Kumluca'da 170 Hektar Ormanlık Alan Yandı - Son Dakika
Güncel

Kumluca'da 170 Hektar Ormanlık Alan Yandı

Kumluca\'da 170 Hektar Ormanlık Alan Yandı

Kumluca ilçesinde dün öğleden sonra başlayan ve halen devam eden orman yangınında 170 hektarlık alan zarar gördü.

06.09.2013 14:07  Güncelleme: 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, dün öğleden sonra Ortaköy ve Karacaören Barajı arasındaki ormanlık alanda başlayan yangının henüz kontrol altına alınamadığını bildirdi.

Gökçöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının çıkış sebebinin henüz belirlenemediğini kaydetti. Gökçöl, söndürme çalışmalarına Antalya'nın yanı sıra Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya, Adapazarı, Bolu, Muğla, Denizli, Isparta Orman Bölge Müdürlüklerinden yangın söndürme ekipleri, İl Özel İdaresine ait iş makineleri, çevre ilçe ve beldelerin belediyelerine ait itfaiye ekiplerinin de katıldığını anlattı.

Yangına 50 yangın söndürme ekibi, 70 arazöz ve su tankeri, 12 dozer, yaklaşık 300 işçinin yanı sıra, havadan 5 uçak ve 9 helikopter ile müdahale edildiğini belirten Gökçöl, şöyle konuştu:

"Yangının çıktığı bölge kızılçam koru ormanı ve gençleştirme sahası olduğu için, ekiplerimiz yangını kontrol altına almakta zorlanıyor. Ayrıca zaman zaman rüzgarın yön değiştirmesi, arazinin meyilli ve dağlık olması da müdahale imkanlarını zorlaştırıyor. Şu ana kadar yangının yaklaşık 170 hektar alanda etkili olduğunu tahmin ediyoruz. Halen yangın sahasında alevlerin bundan sonraki seyrini değiştirebilecek şekilde etkili rüzgar var. İnşallah en kısa sürede kontrol altına alınması için çabalarımız sürüyor."

Rüzgar hızını artırdı

Karacaören Köyü Muhtarı Özcan Öztürk de yangın nedeniyle köylülere ait seralar, nar bahçeleri, bazı ahır ve samanlıkların zarar gördüğünü söyledi. Öztürk, "Yangında çok ormanımız yandı, mal kaybımız var, tek tesellimiz can kaybımızın olmaması. Ancak biraz önce rüzgar şiddetini artırdı, yangın da büyümeye başladı. İnşallah en kısa sürede söner" diye konuştu.

Rüzgarın etkisini artırmasıyla Karacaören köyü Çayağzı mevkisinde ilerleyen yangını kontrol altına almak için ekiplerin karadan ve havadan müdahalesi sürüyor. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kumluca'da 170 Hektar Ormanlık Alan Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement