği'nin böyle bir organizasyonu gerçekleştirmiş olması, bizim o organizasyonda bulunmamız bizi onurlandırmıştır" şeklinde konuştu. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İHH Mavi Marmara'yı Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement