Kardeşliğe Evet Yürüyüşü" 992. Kilometreye Ulaştı - Son Dakika
Kültür Sanat

Kardeşliğe Evet Yürüyüşü" 992. Kilometreye Ulaştı

Ankara'dan 22 Şubat'ta "Kardeşliğe Evet Yürüyüşü" başlatan Serüven Derneği üyeleri, 992 kilometre yol katederek Bolu'ya ulaştı.

31.03.2017 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'dan 22 Şubat'ta "Kardeşliğe Evet Yürüyüşü" başlatan Serüven Derneği üyeleri, 992 kilometre yol katederek Bolu'ya ulaştı.

Serüven Derneği Başkanı Salim Gören ve Başkan Yardımcısı Fatih Sarıkaya, D-100 Karayolu boyunca "Kardeşliğe Evet" pankartı açarak Bolu Dağı'nı aştıktan sonra kente geldi.

Kentin girişinde gazetecilere açıklama yapan Gören, 10 şehri kapsayan bin 71 kilometrelik yürüyüşün 39. gününde Eskişehir, Bursa, Yalova, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'yi geçtiklerini, geri dönüş yolunda da 992 kilometreyi katettiklerini anlattı.

Yola çıktıkları ilk günden bu yana Bolu Dağı'nın kendileri için ayrı bir önem taşıdığını dile getiren Gören, "Bolu Dağı'ndaki tırmanışımızı ikiye böldük. Bugün Bolu Dağı tırmanışımızı tamamladık. Şu an Bolu'dayız. Bolu bizim için ayrı bir önem ifade edecek. Yürüyüşümüze başlarken bin 71 kilometrelik rota belirlemiştik. Bu mesafenin bin kilometresi tam Bolu merkeze denk geldi, yaklaşık 992 kilometre yol katettik. Yürüyüşümüzde 8 kilometre sonra bin kilometreyi katetmiş olacağız." diye konuştu.

Gören, Ankara'ya gidene kadar bin 71 kilometre dedikleri yürüyüşün bin 200 kilometreye ulaşacağını belirtti.

Osman Gazi Köprüsü'nü geçerken "Biz değil kardeşlik geçti" dediklerini, Bolu Dağı'nı geçerken de "Biz değil kardeşlik bu coğrafyadan geçti, dolaştı" dediklerini vurgulayan Gören, şöyle devam etti:

"Ankara'ya ulaşınca da yine aynı cümleleri sarf edeceğiz. Bu ülke bir referandum sürecinde. 'Evet'i gören bize otomatik olarak şunu soruyor. 'Evet'çi misiniz?, 'hayır'cı mısınız? Biz şu cevabı veriyoruz istisnasız. Biz tüm 'ci', 'cu'lara karşıyız diyoruz. Gönlümüz 'evet'ten geçiyor. 'Hayır'ı dinlemek 'evet'i anlatmak istiyoruz' diyoruz. Bu şekilde iletişim sağlıyoruz. Türkiye'nin ihtiyacı olan iletişim metodu da bu."

Bolu'dan cumartesi günü ayrılacaklarını söyleyen Gören, şunları kaydetti:

"8 Nisan Cumartesi sabahı Kahramankazan'da olacağız. O bölgedeki şehit yakınları ve gazilerimizle buluşmayı ümit ediyoruz. Pazar akşamını derneğimizde geçireceğiz. 10 Nisan Pazartesi günü de derneğimiz önünden Meclise doğru yürüyeceğiz. Yaklaşık 6 kilometrelik bir yürüyüşümüz olacak. Mecliste de 15 Temmuz gecesi bombalanan yerlerde darbeyi lanetledikten sonra, darbeyi gerçekleştiren asker kılıklı teröristleri lanetledikten sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesine, başladığımız noktaya ulaşmış olacağız. Şehitlerimiz anısına karanfil bırakacağız. Eylemimiz aşağı yukarı 52 ya da 53. günde son bulacak."

Kardeşliğe Evet Yürüyüşü" 992. Kilometreye Ulaştı
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kardeşliğe Evet Yürüyüşü' 992. Kilometreye Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement