Maden Alanında Kalifiye Eleman İçin, Okullarda Mesleki Eğitim Verilecek - Son Dakika
Ekonomi

Maden Alanında Kalifiye Eleman İçin, Okullarda Mesleki Eğitim Verilecek

Maden Alanında Kalifiye Eleman İçin, Okullarda Mesleki Eğitim Verilecek

Enerji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, 11 ilde 12 okulda maden teknolojisi alanında mesleki eğitim verilecek. Böylece sektöre kalifiye iş gücü sağlanacak.

17.08.2017 08:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'yi milli ve yerli enerjiye kavuşturarak dışa bağımlılıktan kurtarmak için çalışan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bir ilke daha imza atıyor. Ankara Eryaman'da kendi elektriğinin yüzde 80'ini üreten Enerji Teknolojileri Okulu açan bakanlık, 11 ilde 12 okulda öğrencilerin madencilik alanında eğitim almasını sağlayacak. Maden teknolojisi alanı açılan okullarda laboratuvarlar kuruluyor. Müfredat oluşturuluyor, bu bölümlerde okuyanlar özel sektörde staj imkânına da kavuşacak. Böylece madencilik ve özellikle yenilenebilir enerji alanında yetişmiş işgücü güçlendirilecek.

PROTOKOL İMZALANDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz dün "Maden Teknolojisi Alanında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü" imzaladı. Milli enerji ve maden politikasını gerçekleştirirken en önemli ihtiyaçlarının insan kaynağı olduğunu belirten Bakan Albayrak, "Bu ihtiyacın karşılanabilmesi için okulların devreye alınması gerekiyor. 11 ilimizde toplam 12 okulda maden teknolojisi alanı açıyoruz. Bu başlangıç. Seneye sayısını artıracağız" diye konuştu. Sabah'taki habere göre, üniversite temsilcileriyle bir araya geldiklerini belirten Albayrak, "Öğretmenlerimize de eğitim vereceğiz. Bu okulların bulunduğu şehirlerimiz madencilik anlamında önemli. Özel sektörün de bu öğrencilere burs vermesi gerek" dedi.

ENERJİ MESLEK LİSESİ DÜNYADA BİR İLK

Türkiye'de istihdam ve yetişmiş iş gücü anlamında bir potansiyel olduğunu dile getiren Albayrak, "Malum, Eski Türkiye'nin en önemli acı örneklerinden bir tanesidir, meslek liseleri özelinde yediğimiz darbeyi unutmadık" dedi. Albayrak, Ankara'daki Eryaman Cezeri Yeşil Teknoloji Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin de dünyada örnek gösterilebilecek okullardan biri olduğuna işaret ederek, "Bunun sayısını da inşallah artıracağız" mesajı verdi.

11 İLDE 12 OKULDA MADEN EĞİTİMİ

Artvin Murgul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Eskişehir Seyitgazi Kırka Şehit Halil Kara Çok Programlı Anadolu Lisesi

Kahramanmaraş Elbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kütahya Emet Çok Programlı Anadolu Lisesi

Manisa Soma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mardin Mazıdağı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Muğla Yatağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Sivas Divriği Nuri Demirağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Sivas Kangal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tekirdağ Süleymanpaşa'da Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Zonguldak Kilimli'de Eren Enerji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da mesleki eğitimi memleket meselesi olarak gördüklerini belirterek, "Öğrenciler açılan okullara kayıt yaptırmaya başladı" dedi.

Son Dakika Ekonomi Maden Alanında Kalifiye Eleman İçin, Okullarda Mesleki Eğitim Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement