İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Kocaeli'de, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programı düzenlendi.

12.03.2016 14:19

Kocaeli'de, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programı düzenlendi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki (SDKM) programa, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, bugün istiklal Marşı'nın kabulü ve vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u anma gününde bir arada olmaktan ve bu ortamı paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, "Sözlerimin başında Türk Milleti'nin karakterini ve emsali görülmemiş bir kahramanlıkla ortaya koyduğu Kurtuluş Savaşı mücadelesini sonsuza kadar İstiklal Marşı'mızla buluşturan, bizlere armağan eden, bu ölümsüz destanı yazarak Türk Milleti'nin her ferdinin ebediyete kadar duygularına tercüman olan merhum Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha rahmetle, minnetle ve tazimle anmak istiyorum" dedi.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri rahmetle andığını, kahraman gazilere de şükranlarını sunduğunu vurgulayan Vali Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Dizeler Mehmet Akif'e ilahi bir imanla gelmiştir. Yaşanmışlıklar, bu milletin yaşadıkları her bir mısrada kendisine bir ilham olarak gelmiştir. ve tüm değerlerini içeren, sahip olduğumuz tüm zenginlikleri bir anlamda yeniden bize hatırlatarak milli şuur ve benliğimizi bizlere yeniden hatırlatan, mısralar ve dizeler olarak hepimizin ve herkesin gönlünü fethetmiştir. Bunu bir yarışma eseri olarak değil, bir gönül dizeleri ve zenginliği olarak ancak özel bir davetle yazabilmiş ve maddi değerini de hiçbir şekilde kabul etmeyerek, kendi eseri olarak kabul etmemiştir."

Vali Güzeloğlu, Mehmet Akif Ersoy'un Kurtuluş Savaşı mücadelesine bizzat katıldığını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cephelerde bu imanı, bu aşkı anlatan bir mücadeleyi sergilemiş, kimi zaman camilerde, kimi zaman cephelerde ama milletin tam içinde yer almıştır. Bugün bizler özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın simgesi İstiklal Marşı'mızı, ay yıldızlı bayrağımızı, coşkuyla gururla söylerken, şüphesiz Akif'i anarken o günü İstiklal Marşı'nın yazıldığı yaşanmışlıkları, bize verilen mesajları çok iyi anlamak ve bu çerçevede geleceğimizi hep birlikte sağlıklı kurmak ve gerçekleştirmek zorundayız. Sizler İstiklal Marşı'nın yazıldığı dönemi bilerek ve bugün karşı karşıya olduğumuz bütün gelişmeleri de bu çerçevede değerlendirerek, kendi kararlılığınızla bu ülkeyi geleceğe taşıma, bir daha hiçbir şekilde o yaşanmışlıkları yaşamama adına bir sorumluluğu üstlenmek zorundasınız. Bizler bugün İstiklal Marşı'mızı, onun şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve cumhuriyeti bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaşlarını saygıyla minnetle anarken, bir sözü de onlara vermek zorundayız. Emanet edilen bu ülke ve Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar, hür, bağımsız ve gelişmiş olarak gelecek hergün geride bıraktığı günden daha güçlü olarak yoluna devam edecek. Bu kararlığımızın en büyük güvencesi sevgili gençler sizlersiniz. Merhum Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyoruz."

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı, İbrahim Karaosmanoğlu da Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle andığını belirterek, "Her zaman umutlu olacağız, ülkemizin geleceği için ülkemizin kalkınması için özgür bir ülke için onurlu bir yaşanmışlık için hep beraber çalışacağız. Akif o zaman bize dönüp 'Evlatlarım hakkımı size helal ediyorum. Allah sizden razı olsun' diyebilsin" diye konuştu.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ise Mehmet Akif'in hayatını anlattı.

Konuşmaların ardından Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen İstiklal Marşı'nı ezbere okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program, lise öğrencileri ve öğretmenler tarafından hazırlanan oratoryonun seslendirilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement