KONYA'NIN 31 İLÇESİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ - Son Dakika
Güncel

KONYA'NIN 31 İLÇESİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ

KONYA'da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 31 ilçede eğitime yarın 1 gün ara verildi.

05.02.2023 22:21  Güncelleme: 23:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KONYA'da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 31 ilçede eğitime yarın 1 gün ara verildi. Konya- Antalya karayolunun Seydeşiher- Akseki arası ise ulaşıma kapatıldı.

Kuraklık tehlikesi yaşayan Konya'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 20 santimetreye kadar ulaştı. Yağış ve buzlanma nedeniyle de başta il merkezinde Meram, Selçuklu ve Karatay ilçeleri olmak üzere; Ahırlı, Akören, Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Cihanbeyli, Yalıhüyük, Yunak Altınekin, Çeltik ve Ereğli ilçelerinde eğitime yarın ara verildi. Kamu kurumunda çalışan engelli ve hamile personel ise idari izinli sayılacak. Kentteki Selçuk Üniversitesinde de eğitime ara verilirken, Necmettin Erbakan Üniversitesinde ise on-line olarak eğitim görülecek.

KARA YOLLARINDA ULAŞIM AKSADI

Yoğun kar yağışı nedeniyle Konya- Antalya kara yolunun Seydişehir- Akseki arası ise ulaşıma kapatıldı. Yine aynı kara yolunda Konya- Seydişehir arası ile Konya- Isparta, Konya- Afyonkarahisar kara yollarında da TIR ve kamyonların geçişlerine izin verilmiyor.

5 BİN 508 PERSONEL GÖREV YAPIYOR

Konya Valisi Vahdettin Özkan'ın talimatıyla da kriz masası oluşturuldu. 10 çalışma grubunun yer aldığı kriz masasında 5 bin 508 personel bin 732 araçla görev yapıyor. Kriz masası çağrı merkezine düşen 41 vakadan 37'si sonuçlandırıldı, 4'ü ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle eskiden köy statüsünden bulunan 11 mahalle yolu da ulaşıma kapandı. Kızılay tarafından ihtiyaç halinde dağıtılmak üzere bin adet kumanya, Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 bin adet çorba ihtiyaç halinde dağıtılmak üzere hazır şekilde bekletiliyor. (DHA)

KONYA\'NIN 31 İLÇESİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KONYA'NIN 31 İLÇESİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement